15. 10. 2021

Seriálem kolem světa: 7 zastávek na Slovensku

Seriálem kolem světa: 7 zastávek na Slovensku

Vítáme vás u naší rubriky, jejímž cílem je představit vám nejzajímavější seriály světa s výjimkou anglických a amerických, protože těch už znáte dost. Doufáme, že díky této rubrice si vyplníte prázdná místa na naší mapě. Každé vydání se zaměřuje na 7 vybraných seriálů z jedné země.

Desátou zastávkou naší cesty kolem světa je Slovensko. Podíváme se na to, jestli se i na Slovensku daří vytvářet kvalitní seriály, nebo jestli jejich tvorba zaostává za zbytkem Evropy. V dnešním článku se zaměříme na tvorbu na Slovensku, takže vynecháme legendární československou tvorbu a začneme až po revoluci v roce 1993.

Vývoj televizního vysílání na Slovensku si prošel úplně jiným vývojem než v České republice. Po vzniku samostatného Slovenska začátkem roku 1993 bylo třeba vytvořit úplně nové stanice a díky tomu začala vysílat nově vzniklá stanice Slovenská televize na dvou programech. Jenže se nedařilo a sledovanost i kvalita klesala.

To znamenalo, že trvalo dlouhou dobu, než se situace zlepšila. Stalo se tak i díky vytvoření nových komerčních televizních stanic. Tou první z nich je stanice Markíza, která začala vysílat v roce 1996. V roce 2002 pak začala vysílat i stanice TV JOJ. Sice to trvalo pár let, ale komerční stanice přišly s několika seriály, které se dostaly do povědomí diváků. Markíza v roce 2006 představila komedii Sousedia (Sousedi), TV JOJ ve stejném roce představila komedii Mafstory. O dva roky později získala TV JOJ až 30% podíl sledovanosti, když představila soapku Panelák a dařilo se i sitcomu Profesionáli.

Od té doby se podařilo občas vytvořit projekt, který stál za pozornost diváků a na Slovensku se podařilo vytvořit i show, kterou později kopírovala česká produkce. Ano, řeč je o Partičce. I během posledních pár let se podařilo vytvořit několik seriálů, které stojí za pozornost a některé z nich se nevešly do našeho výběru. Za připomenutí by mohly stát například Zoo, Sestričky či jeden z největších projektů poslední doby, Slovania. Nyní už ale pojďme prozkoumat sedm slovenských seriálů, které podle nás stojí za o něco bližší pozornost.

Mesto tieňov (Město stínů)

Vysíláno 2008–2012
Žánr Krimi
Dostupnost Markíza
IMDb hodnocení 7,8 (34 hodnocení)
Hodnocení na SerialZone.cz

Město stínů (Mesto tieňov) je původní slovenský kriminální seriál, který se začal vysílat 11. dubna 2008. Pochází z produkční společnosti DNA Production. Jednotlivé epizody byly inspirovány skutečnými příběhy, které se odehrály na Slovensku.

Co si o seriálu myslíme?

Mesto tieňov je kvalitný a napínavý detektívny seriál. Je cítiť, že je natočený podľa skutočných zločinov, ktoré sa stali na Slovensku. Postupy, celý systém vyšetrovania, ako aj postavy sú preto uveriteľné. Režisér obsadil neopozeraných hercov, ktorí to celé uhrali veľmi prirodzene. Medzi postavami som nikoho nevnímala ako hlavnú či vedľajšiu postavu a celý tím pôsobil kompaktne. Každý diel sa venuje vyšetrovaniu iného zločinu. Dej je zameraný prevažne na riešenie zločinov, súkromie vyšetrovateľov sa rozoberá len málo, prípadne len vtedy, keď sa stane súčasťou prípadu. Toto považujem za veľké plus, keďže častokrát sa hlavnou témou detektívnych seriálov stane nejaká romantická zápletka. Z môjho pohľadu Mesto tieňov nemá slabú stránku. Podarilo sa úplne všetko vrátane hudby, ktorá je pôvodná, neruší a výborne dokresľuje temnú a dramatickú atmosféru seriálu.

