avatar uživatele

Yellow

off
Jméno
Věk27 let — narozeniny slaví za 165 dní (Štír)
BydlištěPraha
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Yellow
plakát
Nové trable staré Christine
12. dubna 2016
další názory k seriálu

Stará? Ne, jen zralá.

Nové trable staré Christine je u mě jeden z bezkonkurenčně nejlepších sitcomů a každý díl jsem se řehtala smíchy.

Je pravdou, že dějové zvraty nejsou vůbec nějak originální, ani nápadité, jde většinou o to, co jsme již viděli a to schéma se holt pozná, ale to, čím je tento seriál jedinečný, tak jsou to postavy, které udávají kvalitu.

"stará" Christine. Krom toho, že jsem obdivovala, jak úžasně na svůj věk vypadá, tak takhle ženstina prostě neměla chybu. Smůla se jí lepí na paty, někdo nebo něco neustále podraží její sebevědomí, ale ona je pořád svá, pořád to samé nesebevědomě trdlo, které se nebojí udělat nějakou tu ztřeštěnost. Docela v hodně věcech mi připomíná mě samotnou(né samozřejmě ve všem, jen jisté povahové rysy), což mě vždycky donutilo jí fandit. Bylo docela nereálné, že takhle pohledná ženská, co má neustále tolik nápadníku byla v kolektivu jaksi na konci potravinového řetězce, ale tak aspon s ní byla sranda. Docela jsem i obdivovala, co všechno si dá od jiných líbit, či jak reaguje na trapasy.

Matthew-Nejinteligentnější postava seriálu, k tomu správný cynik a kritik všeho, co se občas nebojí být roztomile naivní. Scény s ním a starou Christine považuji za zdroj zábavy, navzdory tomu, že jejich vztah kolikrát moc sourozenecky nepůsobil.
Barb byla naprosto geniální, taková mírnější verze Karen z Will&Grace a vůbec se mi neokoukala.
Líbil se mi i Richie. Sice to nebyla významná postava, ale dětský herec mi byl sympatický a jednou by to mohl v tomhle žánru někam dotáhnout.

Richard a nová Christine.
Musím říct, že tyto postavy mi jako jediné absolutně nesedly. Richard měl IQ mýdlové kostky a Christine byla hrozně nepříjemná, především její herečka. Ta ženská házela skoro furt ten samý protivný výraz a opravdu jen zázrakem byla její postava nějak vtipná.

Viděla jsem všechny série a ani jednou jsem nezaznamenala, že by nějak klesala kvalita, či že by mě nějak už nějak díl bavil mín, než ten předchozí.
Christine je prostě taková průměrná, leč kvalitní záležitost, kde jsem se neustále bavila a ty hlášky fakt stály za to! Nemůžu jinak, než dát plný počet procent, protože takových seriálu je málo. Christine měla až do konce své kouzlo a to musím ocenit.

Bonusové plusy
+ Lindsay a Marly. Zpočátku na pěst, později jsem si je užívala.
+ hvězdní hosté.
+ Musím uznat, že ve většině případů měla Christine dobrý vkus na muže.
+ Podivný porozvodový-přátelský vztah Richarda a staré Christine.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Čarodějky
10. dubna 2016
další názory k seriálu

Dětství je dětství a Charmedky k tomu mému nerozlučně patří.

Odstupem času to není takový zázrak, ale kvalitami stále překonává novější kousky. Charmedky pro mě byly ty pravé dobré čarodějky a jsou jimi dodnes.

Od začátku to byl zajímavý seriál, kde se nám vystřídalo přes tucet démonů a mytologií a všechno mě bavilo, občas i dojmulo. Díly se bud soustředily na zápletku celé série nebo některé měly svůj vlastní příběh, který sestry vždy vyřešily a i já jsem měla dobrý pocit z toho, jak pomohly nevinnému člověku. Především hlavní postavy,které mě neustále překvapovaly. Jejich hrdinská obětavost, laskavost a bojovnost mě u seriálu držely.

