26. 3. 2020

Novinka na SerialZone: Mějte přehled o seriálových osudech!

Novinka na SerialZone: Mějte přehled o seriálových osudech!

Dnes vám přinášíme další serialzoňáckou vychytávku. Ona to vlastně není až taková novinka, jelikož funkce byla funkční už v předchozí verzi. Nicméně spousta lidí o ní ani nevěděla, což je myslím škoda. Seriálové osudy se totiž oznamují jako na běžícím páse a za rok se jich nashromáždí doslova stovky, takže udržet si přehled bez fyzického seznamu je nadlidský úkol.

Dnes vám tento seznam vracíme a s článkem vás na něj hlasitě upozorňujeme. V přehledu budete moci průběžně sledovat, jak si vaše seriály stojí. Odkaz na status seriálů najdete přímo v záložce Seriály, odkud budete mít k přehledu snadný přístup. Stejně jako na hlavní stránce, i zde je lišta viditelná (prozatím) pouze v desktopové verzi.

Kromě toho se do seznamu vždy dostanete také z profilu jakéhokoliv seriálu – stačí kliknout na status v horní přehledové liště se souhrnnými informacemi.

konec sezónního rozdělení

Oproti předchozí verzi jsme seznam navíc vyšvihli ještě o třídu výš. Seriály nyní sledujeme v době, která už pomaličku smazává pomyslné hranice jednotlivých sezón. Když se seriál dočká prodloužení, mnohdy netušíme, jestli se nové díly na obrazovce objeví za šest měsíců, nebo třeba za dva roky. Je proto obtížné kategorizovat prodlouženo a zrušeno do konkrétních sezón, když přesně nevíme, kdy se nové série na obrazovce objeví.

Rozhodli jsme se proto v seznamu koncept sezón vypustit. Najdete zde kompletní aktuální seznam prodloužených i zrušených seriálů bez ohledu na to, kdy k oznámení došlo. U každého z nich navíc nově budete mít pouhým jediným kliknutím dostupný zdroj zprávy, ať už vám ji zprostředkujeme prostřednictvím krátké bleskovky ve Flash News, nebo tématu vyčleníme celý článek. I s odstupem měsíců či dokonce let se tak můžete k oznamovací zprávě vrátit a přečíst si více informací.

To přijde vhod především u seriálů, které dostanou vícesezónní objednávku, jak tomu nedávno bylo např. u Chicago seriálů, New Amsterdam nebo Law & Order: SVU. Všechny z nich se vrátí s dalšími třemi sériemi. Na první pohled vás proto může zarazit, že např. u Chicago Fire máme informaci o tom, že byl prodloužen pro 11. sérii, což vám může přijít trošku podezřelé, když běží teprve osmá řada. Proto můžete kliknout na více informací, kde se dočtete, jak to se seriálem skutečně je.

aktuální informace bez ohledu na sezónu

Abychom zajistili aktuálnost informací, seriály zůstanou v seznamu prodloužených až do chvíle, než odvysílají první díl z prozatím poslední potvrzené série, poté se automaticky přesunou do nerozhodnutých, případně zrušených/ukon­čených, pokud už mají konec oznámený. Bez ohledu na to, v jaké sezóně se tedy začnou vysílat, budete mít v přehledu vždy aktuální informace o svých oblíbených kouscích.

Pokročilejší systém tak vyloučí situace s nesprávným štítkem na profilu seriálu, na které jste nás občas upozorňovali. Tím, že jsme mívali prodlouženo a zrušeno zařazené do sezón, se často stávalo, že štítky už byly přepnuté na aktuální sezónu, takže jsme u seriálu měli informaci, že je zrušený a další série již nevznikne, i když se závěrečná série v dané sezóně ještě ani nezačala vysílat.

Na zrušené seriály se brzy začne aplikovat funkce, která je ze seznamu odstraní po půl roce od odvysílání závěrečné epizody.

řazení podle abecedy/stanic

Podle vlastních preferencí si seriály v seznamu můžete zobrazit podle abecedy, nebo je můžete filtrovat snadno podle jednotlivých stanic. Podobně jako ve watchlistu, i zde vám fruiko připravil filtrující našeptávač. Do vyhledávacího pole tedy můžete začít psát název libovolného seriálu, o kterém chcete najít informace, a našeptávající filtr vám ho automaticky zobrazí, abyste ho v celkovém seznamu nemuseli zdlouhavě a složitě hledat.

Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
ESESEL

ESESEL

Tohle se opravdu povedlo, dobrá práce.
před 4 roky
Nicko

Nicko

Superrrrr
před 4 roky
Angelina

Angelina

Cool! Toto je super vychytávka. Veľká vďaka :)
před 4 roky
Další články k tématu