100 %
Mé hodnocení
LuciaG

Vo všeobecnosti slovenské seriály nepozerám. Pre mňa zatiaľ nedosiahli takú kvalitu, na akú sme zvyknutí pri iných zahraničných seriáloch. Seriál Mesto tieňov ma však milo prekvapil. Napriek tomu, že sa seriál točil už dávnejšie, čo sme si mohli všimnúť hlavne na mladom výzore niektorých hercov, bol zaujímavý a pútavý. Najviac sa mi páči, že jednotlivé diely boli inšpirované skutočnými policajnými prípadmi. Nikdy by som si nemyslela, že takéto veci sa stávajú aj na Slovensku. Taktiež herecké obsadenie bolo naozaj kvalitne vybrané a skvelo stvárnili svoje postavy. Je pravda, že scenár nám trocha „pokulhával“ pri niektorých dialógoch a sem-tam som mala pocit, že niektoré scény neboli dostatočne spracované alebo dokončené. Avšak aj napriek týmto nedostatkom bol seriál naozaj dobrý a určite odporúčam pozrieť si ho. Je to súčasť našej kinematografie, kde môžeme vidieť, že čas na zlepšenie práve prišiel.

70 %
Mé hodnocení
Mallory174

Tajné životy

Vysíláno 2015-????
Žánr Drama / Rodinný
Dostupnost RTVS
IMDb hodnocení 8,3 (21 hodnocení)
Hodnocení na SerialZone.cz

Do azylového domu Druhá šance přicházejí ženy a děti v nouzi. Dům vede Eva, zanícená ředitelka, spolu s Martinem, který ji platonicky miluje. Chod domova i vztah Evy s Martinem zkomplikuje příchod Lindy. Linda se v domově ocitá spolu se svým synem. Tady se seznámí s fyzicky týranou Marií, Romkou Džesikou i s učitelkou Táňou. Všechny tyto ženy potřebují nejen pomoc pracovníků azylového domu, ale musí si pomoci i navzájem, aby překonaly stará traumata a chopily se druhé šance na šťastný život.

Co si o seriálu myslíme?

Pokud bych měl vyzdvihnout některý ze slovenských seriálů posledních let, tak to budou určitě Tajné životy. Netypické prostředí azylového prostředí a smutné, mnohdy až tragické osudy jeho obyvatelek chytnou za srdce všechny citlivé a vnímavé divačky a diváky. Troufnu si tvrdit, že můžeme tak kvalitní seriál slovenským přátelům závidět. Pro mě osobně přinesl i několik objevů – ústřední melodii zpívá u nás stále populárnější Sima Martausová a v hlavních rolích excelují v českých filmech a seriálech hojně obsazované Gabriela Marcinková a Zuzana Mauréry, o Anně Šiškové nemluvě. V neposlední řadě zaujímá tento seriál obdivuhodný primát i v evropském či celosvětovém kontextu – umět v nejlepším přestat, přestože by diváci jistě ocenili minimálně jednu či dvě další série.

100 %
Mé hodnocení
Sachista

Za sklom (Za sklem)

Vysíláno 2016-????
Žánr Drama / Krimi
Dostupnost JOJ
IMDb hodnocení 8,3 (95 hodnocení)
Hodnocení na SerialZone.cz

Příběh elitních policistů Tibora Maxovského a Norberta Višvádera, které boj za spravedlnost nakonec postaví proti sobě. Po brutální vraždě kolegy slibují vdově, že najdou a usvědčí jeho vrahy. Vyšetřování postupně odhaluje pozadí organizovaného zločinu, který sahá od drog přes pašování utečenců až k únosům a vraždám. Snahu elitních policistů usvědčit pachatele ale komplikují neomezené finance a propojení organizovaného zločinu až na nejvyšší místa. Na začátku je důvěra, ale později pravdu nahradí strach, zákon vystřídá síla a spravedlnost je koupená. Není jasné, kdo stojí na straně zákona a kdo nakonec zradí.

Co si o seriálu myslíme?

Zopár detektívnych slovenských seriálov som už predtým videla a keď som zistila, že v tomto budú hlavní hrdinovia Koleník a Maštalír, tak voľba bola jasná. Určite som si ten seriál musela pozrieť. Je pravda, že som tomu nedávala veľkú nádej, keďže tvorba slovenskej kinematografie sa zameriavala dovtedy skôr na sitkomy a komédie. No tento seriál ma naozaj prekvapil svojou kvalitou. Herecké obsadenie, ako som už spomínala, je naozaj skvelé a obaja hlavní hrdinovia svoje role zvládli výnimočne. Samozrejme, nemôžem uprieť pozornosť ani vedľajším postavám, ktoré pomáhajú dotvoriť celkový skvelý dojem zo seriálu. Za mňa bol scenár skvelo napísaný a veľmi ma potešilo, že sa scénaristi nebáli poukázať na niektoré tabuizované témy. Preto ma nanajvýš prekvapila tretia séria, ktorá je podľa mňa najlepšia zo všetkých. Takže ak hľadáte seriál so skvelou zápletkou, kvalitným hereckým obsadením a veľmi dobre napísaným scenárom, toto je tá správna voľba