Hl.postavy

Prue- Abych byla upřímná, tak jí jsem nikdy neměla ráda. Zpočátku jsem jí tolerovala, později mi vadila ta její neskutečná arogance, povýšenost a rejpání, jakoby ona byla ta nejchytřejší. Hodně mi vadilo, jak jí tvůrci vyvyšovali nad Piper a Phoebe. Piper svojí mrazící schopnost nemohla použít na žádnou svojí sestru, ani když se později naučila urychlovat molekuly. Phoebe měla pasivní schopnosti a lišila se tím, že uměla dost dobře bojovat. Kdežto Prue mohla telekinezi na sestry použít kdykoliv a kdykoliv je ohrozit a pak se ve třetí řadě naučila jakésy bojové úmění, což byla jediná aktivní přednost, kterou Phoebe převyšovala sestry a to mě opravdu vytočilo. To mohl být seriál rovnou o ní, ne? To je jeden z hlavních důvodů, proč mě její osud ani v nejmenším nemrzí. 30%

Piper- Zpočátku stydlivá a plachá, vždycky tak nějak spojovací bod mezi Prue a Phoebe, ale nějak nebyla moc výrazná. Vždycky u mě byla na druhém místě. Ovšem ve čtvrté sérii se její charakter úplně změnil a já jí začala zbožňovat. Začala být víc akční, sebevědomější, perlila jednu sarkastickou hlášku za druhou, byla víc odvázaná a víc cílevědomá. 80% -především za vývoj.

Phoebe- Zpočátku má velká favoritka. Vzdorovitá se zlatým srdcem a vůbec s úžasnou povahou. I její schopnost se mi hodně líbila, protože bez ní by nikdy nezachránily tolik lidí, jako s ní. Navíc se mi líbil fakt, že tuhle schopnost před ní měla jen zakladatelka jejich rodu. Jakmile ale začala být dospělá někde ve 4.sérii, tak se mi začala protivit. Přišlo mi, že začíná chytat ten Průin charakter a celkově se hodně změnila. Ač jsem jí i tak měla ráda, už rozhodně né tolik, jako zpočátku. 70%

Paige- Obecně asi má nejoblíbenější „sestra“ a čarodějka. S její barvou vlasů se měnil i ten její charakter. Nejdřív skeptička, pak super čarodějka, nakonec vyspělá čarodějka s urovnanými prioritami. Líbil se mi ten její sarkasmus, i když občas dokázala být otravná, tak mi to nevadilo. Líbilo se mi, jak umí přijímat rány osudu a zaklimatizovala se do života čarodějky o dost rychleji než předtím Piper a Phoebe. Moc se mi nelíbilo, že furt střídala partnery. V jedné epizodě se muckala s nějakým klukem, v další zase s jiným, aníž by to mělo nějaký význam pro její milostný život. Phoebe měla Cola, Prue Andyho a Piper Lea, prostě někoho, s kým bych si jí hned spojila. Paige se své stálice dočkala až v poslední sérii. Je podle mě škoda, že jsme trochu víc neprozkoumali její minulost, protože by se hodně věcí dalo využít pro celosériiní zápletku. 90%

.
Každá série mě tak nějak bavila. Nejvíc asi ta, ve které se objevil Chris, protože to byl správně záhadný týpek a já byla každý díl zvědavější, o co mu jde.
Jen ta poslední série byla takové vaření z vody, k tomu se ještě přidala otravná Billie a bylo vymalováno. Ovšem finále bylo úžasné. Sestry se dočkaly svého happyendu a předaly žezlo nové generaci, takže za mě palec nahoru. Takovýto úctyhodný konec si seriál prostě zasloužil.


Co se mi líbilo
# znělka, ačkoliv později spíše otravovala, tak mi uvízla v paměti a vyhánět jí nebudu.
# Vývoj postav, až na Prue.
# Vztah Piper a Lea. Kupodivu se mi tenhle vztah vůbec neokoukal a fandila jsem jim do konce.
# Démon Barbas. Ten byl prostě fantasticky zahraný démon. Jeho schopnost byla správně děsivá, ještě že je to jen fikce.
# Cole Turner. Co si budeme povídat, byl prostě libový a jeho vášnivý vztah s Phoebe jsem žrala.
# finále
# Neuvěřitelně sympatická mi byla Patty Halliwell a byla jsem ráda, kdykoliv se objevila.
# Chcete krytí? Zavolejte Darryla. Toho týpka jsem na jednu stranu velice obdivovala.
# Efekty(koule energie, ohnivé koule, orbing).
# Pipeřina moc. Nespočítám situace, kdy by se mi taková moc hodila.
# Všeobecně každý moment, kdy sestry čarovaly.
# P3 klub.
# Outfitty
# Prostředí San Franciska.
# Design knihy stínů.

