24. 7. 2016

Comic-Con 2016: Vikings

Comic-Con 2016: Vikings

Na panelu seriálu Vikings se objevili herci Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Clive Standen, Gustaf Skarsgård, Alyssa Sutherland a Alexander Ludwig. Byli doplněni tvůrcem seriálu Michaelem Hirstem a probírali šokující události první poloviny čtvrté řady, co přijde v polovině druhé, a jak Michael Hirst pomohl najít britským archeologům hrob Ivara Ragnarssona, vikinského krále.

Herecké obsazení seriálu je známo svými kanadskými žertíky a projevilo se to i letos na panelu. Hned ze začátku vyprsknul Alexander Ludwig veškerý obsah svých úst poté, co se napil z lahve. I když se zdálo, že to je pobavená reakce na to, co právě řekl Travis Fimmel, záhy bylo vysvětleno, že mu někdo místo vody podstrčil láhev s vodkou. Ten den dříve si prý ještě Fimmel pomaloval obličej modrou barvou a rozesmíval Ludwiga, který mezitím musel odpovídat při interview. Prý to ale nebylo nic proti tomu, co Ludwig provedl Fimmelovi při natáčení – když Fimmel potřeboval použít toitoiku, Ludwig ji převrátil. Prý se tím pomstil za léta šikany.

Další důležitá část panelu se vztahovala ke skutečnosti, že se Michael Hirst přidal ke skupině archeologů, která ve střední Anglii provádí vykopávky blízko místa, kde se měla odehrávat středověká bitva. Nalezli prý několik hrobů, z nichž jeden obsahoval stovky vikinských těl včetně velkého počtu vikinských válečnic. Další hrob prý obsahoval zbytky obětin a o jednom dalším archeologové věří, že by to mohl být hrob Ivara Ragnarssona přezdívaného Ivar bez kostí.

Už dříve bylo oznámeno, že do páté řady přibyde postava, hlavní a velmi důležitá postava, kterou bude hrát Jonathan Rhys Meyers. Ten už dříve spolupracoval s Hirstem na seriálu The Tudors (Tudorovci). Natáčení by mělo odstartovat tento rok v létě. Rhys Meyers zaplní díru, kterou vytvoří odchod Clivea Standena (získal hlavní roli v dramatu Taken). Šíří se ale zvěsti, že Rollův odchod nebude provázet smrt, takže je možnost, že by se případně pátou řadou mohl aspoň mihnout. O jeho odchodu ze seriálu se ale na panelu nemluvilo.

Jako obvykle i letos byl ke zhlédnutí připraven trailer na další řadu, tentokrát na druhou část řady čtvrté.

I když smrt a destrukce je pro Vikingy typická, tato sezóna má být monumentální a chystající změnu. Podle traileru nám představí Ragnara už zestárlého; řada bude sledovat hlavně osudy jeho synů. Bjorn se vydává do Středomoří, ale není jasné, zda Lagertha a Ragnar pojedou s ním.

Ragnar se každopádně vydá zpět do Wessexu, protože cítí, že tam má nevyřízené záležitosti s králem Ecbertem. Jako Viking cítí, že na něm byla vykonána nespravedlnost a chce se pomstít. Ragnar a Ecbert reprezentují dvě odlišné kultury, dva rozdílné druhy smýšlení a přitom se v jejich případě dá mluvit o jistém vztahu.

Záběr Lagerthy z traileru, při kterém je v posteli s jinou ženou, nebude součástí dlouhodobého vztahu, spíš něčeho, co potřebuje Lagertha v tu konkrétní chvíli, protože si uvědomí, že mužům už dál nemůže věřit.

Hirst dále uvedl, že Rollo mu bude chybět, ostatně jako všechny postavy, které nechal zabít. Řekl ale, že si nechce hrát na Game of Thrones, kde lidé umírají jako na běžícím páse a pak (někteří) ožívají. „Vikings není fantasy seriál. Dokud bude Rollo žít, může se do seriálu vrátit. Je to velká postava v historii Vikingů a je dobré ho mít po ruce.“

Ivar bez kostí bude mít jednu z důležitých dějových linek (jde v podstatě o nejslavnějšího Vikinga vůbec). Michael Hirst uvedl, že je rád, že má díky castingu mladého a zároveň skvělého herce. Prý už dříve chtěl z Ivara udělat hlavní postavu a v jistém ohledu půjde o syna svého otce – bude stejně koukatelný. Jeho výjimečnost spočívá v tom, že byl extrémní a úžasný a přitom vlastně lehce postižený.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
verunkawrath

verunkawrath

Hodně povedený seriál,nemazlí se tam s ničím,což je příjemná změna.
před 7 roky
Seraphine313

Seraphine313

Mě osobně třeba filozofující Ragnar už docela nudil, takže to uvítám... navíc Ivar vypadá na pořádnýho...
před 7 roky
Mik

Mik

Na Meyerse se těším. Rollo mi bude chybět. Jestli Bjorn převezme otěže budu rád, zfetovaný Ragnar mě vůbec...
před 7 roky
Další články k tématu