27. 12. 2015

5 nejočekávanějších seriálů ledna 2016

Novinky, premiéry sérií, finálové epizody... Týdny a měsíce jsou plné událostí, na které seriáloví fanoušci s napětím čekají. V této rubrice se na ně podíváme podrobně a přehledně!

5 nejočekávanějších seriálů ledna 2016

Nový rok. Nová předsevzetí. Nová energie. Staré dobré seriály. Už je po Vánocích a zimní pauzy se pomalu chýlí ke konci. Oproti pohodovému prosinci je leden velmi nabitý premiérami i návraty seriálů, které mají rozpůlené série. No a to ani nemluvíme o návratech klasických sezónních seriálů, které měly během prosince tak tři až pět týdnů pauzy.

vybrat pět nejočekávanějších seriálů se opět stalo pořádným oříškem. V promazávacím seznamu mi zbylo šest seriálů, u kterých jsem se prostě nemohla rozhodnout, kterého posledního nešťastlivce vyhodit z top pětky. Nakonec prohrál seriál, který je pravděpodobně jedním z nejvíce vyhlížených. Sherlocka nakonec v top 5 nenajdete, proto bych mu ráda věnovala tuto čestnou zmínku v úvodu článku. Na Sherlocka všichni čekají skoro se stejným napětím jako na další serialzoňácký adventní kalendář. Nicméně na Nový rok bude odvysílán pouze speciál, což ve výsledku hrálo při mém rozhodování zásadní roli pro to, abych Sherlocka v hlavním výčtu nezahrnula. Tak tedy alespoň tento odstaveček a úvodní fotka, snad fanoušci pochopí :-)

Taktéž si čestnou zmínku zaslouží dvě fantasy novinky, jedna od MTV a druhá od ABC Family / Freeform. Jak Shadowhunters, tak The Shannara Chronicles jsou velmi očekávané seriály, ke kterým ale fanoušci prozatím přistupují s rezervou, protože předlohy, ač jsou skvělé, se dají lehce pokazit nevhodným přístupem k seriálové předělávce. Navíc obě fantasy mají na starosti stanice, které jsou zaměřeny zejména na mladší publikum, což fanouškům na optimističnosti příliš nepřidává. I tak ale v žebříčku nejočekávanějších lednových seriálů tato dvojice zabírá velmi vysoké postavení.

Teď už ale jdeme k věci. Na konci každého měsíce pro vás připravíme článek, ve kterém se zaměříme na hlavní seriálové události. V první části článku se podíváme na zoubek pěti největším premiérám, na které se většina z nás třese nedočkavostí. Ve druhé části pak vytvoříme kompletní přehled toho, co nás čeká a nemine.

Pokud vám článek nestačí a stále hledáte inspiraci na to, co nového sledovat, určitě vám pomůže žebříček nejočekávanějších seriálů. Jsou to novinky, které zde na SerialZone sklízejí nejvíce pozornosti, nejvíce lidí si je přidává do svých watchlistů. Pokud tedy nechcete být pozadu ve všeobecném přehledu, seriály zde na předních příčkách by vám neměly uniknout :-)

Dost už ale úvodních řečí, jde se odpočítávat, na co se v lednu můžeme nejvíce těšit:

5
The X-Files (Akta X)

The X-Files (Akta X)

Kdy a kde

od 24. ledna na Foxu

O co jde

Další kapitola Akt X je zde. Fox Mulder a Dana Scully jsou agenti FBI, kteří se zaměřují na vyšetřování záhad spojených s mimozemskou civilizací a paranormálními jevy. K obsahu šestidílné minisérie mnoho prozrazeno nebylo. Stanice Fox v propagačních materiálech láká pouze na známá jména herců a tvůrce Chrise Cartera, musíme se tedy nechat překvapit, co konkrétně si pro nás připravili.

Proč to sledovat

Akta X jsou kultovní klasika sci-fi žánru, kterou milují fanoušci již po několik generací. Seriál byl již během svého původního vysílání velmi oblíbený, dočkal se devíti sérií a několika celovečerních filmů. Od počátku, co se hovoří o natočení minisérie, fanoušci sedí jako na trní a netrpělivě očekávají, kdy už to tu konečně bude. O zájmu svědčí také náš facebook, kde se nové promo fotky dočkaly desítek liků a natěšených komentářů. Velkým plusem je, že se vrátí všechny oblíbení herci s Davidem a Gillian v čele!
4
The 100

The 100

Kdy a kde

od 21. ledna na The CW

O co jde

Již dvě sezóny jsou uprchlíci z The 100, kteří byli posláni na Zemi, ve válce. Nejprve bojovali sami se sebou, pak s Groundery a nakonec s Mount Weather. Mnoho z nich přišlo o svůj život. Všichni přišli o svou nevinnost. Těžkou cestou se naučili, jak bojovat za přežití, že neexistují hrdinové a zloduši. Jsou jen živí a mrtví. Válka je ale nyní u konce. Bitva proti Mount Weather je vyhrána. Vězni se vrátili domů, do světa, který žije zdánlivě v míru. Dokáží ale najít klid a mír také sami v sobě, s vědomím, co museli udělat pro to, aby uprchli? A je život i o něčem jiném než o přežití? Jejich život v normálu bude mít nicméně krátkého trvání. Míří k nim hrozby známé, ale i nové, hrozby, které otestují jejich loajálnost, vyzkouší, kde leží limity, a donutí je zpochybňovat, co znamená být člověkem. Předtím bojovali, aby přežili. Poté bojovali za své přátele. Nyní musí bojovat za lidskou rasu.