Co se mi nelíbilo.
# Piper je pedant na pořádek, dům mají dokonale uklizený, přesto chodí po domě v botech? Ani jednou jsem je neviděla se zout.
# To děvčata neznají podprsenku? Gravitace je mrcha.
# Billie! To je jedna z neotravnějších postav vůbec. Nelíbilo se mi, jak se předváděla, ani jak byla kaskadérsky akční(ty její salta byla nereálná, nejsme v SW). Mohla být ráda, že jí sestry vůbec chtěly zaučit.
# Chápu, že to bylo rozhodnutí Alyssy Miláno, ale proboha. Od chvíle kdy se ostříhala na kluka jsem se modlila za to, at jí ty vlasy co nejrychlejí dorostou.
# Navzdory tomu, že Prue jsem neměla vůbec ráda, tak jsem doufala, že se jednou setká s Paige. Jejich shledání by určitě bylo úžasně emotivní.

Suma sumárum – 90%

88 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
63 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
90 %
plakát
Nebezpečný flirt
10. dubna 2016
další názory k seriálu

Jedna série byla tak akorát.

Jsem nepřekonatelný milovník spisovatele R.La Stina, jeho sérii knížek Ulice Strachu mám vystavěnou ve své skromné knihovničce a velice ráda se k ním vracím, nemluvě o jeho dalších tvorbách.
Eye Candy tedy nebylo nic, co by mě překvapilo, protože R.L se vždycky soustředil na mladé, inteligentní dívky v nesnázích. Eye Candy jsem nečetla, ale jinak znám Stinovu tvorbu a mohu říct, že dost dobře.

Bohužel při pouštění pilotu a pak dalších dílů jsem ten R.Lovský nádech velice postrádala, protože MTV se pozná všude. Stylizovalo se to do těch typický moderních teen kýčů a chybělo to jakésy kouzlo, co jsem vždy našla v knihách. I u Stina se stalo, že mi byla hlavní hrdinka protivná, ale tady to nabralo 10x větší intenzitu.
Krom toho, že nadání Victorie Justice se lépe sleduje v úplné tmě, tak Lindy mě na pár vyjímek neskutečně iritovala. Její chování bylo naprosto nelogické a absencí pudu sebezáchovy. Bud byla neuvěřitelně odvážná, nebo neuvěřitelně hloupá. Kdyby někde řádil vrah, který je mým nápadníkem a nevím, co od něj můžu čekat, tak si piště, že mě najdete na druhé straně zeměkoule. Ovšem Lindy tento fakt vůbec nějak nevadil, bez problému by spala sama v noci i v úplně zhasnutém domě, schopná probudit se s perfektně upravenými vlasy.
Překvapilo mě, že jí nebránilo řešit milostné vztahy, lámat si hlavu s tím, co si vzít na sebe i na rande s údajným vrahem.
Ta holka měla být génius, ale očividně nikdo není dokonalý.

Není to thriller jak má být. Je tu tajemno a potencionální nebezpečí, ale nebylo těžké později uhádnout, kdo je vrah a jak to celé dopadne. I z těch nejnapínavějších strašidelných scén mě vůbec nemrazilo, ale i tak jsem měla hlavní hrdince fandit(navzdory výše uvedeným faktům).
Pokud v tom nebudu hledat složitější význam, tak je to prostě taková tajemná oddychovka, spíše detektivka, než thriller a dá se koukat na sympatické prostředí, líbivé tvářičky, oblečení z nejnovějších kolekcí a celkem zajímavý příběh, který tu nebyl 10x předtím.

Mám-li to zhodnotit.
Je to tvorba Stina? Ano je, navzdory tomu, že jsem hodně postrádala, tak to svojí kostrou prostě byla temná, lehce strašidelná oddychová detektivka.

Stačila první série? Ano, bohatě. Tématicky se tohle na minisérii přesně hodilo a nějak si nedovedu představit, co by se řešilo v další sérii, aby to nevyznělo jako ohraná deska a bylo to zajímavé stejně, jako to bylo tady.
Finále má sice cliffhanger, ale mě to nijak nevadí. Né všechny knížky obzvlášt ty hororové, jsou perfektně ukončeny, takže u seriálu mi to zas tolik nevadilo.