80 %
Mé hodnocení
Mallory174

Tak trochu tradičně netradiční kriminálka. Na první pohled zápletka, kterou můžeme vidět v tolika jiných seriálech, okoukaná, předvídatelná a vlastně ani ne moc zajímavá. Ani hlavní postavy na první pohled nejsou nic extra. Ale ona ta kombinace obojího funguje a je to docela dost dobrý. Hlavní dějová linka se prolíná celým seriálem a dokonce i napříč sériemi a vytváří tak komplexnější dojem. Seriálu také pomáhá, že čerpá ze skutečné situace a celý příběh je tak zajímavější a dostává jiný rozměr. Ano, je pravda, že někde je znát, jak je děj dodatečně (uměle) našroubovaný a zčista jasna se objevují detaily, které ještě v předchozí sérii nebyly součástí příběhu. Postavy a jejich dialogy jsou občas přitažené za vlasy a některé situace jsou naprosto přemrštěně vygradované. Ale i tak se seriál velmi dobře sledoval a jednotlivé série jsem zkoukla maratonem. Příběh dokázal pohltit, vývoj jednotlivých postav zaujmout, našlo se i pár překvapivých a neočekávaných zvratů a celkově se tenhle kousek povedl.

80 %
Mé hodnocení
Kaccci

Na poli českých seriálů má Za sklom svoji obdobu, ale jinak se jedná o docela výjimečnou kriminálku, která je promyšlená do detailu, nebojí se dotýkat ožahavých témat a kauz. Vzhledem k tomu, že už mám za sebou řadu seriálů, tak jsem se i v tomto případě neřídil jen tím, co vidím. Tudíž už některé zvraty nebyly až tak překvapivé, ale pořád jich tu zůstala spousta kvalitně připravených. Jde jednoznačně vidět, že tvůrci příběh promysleli a s rozvahou rozdělili do jednotlivých epizod tak, aby dával smysl. I během krátkého času si člověk najde blízko k postavám, takže o to víc ho potom některé věci zasáhnou. Nechci úplně spoilerovat, takže řeknu jen tolik, že je hodně zajímavé sledovat, jak se dá z jedné strany zákona dostat na tu druhou. I když nejde o žádnou oddechovku, u které by se dalo vypnout, seriál opravdu chytne a jeho sledování je zážitek.

80 %
Mé hodnocení
Jesmot

Milenky

Vysíláno 2018
Žánr Drama / Komedie / Romantický
Dostupnost Markíza
IMDb hodnocení 7,9 (9 hodnocení)
Hodnocení na SerialZone.cz

Romantický seriál sleduje celkem čtyři kamarádky. Právnička, doktorka, realitní makléřka a žena v domácnosti jsou naprosté protiklady. Každá z nich hledá svoji vlastní cestu životem, kterým společně procházejí a navzájem jsou si velkou oporou. Příběh plný zvratů, napětí a humorných situací. Slovenský remake britského seriálu Mistresses.

Co si o seriálu myslíme?

Původní verzi neznám tak nemůžu srovnávat. Mě seriál překvapil, ale je lepší vidět slovenskou verzi – dabing se moc nepovedl. Sledujeme osudy čtyř přítelkyň středního věku, které nemají štěstí v lásce. Společně se navštěvují a radí si, jak zvládnout životní zkoušky. Je to spíš holčičí romantický seriál. Pár dílů bylo slabších, ale jinak mě bavilo sledovat příběhy plné zvratů. Musím pochválit ženské hvězdné obsazení, herci přirození. Snad se ještě dočkám 2. řady.

90 %
Mé hodnocení
Jenny17

Seriál o čtyřech kamarádkách, jejich životech a potřebě každou maličkost mezi sebou komunikovat asi nenadchne každého. Ano, je to netradiční formát a na slovenské (české) scéně jsem se s ním ještě nesetkala, ale tím si mě seriál získal. Hlavní postavy jsou krásné, chytré, v tom co dělají úspěšné. Každá z nich má zajímavou dějovou linku, dialogy jsou dobře napsané, příběh rychle a příjemně ubíhá a dokáže vtáhnout. Herečky, které byly do hlavních rolí obsazené, jsou úžasné a role jim perfektně sedly, jako kdyby byly psané přímo pro ně. Naprosto ději odpouštím jeho občasnou nereálnost. Tvůrcům se tenhle seriál jednoduše opravdu povedl.

