23. 7. 2016

Comic-Con 2016: Preacher

Comic-Con 2016: Preacher

Na letošním Comic-Conu se panelu dočkala i komiksová novinka, kterou vypustila do světa stanice AMC. Preacher byl pro stanici jako dar z nebes a ještě před zakončením první série si vysloužil objednávku na sérii druhou.

Věrní fanoušci, kteří si našli cestu do velkého pavilonu H na setkání v San Diegu, měli možnost nahlédnout, co je čeká na závěr série. Spíš než nahlédnout by se dalo říct, že poslechnout. Hlavní obsazení Preachera – Dominic Cooper (Jesse Custer), Ruth Negga (Tulip), Joseph Gilgun (Cassidy), Ian Colletti (Arseface) a Graham McTavish (The Cowboy) se na panelu totiž pustili do živého čtení následující epizody, a to za pomoci speciálních hostů jako Seth Rogen (výkonný producent), Kevin Smith (Clerks), Jason Mantzoukas (The League) a Danielle Panabaker (The Flash).

Bez toho, aniž by se prozradilo mnoho, je jasné, že v další epizodě se můžete těšit na krví nasáklý flashback do 19. století, na odvážný únik Jesseho a jeho pokus o cestu do pekla, odehraje se i nějaké to vraždění domácích mazlíčků a chystá se ošklivý konec pro jednu z hlavních postav. Na závěr ještě přijde pěkný odkaz na Breaking Bad. Čtení epizody se nakonec proměnilo v promítání a publiku byl promítnut velmi násilný závěr epizody.

Poté se členové obsazení a producenti (včetně autora komiksu Gartha Ennise) pustili do odpovídání na otázky moderátora Kevina Smithe i nadšeného davu. Rozebírala se svoboda zpracování zdrojového materiálu. Smith to nazval „remixem“, spíš než přímým zpracováním (hit stanice AMC The Walking Dead zaujímá podobný přístup). Ennis to komentoval slovy: „Brzy jsem si uvědomil, že to budou muset měnit, a jsem s tím srovnaný.“

Dominic Cooper přiznal, že byl nervózní z hraní milované postavy, jakou je Jesse Custer: „Měl jsem strach, protože chápu fanouškovskou základnu a to, co komiks znamená pro lidi, kteří na něm vyrůstali.“ I přes tyto obavy však zoufale toužil roli získat. Jak sezóna pokračuje, tak zjišťuje, že Jesse Cutler je mnohem více opovrženíhodný, než si myslel.

Rogen prozradil, že jeho oblíbenou postavou je Eugene aka Arseface a přiznal, že když se Sam Mendes v roce 2008 snažil o filmovou adaptaci, tak toužil roli získat. Naproti tomu Colletti, který postavu hraje, prozradil, že není velkým fanouškem make-upu, který musí mít. „Zakrývá mi to celý obličej a nos, takže pokud potřebuju kýchnout, je to docela nechutné.“

Jestli má obsazení kazatele ve svém nitru opravdového fandu, tak je to Ruth Negga, která hraje Tulip. Negga se rozvyprávěla o tom, jak se vrhla po šanci tuto postavu hrát. „Neváhala jsem. Je to vzrušující postava. Baví mě ji hrát. Vážně si užívám hraní ženy, která je tak tajemná a nestálá, ale také zábavná. V televizi není mnoho takových postav.“


Zaujal vás Preacher? Nebo považujete seriálovou adaptaci za nezdařilou a její sledování byste nedoporučili? A co myslíte, že přinese druhá série?

Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
Pajky

Pajky

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Mik

Mik

Gilgun a jeho Cassidy jsou super, pro tyhle role on je jak dělaný a proto ho tak žeru. Zbytek osazenctva je...
před 7 roky
Další články k tématu