50% mi přijde výstižné. Ani dokonalé, ani odpadové. Čistě říznutý průměr.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
50 %
plakát
V jako Victoria
9. dubna 2016
další názory k seriálu

Here I am - once again.

Seriál má u mě velký mínus za hlavní hrdinku i její představitelku.
Victoriu Justice jsem nedávno viděla i v Eye Candy a tak hrozně netalentované střevo jsem dlouho neviděla.
Postava Tori podle mě snad v kuse jenom řve, huláká na celé kolo a když má dělat nějaký hysterický záchvat vzteku, tak přehrává, až je to neuvěřitelné. To už i Miley Cyrus jako Hannah Montána mi přišla věrohodnější. Navíc je ta postava namyšlená navzdory tomu, že ještě nic nedokázala a vůbec působí hrozně povýšenecky.
Ale co se mi líbí jsou další postavy.
Cat je snad ta nejblbější postava světa, ale za to jsem to té Arianně Grande věřila(čert ví proč).
Pokud mám napsat svojí oblíbenou postavu, tak je to Jade. Gothička s peprnější smyslem pro humor a k tomu tvrdačka. Opravdu mě kolikrát velice bavila a přišla mi ze všech postav nejrozumnější.

Jinak, o co tu jde, to je snad jasné. Všichni jsou vždycky vystylizovaní do jejich přesvědčení, upravení, nic nenosí dvakrát. Škola má čupr moderní a pestré vybavení jako z katalogu, skřínka hlavní hrdinky je napojená na elektřinu a má nejcoolovitější design. Navzdory, že se většinou natáčí ve škole, tak je málokdy vidíme ve třídě se učit. Tohle jsou věci, co mě vždy bijí do očí.

Není to nejlepší sitcom světe, ale na ty náctileté poměry to podle mě stačí a i starší ročníky se u toho můžou pobavit. Není to nějak náročný seriál s nějakou hlubokou myšlenkou. Lehká oddychovka co nenadchne, ani neurazí.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
50 %
plakát
Hra o trůny
2. dubna 2016
další názory k seriálu

Boj o Západozemí- Mnoho povolaných, ale jen pár vyvolených.

Jakmile se někde objeví HBO, tak očekávám kvalitu a vždy jí dostanu. Tohle bylo opravdu velké sousto, ale nakonec se to vyplatilo.
Knihy i seriál jsou právem obrovský fenomén.

U tohoto tématu je nevyčerpatelný zdroj fantazie, proto bych ukončení nečekala nějak brzy.
Zápletky jsou tu tak lišácky vymyšlené, že ani nevím, na co dříve zpívat ody.
Seriál miluju hlavně z toho důvodů, že jsem neustále emociálně na drátkách. Umí mě šokovat, dojmout, naštvat, rozveselit. Nevadí mi se na jeden díl podívat i vícekrát, nevadí mi se dívat na mučící scény, které na surovosti nešetří. Zachycení drsného středověku bez servítek, to je něco, na co jsem dlouho čekala.
Opravdu obdivuji Martina, že dokázal vymyslet celý tento universe, protože je to promakané v každém detailu, až je to geniální.
Mám ráda i nerada fakt, že seriálový tvůrci i Martin se vůbec nebojí být svině a zabít nebo mučit postavu, kterou diváci milují. Takže člověk má adrenalin i z toho, že se neustále bojí o své oblíbené postavy.
V postavách je velice pestrý výběr, každý si najde své oblíbence.
Akční scény jsou ve většině případů krátké, ale za to splní účel. Štávu tomu všemu dodávají intriky, které ukazují, kdo je pravý hráč.


Co miluju nejvíce.

+ Opravdu si užívám scény s Aryou Stark a scény, kde jsou všichni Lannisteři pohromadě. Funguje mezi nimi úžasná dynamika, rodina-nerodina.
+Kamkoliv přijde Tyrion, tak to prostě žije. Je to unikátní postava, co všechno dokáže dokonale oživit a i po pěti sériích mě stále překvapuje.
+ kostými, interiéry, prostředí, rekvizity <---k nezaplacení. Tady se pozná, kam se hodně investuje.
+ znělku! To je prostě nejlepší znělka v historii znělek! Dokonalý výběr instrumentů, melodie a ještě se dívat na mapovaní Západozemí.
+ Efekty.