Proč to sledovat

The 100 nabírá stále více na popularitě. Před startem první řady k němu fanoušci přistupovali trošku skepticky, přece jen postapokalyptický seriál a stanice CW není úplně typická kombinace. Stovka ale příjemně překvapila. Z nějakého záhadného důvodu je to pro stanici výplňový seriál, který nemívá místo v klasickém podzimním programu. To se potvrdilo i letos, kdy se seriál nedostal mezi vyvolené a fanoušci se tak museli smířit s dalším nekonečným čekáním na třetí řadu. Ta je ale již zde a ti, kteří se těší, si to nenechávají pro sebe. The 100 má u nás spoustu komentářů u článků i na FB, takže v tomto seznamu rozhodně nemůže chybět.
3
Galavant

Galavant

Kdy a kde

od 3. ledna na ABC

O co jde

Galavant prohlédl Madalenu a její prohnilou duši. Náš hrdina nyní pokračuje ve své dobrodružné cestě, na které našel nečekaného nejlepšího kamaráda – krále Richarda. Dvojice společně bojuje zákeřné bitvy s cílem osvobodit Galavantovu pravou lásku, princeznu Isabellu.

Proč to sledovat

Potřebujeme tady vůbec nějaký důvod? Jedno z největších překvapení loňské sezóny se u nás na SerialZone těší obrovskému a hlasitému zájmu fanoušků. Zpívající rytíř a jeho parta se navzdory všem předpokladům vrací se druhou sezónou a podle vydaných promo videí a trailerů lze opět očekávat leden plný té nejvtipnější zábavy. Za zmínku stojí také vítězství Galavanta v prvním ročníku SerialZone Awards, kde si seriál odnesl prvenství v kategorii nejlepší nová komedie. To už o něčem vypovídá, no ne? :-)
2
Lucifer

Lucifer

Kdy a kde

od 25. ledna na Foxu

O co jde

Seriál vypráví příběh samotného Lucifera Morningstara, pána pekel. Ten se jednoho dne rozhodl, že už se v pekle nudí, a opustil svůj trůn s tím, že se stěhuje do Los Angeles. Zde se setkává s policejní detektivkou Chloe Decker, na které ho zaujme její soucítění s lidmi. V hrdinovi tento nově poznaný pocit způsobtí boj mezi vlastním pokušením, které ho táhne na stranu dobra, a původním posláním, které mu do ouška radí, aby se přiklonil ke zlu.

Proč to sledovat

První dvě místa musí chtě nechtě patřit novinkám. Těsně druhý skončil Lucifer, ale upřímně? Kdyby byli jeho fanoušci ještě trošku víc slyšet, možná by i ukradl vítězovi prvenství. V žebříčku nejočekávanějších nových seriálů, na který vás každý měsíc odkazuji v úvodu článku, je totiž Lucifer na první příčce, Legendy na něj ztrácí 180 bodů! Pilot už je od léta venku a kdo viděl, ten nelitoval. Nezbývá než doufat, že i zbytek seriálu bude mít stejně vysokou kvalitu a dočkáme se našeho nového guilty pleasure, za který se ale rozhodně nebudeme muset stydět.
1
Legends of Tomorrow

Legends of Tomorrow

Kdy a kde

od 21. ledna na The CW

O co jde

Když samotní hrdinové nestačí, na scénu přichází legendy. Cestovatel v čase Rip Hunter již viděl budoucnost lidstva. Nyní je na něm, aby se jí snažil ze všech možných sil zabránit. Rip dostane za úkol vytvořit nový tým, který je složen jak z hrdinů, tak i ze zloduchů. Společně mají před sebou téměř nemožný úkol, velkou hrozbu, která dost dobře může způsobit zničení nejen celé planety, ale samotného časoprostoru. Dokáže tento nevšední tým porazit hrozby, o kterých se jim nikdy ani nesnilo?

Proč to sledovat

První místo snad ani nikdo jinak nečekal. Legendy jsou předmětem tisíců internetových diskuzí již od té doby, kdy stanice CW oznámila, že na tomto spin-offu začíná pracovat. Nikdo nepochyboval o tom, že se Legendy dočkají pilotové a posléze i seriálové objednávky, jak se očividně stalo. Staří známí hostující hrdinové z Arrowa a Flashe zde dostanou vlastní prostor a podle prvních videí a obrázků to bude skutečně obrovská pecka. Sám náš kruťák Fruiko, kterému se jen tak něco nelíbí, byl z traileru unešen a přirovnal ho dokonce ke kvalitám hollywoodských filmových trailerů! V naší tipovačce Kdo přežije Legendám oprávněně věří naprostá většina uživatelů a pokud můžeme předvídat již nyní, máme tu nového adepta na vítěze dalšího ročníku SerialZone Awards v kategorii nové drama. Každý fanoušek Arrowa, Flashe a komiksových seriálů obecně se tomuto nevyhne, ani kdyby chtěl. Ne že by někdo chtěl…