80 %
Mé hodnocení
Kaccci

Tohle bylo to nejkoukatelnější, co jsem kdy z moderní slovenské tvorby viděla. Nevím, nakolik na tom nese podíl fakt, že se nejedná o původní seriál, jelikož jsem originál nikdy neviděla, nicméně slovenské Milenky opravdu stojí za to. Nejvíc mě bavilo obsazení čtyř hlavních ženských postav, za které smekám. Mužská část mě až tak neoslovila – pár rolí bych spíš přeobsadila, bohužel se mezi slovenskými herci tolik neorientuji, takže je možné, že seriál nabízí to nejlepší, co tam mají. Na celý seriál se příjemně koukalo, herecké výkony byly uvěřitelné a fakt jsem měla pocit, že sleduju něco světového. To vše podtrhoval kvalitní soundtrack a skvělé intro. Oceňuju, že je pouze 1 série a není z toho další nekonečný seriál, ačkoli tady bych klidně na pokračování někdy koukla. Škoda jen, že se něco takového netočí samo, aniž bychom my nebo sousedi vykrádali zahraniční tvorbu.

80 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Kavej

Vysíláno 2019–2021
Žánr Komedie
Dostupnost Mall.tv
IMDb hodnocení není na IMDb
Hodnocení na SerialZone.cz

Klára a Veronika jsou dvě holky z východu, které se ocitají v úplně novém prostředí – v Bratislavě. Na obě však čeká tvrdý svět velkoměsta a nelehké životní zkoušky, naštěstí mají jedna druhou a kavárnu, aby si byly navzájem oporou a společně tak pronikaly z východu Slovenska na západ.

Co si o seriálu myslíme?

Tento kousek je z celého slovenského výběru úplně jiný než všechny ostatní. Seriál se nesnaží být přehnaně vtipný, takže díly nesklouzávají k trapnosti. Jen je tu jeden problém, spousta příběhů začíná s úžasným zážitkem jedné nebo druhé východniarky, který se ale pokaždé otočí v něco nevydařeného, což je trošku škoda, protože pak seriál sklouzává k monotonosti. Na druhou stranu je to úžasná oddechovka, která východ vykresluje v jiném světle a u které se zaručeně pobavíte. Obě herečky jsou v rolích perfektní, předvedly se v nejlepším světle, jen je škoda, že zaúřadovala pandemie a těhotenství Anny Jakab Rakovské. I tak se podařilo natočit vtipné díly, ale zkrátka a dobře, není to verze, která byla původně zamýšlená. Tak jako tak, tyto dvě holky z východu se nadobro zapsaly do mnoha srdcí nejen na Slovensku a na slovenském Mall.tv je bude těžko něco překonávat. Dobře, že do toho Dangl šel a použil postavy z Kredence. Takže je jasné, že už teď se všichni těšíme na filmové pokračování.

80 %
Mé hodnocení
Jesmot

Tenhle seriál není žádné velké umění, ale jako oddychovka a zlepšovač nálady u mě fungoval. Zážitky dvou slečen z východu Slovenska, které se snaží obstát na západě (v Bratislavě), jsou většinou vtipné a skvěle vypointované. Většina situací vzniká jak z kulturních odlišností mezi těmito částmi Slovenska, tak i z temperamentu a mentality obou kamarádek. Některé zápletky byly trochu slabší, jiné zase docela originální, ale průměr je podle mě docela vysoko. Však taky za seriálem stojí Dano Dangl. Byla jsem i příjemně překvapená, že jsem většinou docela dobře rozuměla dialogům, i když někdy to i mně dalo zabrat, mluví se tu hodně rychle, a taky po východňársku. To by pro mladší ročníky mohl být trochu oříšek, ale podle mě i tak seriál stojí za vyzkoušení.