Mínusy
- Emilia Clarke. Na Daenerys se vůbec nehodí a její tupé výrazy jí mladistvější vizáž nedodají.



Postavy.
Je tu opravdu mnoho hlavních postav a ještě mnohem víc vedlejších.
Z hlavních určitě miluju Tyriona Lannistera, Aryu Stark a Cersei Lannister. Ani Jon Snow a Littlefinger se neztratí. Na Tyrionovi se mi líbí především jeho inteligence, šarm, mazanost a důvtip. Peter Dinklage tuto postavu vyšvihl na nejvyšší level.
Co musím na seriálu pochválit je to, že většina postav jsou přesně takový, jaký jsou i v knihách, i když pár vyjímek se najde, ale většinou je změna jen ku prospěchu.
Arya je sympatická snad každému, ani jí nemusím popisovat.
Cersei je postava milovaná i nenáviděná, ale já si nemohu pomoci, já jí prostě miluju. Líbí se mi ten její lví charaktér- hrdá, nezlomná, oddaná matka a k tomu mám slabost pro mrchy. Jen ten incestní vztah je ugh.
Jon Snow je zkrátka sladouš, jediný hrdinský záchytný bod, který mi zbyl.

další oblíbenci- Tywin Lannister, Sansa Stark, Ned Stark, Robert Baratheon, Jorah Mormont, Brienne z Tarthu, Jaime Lannister, Ramsay Bolton.

Nesnáším.
Catelyn Stark. I v knize, i v seriálu naprosto příšerná. Ukvapená, blbá, zaujatá a vůbec mi nikdy nesedla. A její sestře jsem přála nejkrutější smrt už od prvního záběru.
Daenerys Targaryen. Naivnější a hloupější postavu jsem dlouho neviděla. Bez pomoci ostatních by byla v háji a vůbec to není osobnost, která by dokázala vládnout. Snad jí její dráčkové jednou sežerou.
Melisandru z Ašaje též nemůžu vystát.

Série.
Kvalitně hodnotím všechny tak nastejno, i když je pravda, že třetí série mi přišla trošku slabší.

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
57 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
100 %
plakát
V.I.P. vraždy
25. března 2016
další názory k seriálu

Bez Klaudie by se mi na to lépe dívalo.

Nebudu soudit na základě toho, že je to kopírka Castla, to už jste mě všichni předběhli.

Co mě udivuje je jedna z hlavních postav a už nadpisu hádáte správně, že Klaudie. Nějak se nemůžu rozhodnout, co mi na ní vadí nejvíc.
Na afektované české hraní už jsem dost silně potlačila dávivý reflex, takže co mi nejspíš vadí je to.
-herečka absolutně nesympatická a nevýrazná(červená rtěnka nepomůže).
- otravná. Nathan Fillion má patřičné charisma a důvtip, aby jeho "otravovaní" vyšlo jako vtipné, sexy a libové. Ona to bohužel nemá.
- štve mě od momentu, kdy otevřela pusu.

Jan Revai dostal hodně blbou roli a zrovna jeho herecké dovednosti hodnotím jako chválihodné, nikdy nezapomenu na jeho roli v RebeLové(kde hrála i Sona Norisová).

Na seriálu mě štve, že i když se má údajně jednat o atmosféru, kterou vytváří tvorba Agathy Christie, ale ...opět tu platí sliby-chyby. Všechno mi to přijde moc strojené, falešné, nepřekvapivé a nezajímavé. Nemluvě o tom, že sleduji americkou produkci kriminálek, takže už jsem leccos viděla a tady jsem viděla jen lacinější verze toho, co jsem předtím viděla v mnohem lepším provedení.

Hlavní mužský hrdina je vybrán dobře, to uznám. Neokoukaná hezká tvář, docela dobrá mimika a dobře se na něj kouká.
Někoho jako Klaudii si fakt nezasloužil, chudák.:(

Do watchlistu to nejspíš nepřidám, zkrátka v tom vidím moc velký kopírák a to mě spíše rozčiluje.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
30 %
plakát
Sue Thomas: Agentka FBI
25. března 2016
další názory k seriálu

Příjemná kriminálka, která pohladí na duši.