Kompletní přehled

Premiéry:
1.1.2016 Sherlock (BBC, speciál)
3.1.2016 Beowulf: Return to the Shieldlands (ITV, 1. série)
3.1.2016 Border­town (FOX, 1. série)
3.1.2016 Cooper Barrett's Guide to Surviving Life (FOX, 1. série)
3.1.2016 Ende­avour (ITV, 3. série)
3.1.2016 Galavant (ABC, 2. série)
3.1.2016 War & Peace (BBC, 1. série)
4.1.2016 Silent Witness (BBC, 19. série)
4.1.2016 The Bachelor (ABC, 20. série)
4.1.2016 The Biggest Loser (NBC, 17. série)
5.1.2016 Fresh Meat (Channel 4, 4. série)
5.1.2016 Hollywood Game Night (NBC, 4. série)
5.1.2016 New Girl (FOX, 5. série)
5.1.2016 Teen Wolf (MTV, série 5B)
5.1.2016 The Shannara Chronicles (MTV, 1. série)
5.1.2016 Zoe Ever After (BET, 1. série)
6.1.2016 American Crime (ABC, 2. série)
6.1.2016 American Idol: The Search for a Superstar (FOX, 15. série)
6.1.2016 It's Al­ways Sunny in Philadelphia (FXX, 11. série)
6.1.2016 Man Seeking Woman (FXX, 2. série)
6.1.2016 Mike and Molly (CBS, 6. série)
6.1.2016 Comedians in Cars Getting Coffee (Crackle, 7. série)
7.1.2016 Angel from Hell (CBS, 1. série)
7.1.2016 Death in Paradise (BBC, 5. série)
7.1.2016 Lip Sync Battle (Spike, 2. série)
7.1.2016 Shades of Blue (NBC, A. série)
7.1.2016 The Increasingly Poor Decisions of Todd Margaret (IFC, 3. série)
8.1.2016 Mr. Selfridge (ITV, 4. série)
10.1.2016 Sha­meless (Showtime, 6. série)
12.1.2016 Pretty Little Liars (Freeform, série 6B)
12.1.2016 Sha­dowhunters (Freeform, 1. série)
13.1.2016 Teachers (TV Land, 1. série)
13.1.2016 Second Chance (FOX, 1. série)
13.1.2016 Younger (TV Land, 2. série)
14.1.2016 Colony (USA, 1. série)
14.1.2016 Wor­kaholics (Comedy Central, 6. série)
15.1.2016 Real Time with Bill Maher (HBO, 14. série)
15.1.2016 Ripper Street (Amazon, 4. série)
15.1.2016 Hell's Kit­chen (FOX, 15. série)
17.1.2016 Angie Tribeca (TBS, 1. série)
17.1.2016 Billi­ons (Showtime, 1. série)
17.1.2016 Mercy Street (PBS, 1. série)
18.1.2016 Hit the Floor (VH1, 3. série)
19.1.2016 Agent Carter (ABC, 2. série)
21.1.2016 Baskets (FX, 1. série)
21.1.2016 Legends of Tomorrow (CW, 1. série)
21.1.2016 Por­tlandia (IFC, 6. série)
21.1.2016 The 100 (CW, 3. série)
22.1.2016 Mad Dogs (Amayon, 1. série)
23.1.2016 Black Sails (Starz, 3. série)
24.1.2016 The X Files (FOX, minisérie)
25.1.2016 The Fosters (Freeform, série 3B)
25.1.2016 American Dad! (TBS, 12. série)
25.1.2016 Lucifer (FOX, 1. série)
25.1.2016 Recovery Road (Freeform, 1. série)
25.1.2016 The Magicians (Syfy, 1. série)
26.1.2016 Outsi­ders (WGN, 1. série)
27.1.2016 Suits (USA, série 5B)

Finále:
2.1.2016 Ash vs Evil Dead (Starz, prodlouženo pro 2. sérii)
17.1.2016 The Royals (E!, o 3. sérii dosud nerozhodnuto)
20.1.2016 American Horror Story (FX, prodlouženo pro 6. sérii)
21.1.2016 Heroes Reborn (NBC, minisérie)
29.1.2016 Mas­terchef Junior (Fox, prodlouženo pro 5. sérii)
31.1.2016 Gala­vant (ABC, o 3. sérii dosud nerozhodnuto)

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře28zobraz všech 28 příspěvků
MrPeKus

MrPeKus

Konečně se na obrazovky vracejí moje oblíbené seriály (The 100, Galavant, ...). Nevím ale, jak to všechno...
před 8 roky
JolanaC

JolanaC

Já se určitě těším na Galavanta, ale ještě víc snad na Shameless... Na Legendy jsem zvědavá a stejně tak na...
před 8 roky
Šín Martin

Šín Martin

Finále American horror story je 13 ledna a ne 20
před 8 roky
Další články k tématu