23. 7. 2016

Comic-Con 2016: The Big Bang Theory

Comic-Con 2016: The Big Bang Theory

Na letošním Comic-Conu nemohl chybět ani ratingový komediální hit The Big Bang Theory (Teorie velkého třesku). Jako již tradičně se zde sešli scenáristé seriálu, aby zhodnotili uplynulou sezónu. A že měli tentokrát o čem povídat.

Neuvěřitelně věrohodný a dechberoucí okamžik Sheldona a Amy, těhotenství Bernadette, milník 200. epizody a samozřejmě představení Leonardova otce, kterého si střihl veteránský herec Judd Hirsch. Ve finále deváté sezóny s ním utekla Sheldonova matka, kterou hraje Laurie Metcalf. Skončí spolu a dají se dohromady? Dělá to pak z Sheldona a Leonarda sourozence? Toť otázka. Máme se v jubilejní nové řadě na co těšit a na co dostat odpovědi.

Panel odstartovali scenáristé přehráním videa, ve kterém bylo shrnuto vše podstatné, vtipné a zapamatovatelné. Nechyběly scény s legendárním hercem Bobem Newhartem a jeho ztvárněním Jediho ducha a zároveň profesora Protona. Viděli jsme, jak Penny cituje hlášky z Toy Story v den svatby, čímž úplně odbourala Leonarda; Adama Westa, který hrál legendárního Batmana, a také klasické nerdovské vyšilování, když si kluci nemohli online zakoupit lístky na sedmou epizodu Star Wars: Síla se probouzí.

Panel moderovala Melissa Rauch, která hraje roli Bernadette. Měla pár hodně všetečných otázek na scenáristy, třeba jestli dokáží fanouškům vysvětlit sexuální scénu z epizody deváté série. Showrunner Steve Molaro se následovně přiznal: „Snad od doby, kdy já sám ztratil panenství, jsem nebyl tak moc vystresovaný, jako při natáčení této scény. Dal jsem do ní kus sebe.“ Scenárista Steve Holland také dodal, že letošní návrat Star Wars přidal na důležitosti intimního sblížení mezi Sheldonem a Amy.

Molaro také popsal scénu s koupí lístků na Star Wars. „Bylo to inspirováno skutečnou událostí. Doslova si pamatuji momenty, jak tady všichni scenáristé netrpělivě viseli na svých mobilech a nemohli se dočkat, až si budou moci objednat lístky. Nikoho to určitě nepřekvapuje, že?“ Navíc scéna, kdy Penny zapomněla den narozenin Leonarda, se taktéž inspirovala skutečností. Scenárista Jeremy Howe prohlásil: „Moje žena ví, že to je jeden z dvou dnů v roce, ale pokaždé si vybere zrovna ten špatný,“ zasmál se Howe. A paměti scenáristů nekončí. Molaro zavzpomínal na své vlastní rituály: „Byl jsem na velké spoustě startrekových fanouškovských setkání. Čekal jsem nekonečné hodiny a hodiny, abych mohl dostat autogram od George Takeie. Bylo mi tenkrát 12 let a vidíte ten osud? Nakonec sám Takei se objevil v našem seriálu. A on mi svůj autogram věnoval znovu! Také jedna z našich závislostí je fixována na vaření pravých kávových zrnek. Jsme doslova kávoví geekové,“ zakončil monolog Molaro.

Nakonec přišla řada na vzpomínání na dvoustou epizodu. Vyzdvihl komediální výkony Adama Westa a prozradil, že jeho dějová linka byla psána roky dopředu. „Ty scény s autem, kde bránil sám sebe a dělal ze sebe Batmana… Prvně jsme to chtěli dát do osmé série, ale tenkrát to úplně nešlo. Nakonec se nám ale podařilo Westa pro tyto scény zlanařit a oživit původní plány, co měly dát děj dohromady v osmičce. Molaro to připodobnil asi k takovému momentu, kdy najdete v kalhotech zapomenutou dvacku.“

Jsou tu i novinky z desáté řady. Konečně se dočkáme Pennyiny matky a jejího bratra. Objeví se hned v prvním díle nové řady. Její matku Susan bude hrát herečka Katey Sagal. Susan je hodně poznamenána stresem kvůli výchově problematického syna. Pro herečku to nebude prvně, co bude hrát matku Kaley Cuoco. Už tomu taky bylo v seriálu 8 Simple Rules. Sagal prohlásila, že pro ni bude vždy matkou. A ráda.

Bratra Penny, Randalla, bude hrát herec Jack McBrayer, známý z 30 Rock. Randall je drogovým dealerem. Je ale na druhou stranu plný života, což ostatní kolem něj akorát vyčerpává. Když se Rauch zeptala herce, jestli někdy za své činy skončil ve vězení, prohlásil, že by mu oranžová slušela a že je velmi dobrý v získávání nových přátel. Poslední dlouho diskutovaná otázka přišla ke konci. Debatovalo se dlouhé roky o tom, jaké je příjmení Penny. Je to jméno jejího manžela, tedy Hofstadterová.

Jubilejní desátá sezóna se ukáže prvně na televizních obrazovkách v pondělí 19. září na stanici CBS.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
emJey (Miloš Janů)

emJey (Miloš Janů)

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
Koldik

Koldik

Fajne novinky, tesime sa teda na jubilejnu 10 seriu. Viem ze scenky s bratom a mamou budu super. Uz...
před 7 roky
Mik

Mik

Katey Sagal je super obsazení. Je to dobrá herečka i když v posledních letech sem ji spíše vídal...
před 7 roky
24ron24

24ron24

Jéé tak Katey potešili v 8 Simple Rules boli super, tak uvidíme ako to dopadne po 10 rokoch :P
před 7 roky
Další články k tématu