Všemi mastmi mazaný koncept, kde je všechno neuvěřitelně sympatické.

Handicapovaná a sympatická Sue v podání usměvavé Deanne Bray byla zkrátka úžasná a moc se mi líbilo, jak o věcech přemýšlí a jak se k lidem chová. Přidejte k tomu zlatého retrívra, jedno z nejoblíbenějších a nejlaskavějších psích plemen, který je učenlivý a chytrý a máme tu totální emociální ždímačku.
K tomu se mi hodně dobře koukalo na jejího černookého partáka Jacka, u kterého jsem si od počátku říkala, jak se k Sue skvěle hodí.

Když jsem prvně slyšela znělku, tak jsem měla na krajíčku, ale krásně to podtrhlo to, jaký je Suin charaktér.

Případy mě na seriálu moc nelákaly, abych pravdu řekla. Sledovala jsem to především kvůli hlavním postavám a jejich osudům.

Není to nejlepší kriminálka na světě, ani nejlepší rodinný seriál, ale má to čím diváka upoutat. Je to oddechová, nenáročná záležitost a mě vůbec nevadí, když to v televizi opakují.

Taky jsem ráda, že se hlavní role ujmula nadaná herečka, která je taky handicapovaná a tím pádem nic nepředstírá. Potom člověk více obdivuje, že se i přes toto postižení dokáže na svět usmívat a vidět budoucnost optimisticky.
Proto považuji Sue jednu z nejlepších seriálových postav, protože je velkou inspirací.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
70 %
plakát
Dům loutek
21. března 2016
další názory k seriálu

Další kousek z továrny Whedona, s pomocí Dushku.

Jak já byla nadšená, že génius Whedon, můj nejoblíbenější tvůrce, spojil síly s Elizou Dushku, mojí nejoblíbenější herečkou a vytvořili spolu nadčasové, akční, sci-ffi Dollhouse.
Foxy, ty vrahu!!

První série je v první polovině nahlédnutí do akcí loutek, pomalé probouzení Echo, vedlejší linka s agentem Ballardem. Ty akce, na které jsou loutky vysílané jsou fakt peckové, především, když si Echo pronajmul ten sadistický zabiják.
V druhé polovině mi to docela i chybělo, ale muselo se to pohnout dál, protože bylo třeba udržet latku a napětí.
Musím do nebe vychválit fantastický výkon Elizy Dushku, která zahrála naprosto dokonale původní já Echo, několik jiných osobností, nebo Echo, která si od svým osobností bere to nejlepší a může je měnit podle libosti. Každá byla jiná, všechny byly přesvědčivé.

Druhá série se skoro vůbec nezastavuje, jede na plné obrátky, čím dál tím víc je divák napjatý, kdo je ten, co tahá za nitky. I když Fox neustále kecal a nechtěl seriál prodložit, tak měl smůlu, protože finále bylo vydařené, překvapivé a nebylo vůbec poznat, že se tam všechno cpalo na poslední chvíli, včetně vývojů postav.

Je sice hezké, že si Dollhouse pamatuji jako unikátní seriál, ale i tak si zasloužil min. aspon 4 série, protože bylo pořád co vymýšlet, pořád bylo s čím pracovat a i když byl využit potenciál seriálu, tak se z toho dalo ještě vyždímat hodně.


Krom Mellie a Sierry se mi líbily snad všechny postavy. Prvořadně Echo, Whiskey, Topher, Paul, Adelle. Z vedlejší senátor Perrin a Bennett.

Kdo má rád tvorbu Whedona, určitě nebude zklamaný, nechybí tam jeho humor, ani jeho styl. A myslím, že i jiní si tu přijdou na své, pokud jim tento žánr sedne.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %
plakát
Dva a půl chlapa
20. března 2016
další názory k seriálu

Alan survive everything.

Dva a půl chlapa je přesně ten typ seriálu, kde se kombinují moje nejoblíbenější typy humoru, proto jsem byla skalní fanoušek již od prvního dílu.