80 %
Mé hodnocení
Janulam11

Kavej je seriál, na ktorý som sa vždy tešila, keď mala vyjsť nová časť, aj keď to boli len jednohubky, ktoré boli po pár minútach fuč. Sledujeme v ňom, ako sa darí dvom mladým východniarkam v hlavnom meste, ktoré sa zvyknú stretávať na káve, kde si rozprávajú svoje vtipné historky. Baby sú síce ukecané, ale ak by ste mali obavy, že by ste ich reči ťažšie rozumeli, tak sa podľa mňa ešte celkom krotia. Keby začali poriadne „hutoriť“, tak to by som im asi ani ja nerozumela. Niektoré časti boli síce trochu slabšie, ale na druhej strane mám tiež svoje obľúbené, ktoré si sem-tam rada pustím znova na odreagovanie a vždy sa na nich zabavím. Vraj bude aj film, tak sa teším. Ta to bars fajne!

90 %
Mé hodnocení
Alaya

Hniezdo (Hnízdo)

Vysíláno 2020
Žánr Drama / Krimi
Dostupnost RTVS
IMDb hodnocení 8,2 (21 hodnocení)
Hodnocení na SerialZone.cz

Jedná se o sondu do života třech manželských párů. Ani jeden z nich nemá dítě. Jejich životy se postupně propletou díky jednomu novorozenci.

Co si o seriálu myslíme?

Ak ste ako ja, že sa slovenskej tvorbe skôr vyhýbate, než ju vyhľadávate, pri Hniezde by ste mali urobiť výnimku a dať mu šancu. Ja som mu ju dala a neľutujem. Hniezdo predstavuje kvalitnú dobrú slovenskú tvorbu a je príkladom, že tú nepredstavujú len seriály typu Panelák, Oteckovia či Horná dolná. V seriáli sledujeme príbehy troch rodín, ktoré sú navzájom istým spôsobom prepojené. Od prvej časti je tu rozohratých viacero zaujímavých dejových línií (gamblerstvo, adopcia, boj o dieťa, rozpadajúce sa manželstvo, nevera), ktoré sa môžu javiť akoby nazvájom nesúviseli, ale postupom času sa veci začínajú čoraz viacej prelínať, spájať a pozornosť diváka si dokážu držať až do konca. Zároveň sa v Hniezde striedajú aj rôzne žánre od drámy po triler či krimi. Môže sa zdať, že je tu až priveľké množstvo postáv, ale každá z nich má svoj príbeh, úlohu a čas, kedy ho musí odohrať. Takto by mal vyzerať kvalitný slovenský seriál, ktorý nie je umelo naťahovaný pre popularitu a ktorý sa po čase nezvrhne na slovenskú telenovelu.

80 %
Mé hodnocení
Kahlan

Pro některé by na první pohled mohlo jít o obyčejné vztahové drama, ve skutečnosti ale seriál řeší hromadu závažných a těžkých témat. Při premiéře jsem po úvodu nevěděl, jestli úplně v pohodě zvládnu sledovat i dále, nakonec to ale šlo a jsem za to rád. Je tu kladen velký důraz na pohnutky postav, rozhodně velké plus, každopádně i bez toho by asi témata fungovala. Mezi ta těžší jsou vkládána trochu méně závažná, která jsou pro postavy stále závažná a která přináší nelehká rozhodnutí. Série je hezky uzavřená, ale volné pokračování bude rozhodně fajn. Možná by zkrácení snesla linka Petra, protože ta byla zbytečně roztahaná a ve finále se značně předvídatelným koncem. Dohromady je to takový kompaktní mix rodinných těžkostí od zamilované puberťačky přes krizi ve vztahu způsobenou dítětem až po narušený vztah otce s dcerou kvůli adopci. No a že je tu plejáda super herců a hereček, to už je jen třešnička.

90 %
Mé hodnocení
Jesmot

Pán profesor

Vysíláno 2020-????
Žánr Drama
Dostupnost Markíza
IMDb hodnocení 7,8 (20 hodnocení)
Hodnocení na SerialZone.cz

Svérázný učitel chemie a fyziky Samo, třídní druháků, mimo problémů studentů řeší rovněž ty své, často způsobené nekonvenčními metodami, které se nezamlouvají jak kontroverzním kolegyním, tak ambicióznímu řediteli gymnázia. Největší problém a výzvu však jeho život teprve čeká, na školu totiž přichází nová vyučující Klaudie, se kterou si Samo začíná být blízký. Jejich vztahu ovšem stojí v cestě škrty v rozpočtu, rázní rodiče, studentská kriminalita a další trable nejen na půdě gymnázia. Slovenská adaptace německého seriálu Der Lehrer.

Co si o seriálu myslíme?

