24. 7. 2016

Comic-Con 2016: Star Trek

Comic-Con 2016: Star Trek

Dlouho očekávaný panel Star Treku, který nejen, že byl pořádán k 50letému výročí startu slavné značky, ale také k oznámení novinek týkající se připravovaného seriálu na CBS All Access, přilákal spoustu fanoušků nesmrtelných vesmírných dobrodružství. A že bylo na co si počkat. Celý panel moderoval Bryan Fuller, za stolem seděly hvězdy William Shatner (kapitán Kirk z původního seriálu), Brent Spiner a Michael Dorn (Data a Worf z Nové Generace), Jeri Ryan (Sedmá z Devíti z Voyageru) a Scott Bakula (kapitán Archer z Enterprise).

Během panelu Bryan Fuller odhalil v podstatě to nejdůležitější, na co všichni fanoušci čekali – název nového seriálu. Ten bude Star Trek: Discovery. V seriálu se pak fanoušci nedočkají ani kapitána Kirka, ani Picarda. Oficiální stránka seriálu potvrdila, že seriál nebude nijak propojen s nadcházejícím filmem Star Trek: Beyond. Fanoušci si ale díky tomu budou muset počkat minimálně do ledna – CBS musí zajistit, aby mezi premiérou seriálu a filmu bylo minimálně 6 měsíců a nedocházelo k matení diváků.

První epizoda třináctidílné první řady poběží na klasické televizi. Další epizody pak budou přístupné na VOD platformách stanice, primárně na CBS All Access. Zde se mimochodem nacházejí všechny epizody předešlých startrekovských seriálů. Mezinárodní vysílací práva pro Star Trek: Discovery před pár dny získal Netflix, na kterém budou epizody přístupné do 24 hodin od premiéry. Ke konci roku 2016 by pak na Netflixu měly být přístupné i všechny epizody předešlých startrekovských seriálů.

V novém seriálu se dočkáme jak nové posádky, tak nových jmen, planet a civilizací. Nebude mít spojitost s časovou linkou J.J. Abramse. Chronologicky bude děj seriálu zasazen někam mezi film Star Trek VI: Neobjevená země a seriál Star Trek: The Next Generation (pro ty méně znalé – mezi roky 2293 a 2364). Na panelu bylo také promítáno první promo s hvězdnou lodí, podle které dostal seriál název – USS Discovery NCC-1031.

Fuller dodal, že se pokusí fanouškům předat příběhy, které budou mít úplně nový způsob vyprávění. „Ve Star Treku existuje přes 700 televizních epizod. Pokusíme se vyprávět seriál jako román, kapitolu po kapitole.“ Seriál je aktuálně ve fázi castingu, „Je tady pár lidí, kteří se nám líbí,“ dodal Fuller, „chceme zůstat u toho, co jde Star Treku nejlíp – být progresivní.“

Nový seriál tedy nebude epizodický. „Téměř celou příběhovou kostru první řady máme hotovou. Prvních šest epizod je neskutečně dobrých,“ řekl Fuller.

Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
Alias

Alias

Ja som to vždy chápal, že toto je tá zmena. Veď Kirk stretol starého Spocka a nového/ maldého a vlastne...
před 7 roky
Mik

Mik

Pořádný vesmírný scifi tady hodně chybí, takže se těším. Doufám, že to dopadne dobře a nezaříznout to dřív...
před 7 roky
24ron24

24ron24

Tak za prvé. má byť nový seriál Star Treku? :D Táto informácia ma nejako obišla :D A za druhé neskutočne sa...
před 7 roky
Další články k tématu