Charlie.
Série s ním byly ty, které z tohoto seriálu udělaly klasiku a jeho odchodem už se to začalo bortit.
Postava Charlieho byla naprosto legendární. Jeho pohyby, grimasy, hlášky, reakce, styl a povaha jsou prostě dokonalé.
Vždycky to svým cynismem dokázal okořenit, dát tomu říz a k tomu mu dopomáhaly i jeho vztahy s Alanem, jeho matkou a Jakem.
Série s ním měly podle mě mnohem ostřejší a výraznější humor a to mě prostě bavilo.

Walden
S Waldem dostal seriál úplně jinou podobu. Změnil se celkově celý interiér, nedbalá staromládenecká elegance domu dostala řadu světlých barev a ajtácké vybavení, což mě se osobně nelíbí. Raději jsem měla to opilecké doupě, než tu technařinu. Všeobecně nemusím moc vidět filmy nebo seriály s moderní technologií IPhonů atd. Mám raději, když jsou mobily v kapsách a počítač se používá v ojedinělých případech.
Taky se vytratila pointa seriálu, která je i v jeho názvu.
Z Alana se stala mnohem více odolná pijavice, který se ani nesnaží z té tísně nějak dostat a užívá si pohodlí, kterému mu Walden nabízí.
Je pravda, že seriál i přes všechny tyto mínusy nebyl špatný, ba naopak. Walden tam skvěle zapadnul, i když mu to chvilku trvalo, nicméně i jeho hlášky stály za to a interakce s Alanem byly skvělé. Sice mi Charlie nepřestal chybět, ale i s Waldem to byla sranda.
Nemohu si pomoct, Alan a Walden se mi moc líbili jako pár a doufala jsem, že nějakým způsobem spolu budou, protože jim to fakt sedělo.

Oblíbené postavy.
Charlie, Berta, Jake, Alan, Walden, Kandy, Evelyn.

Neoblíbené postavy.
Judith, Lindsay, Jenny, občas Rose.


Finále.
Jedním slovem-Průser. Sice bylo hezké, že se objevily postavy, co jsme dlouho neviděli, ale to cameo a jistá kompenzace Chucka Lorra, to fakt nebylo nutné.
Sice bylo hezké si udělat srandu z toho, jak se nemuseli on a Sheen, ale i tak to vypadalo divně.

Upřímně nejsem názoru, že to mělo skončit, když Sheen odešel, ale ta poslední série bylo už docela vaření z vody a člověk to sledoval spíše ze setrvačnosti.
I tak dávám 90%, mín si prostě nemohu dovolit.

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
43 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
90 %
plakát
Co mám na tobě ráda
16. března 2016
další názory k seriálu

Po bližším prozkoumaní...

....se mi nějak nechtělo věřit, že na něčem jako toto se podílel Peter Marc Jacobson, ale to je asi to nejmenší, co mě na show zarazilo.

Znělka je příšerná ve všech verzích, hudba se nedá poslouchat a ten styl kazí až příšerná choreografie a nesladěnost.

Jannie Garth jako Valerie se chová vyloženě nesympaticky, ty její přísné rodičovské pohledy, kde jí nějaké naštvaní nelze věřit, leda by v těch scénách dostala facku, ale bojím se, že by se spíše rozbrečela. Nemluvě o tom, že nejdříve se chová jako supervyzrála ženská a za chvíli jako pubertačka ve výslužbě. Nějak jsem nemohla přijít na to, jaká tato postava vlastně má být.

Amanda Bynes jako Holly. Byla zpočátku vlastně sympatická, někdy i vtipná, správné trdlo. Pak ale její excesy a gagy nabraly o 200% větší nereálnost. Přišla mi už spíše na hranci šílenosti a ty její "Miluju jeho aaa vlastně nevím, mám ho ráda, ale je to jen kamarád, já miluji svého kluka ne svého nejlepšího kamaráda." Pak najednou začne žárlit, když se k její udajném only BFF přiblíží nějaká holka a stále tvrdí, že ho nemiluje. A jak dlouho vlastně trvá to její řešení toho, že někoho miluje? V každé série, at jsem si zapla jakýkoliv díl, tak tam neustále řešila to, že si je nejistá v citech, nebo vykřikovala, že někoho miluje. Jak dlouho vlastně syslila ten vztah s Vincem?

Plus tam byl asi jen Simon Rex, který tam chudák nevydržel do konce, ale že bych se mu divila, to určitě né. 




Třeba jako kulisa při jídle to ujde, ale i tak dávám velice nízké hodnocení.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
20 %