Seriál Pán profesor je věrnou kopií svého německého originálu (Der Lehrer), což je styl, na který jsem si zvykal již například při seriálu Polda (totožná zápletka, naprosto stejné dialogy). Na druhou stranu uznávám, že se jedná o podařeně napsaný seriál. Profesor Samo Vozár (v podání herce Tomáše Maštalíra) mi přirostl k srdci a přiznávám, že dvě první série jsem zhlédnul tempem maratonským. Jednotlivé příběhy se točí kolem aktuálních témat a problémů dnešních středoškoláků, proto bych i doporučoval tento seriál zhlédnout všem rodičům, kteří doma vychovávají -náctileté studenty. Profesor jednotlivé trable se svými svěřenci řeší, často i proti své vůli, a vůbec se celkově angažuje – problém anorexie, šikany, sociálních rozdílů, neshody v rodině. Po celou dobu mu statečně sekunduje profesorka Klaudia Belanská (Gabriela Marcinková, podle mne nejvíc sexy herečka dnešní slovenské scény) a chemie mezi nimi mne zkrátka hodně baví. Některé díly možná trošičku slabší, ale celkově pro moji osobu milé překvapení v tvorbě našich sousedů.

100 %
Mé hodnocení
Allonsy_Geronimo

Seriál Pán profesor som začala sledovať zo zvedavosti. Po výkonoch Tomáša Maštalíra v seriáloch Za sklom, Divoký Zapadákov, Dr. Ludsky/Dr. Dokonalý som bola zvedavá, ako sa zhostí role stredoškolského učiteľa. Hlavný predstaviteľ – Samo Vozár – je učiteľom chémie a fyziky a snaží pomáhať svojim študentom trochu netradičnými metódami, čo ho neraz dostáva do problémov. S novou kolegyňou Klaudiou Belanskou sa spolu vždy dostanú do nejakej šlamastiky (hlavne jeho vinou), no vždy sa im z nej podarí nejako dostať. Diel od dielu sú si čoraz bližší a nakoniec sa (ako sa dalo predpokladať) dajú dokopy, čo tiež prinesie ďalšie komplikácie, ktoré sú zakomponované do práve bežiacej tretej série seriálu. Samotný seriál sa nesie v dosť netradičnom duchu na slovenské pomery, ale keďže ide len o zahraničnú adaptáciu so slovenskými hercami, tak sa ani nečudujem. Príbeh plynie veľmi rýchlo (až na tie reklamy) a niekedy má celkom prekvapivé rozuzlenie. Tak pre tých, ktorí nevideli nemeckú verziu Der Lehrer alebo maďarskú A tanár, vrelo odporúčam spríjemniť si voľné chvíle „Pánom profesorom“.

80 %
Mé hodnocení
Zaphyra

Školní seriály jsou docela dost podobné, ale tady je příběh příjemně přenesen do místních poměrů. Některá témata jsou trochu naivní, ale celkově se tvůrci snažili nastínit různé problémy z různých pohledů. Milostný příběh se sice trochu moc opakuje, ale je fajn hlavní linkou seriálu, navíc Vozár a Belanská tvoří super dvojku i na úrovni kolegů, herecky se role povedly. Seriál to místy až moc přehání s hudbou, ale zase jsou tu i skladby přímo zapojené do děje, které do tohoto školního prostředí úplně seděly. Rozhodně nejde o něco, co byste mohli brát přehnaně vážně, spíš jde o vztahový příběh stejně jako v hromadě jiných seriálů, jen tentokrát zase v jiném prostředí. Každopádně i tu si docela užijete, jsou tu jistá klišé, zároveň jsou tu ale moc hezké myšlenky a vtipné scény. A přiznejme si, kdo by nechtěl za vyučující tuto randící dvojku, která se vzájemně ovlivňuje a přináší hromadu šíleností?

80 %
Mé hodnocení
Jesmot

Podívejte se, kam se rubrika zatím vypravila


Máte Slovensko na své mapě už vybarvené? Sledujete pravidelně něco slovenského, co se nevešlo do výběru? A který seriál z našeho výběru vám padnul do oka (a watchlistu)?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
Pajky

Pajky

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
igwar

igwar

Ďakujem a preľad Slovenských seriálov, niektoré z nich som ani nezachytil. Mám však výtku. Slovenská...
před 2 roky
Pajky

Pajky

Děkuji za upozornění, nejsem pamětníkem té doby a tak jsem možná zvolil špatná slova. Čerpal jsem...
před 2 roky
Michal Michalis Miki

Michal Michalis Miki

Za Sklom je úžasný seriál!!
před 2 roky
Další články k tématu