1. 2. 2020

SerialZone 3.0

SerialZone 3.0

Vítejte na zbrusu nové SerialZone!

SerialZone je tu s námi už víc jak 12 let. Neskutečně to letí a věřte nám, že pořád máme hromadu nápadů, a protože SerialZone 2 už naplnila svůj potenciál, rozhodli jsme se přejít na vyšší verzi. Brzy zjistíte, že se to vyplatilo :)

Vy, co jste se tu už stavili nebo chodíte pravidelně, jste si změny všimli na první dobrou. Vy ostatní vítejte a dobře se bavte! Pokud na nás koukáte na mobilním zařízení, tak poprvé v historii SerialZone můžete vidět, že jsme plně mobilní a měli bychom se zobrazovat správně na jakémkoliv zařízení. Co se týče změny barevnosti, která je zásadní změnou proti minulosti, zkuste si na to zvyknout. Naším cílem byl moderní a odlehčený design, přičemž se vracíme ke kořenům, protože úplně první SerialZone měla podobný světlý design. Věříme, že s ním budete spokojeni jako jsme my.

Novinek je vážně pořádná spousta, ale protože vás nechci ničit sáhodlouhou četbou a zdržovat od průzkumu a testování, uděláme si jen menší souhrn a pak už se na to můžete vrhnout.

Jako první věc samozřejmě doporučím registraci, protože s účtem tu budete mít k dispozici daleko víc vychytávek, kupu parádních funkcí a celkově se vám tu bude pobývat daleko příjemněji. Žádný dlouhý čas vám to nezabere a věřte mi, že benefity oceníte. To základní samozřejmě vidíte i bez účtu, s ním ale máte k dispozici celé další sekce webu a hromadu funkcí včetně her, individuálního kalendáře jen pro vás, watchlistu, timeline a podobně.

Pro pořádek dodám, že tu některé věci, na které jste byli zvyklí, nenajdete, ale to neznamená, že jsme na ně zapomněli. Je toho tu tak strašně moc, že pár drobností jsme se rozhodli odložit a budeme je pro vás vyrábět a přidávat v následujících dnech a týdnech. Verze 2 totiž bobtnala neskutečných 10 let, přičemž jsme přidávali něco nového každou chvíli. No a to za 2 roky práce na nové verzi jednoduše stihnout kompletně nešlo. Bát se nicméně nemusíte, nepřijdete o nic opravdu důležitého. A buďte si jisti, že na každou novinku vás upozorníme. Pro přehled doporučím vždycky mrknou do diskuze, případně se ptát a sledovat Timeline.

Poslední drobnost. Jsme pro vás i na sociálních sítích, zatím nás najdete na Facebooku a Twitteru. Nezapomeňte nás na nich sledovat a přidat mezi oblíbené a samozřejmě o nás říct svým přátelům, kolegům, spolužákům a vůbec všem, co znáte! SerialZone děláme pro vás a pokud nás máte rádi, určitě si nás nenechávejte pro sebe, koukejte se podělit! :)

Popojedem.

Co je tu nového?

Samozřejmě toho je velká spousta, ale je mi dost jasný, že nikdo z vás tu nechce přehazovat tunu textu vidlemi, takže zmíním jen to nejdůležitější. Nejlepší je stejně pořádný průzkum, kdy některé vychytávky objevíte sami, no ne? Pokud se budete chtít na cokoliv zeptat, komentujte článek, mrkněte do diskuze, povídejte si s námi nebo mezi sebou na Timeline. Povídáme si rádi, často a hodně, využijte toho! :)

Co se děje | Flash News

Pokud milujete seriály a chcete mít přehled o tom, co se děje ve světě seriálů a mít jistotu, že vám nic neuteče? Už nikdy nebudete muset jít někam jinam! Stačí mrknout na úvodní stránku napravo nahoru. Sledujeme za vás všechny možné zdroje a o všem, co se kde šustne, vás budeme informovat. Každou z novinek můžete samozřejmě komentovat, stačí na ni klepnout. Určitě si to vyzkoušejte! Vaše názory nás zajímají a chceme si s vámi povídat!

Návykovka jménem TIMELINE

Osobně to slovo moc rád nemám, ale protože to pomůže se základní představou, tak řeknu, že Timeline je v principu jako facebooková zeď. Vlastně tu máte konečně „Facebook“, kam si na zeď můžete psát cokoliv o seriálech a nikdo si nebude myslet, že jste cvok. Tady jsme takoví totiž všichni. Cha! :-) Jedná se každopádně o váš osobní prostor, kde se vám budou ukazovat novinky a informace o seriálech, které máte v oblíbených, informace o tom, co se děje ve světě seriálů (flash news), systémové zprávy, pokud vám něco zajímavého chceme říct my, uvidíte tam nové plakáty u seriálů, co máte v oblíbených, uvidíte tam trailery a hromadu dalšího. Neuteče vám vůbec nic. Můžete také samozřejmě psát svoje statusy a komentovat statusy dalších uživatelů, pokud je sledujete. Komentovat můžete i zprávy a to, co vás zajímá. Ostatní uživatele jde v příspěvcích kdekoliv označovat přes zavináč, zkuste si to třeba s fruikem, bude mít nepochybně hroznou radost, až ho všichni označí :-) Pro timeline chystáme ještě další hromadu vychytávek, ale už teď je to stránka, kterou milujeme a vy budete určitě taky!

Mobilní verze

Sice nám to trochu trvalo, ale konečně i my jsme mobilní. Vlastně jsme na tom tak, že bychom měli fungovat prakticky na všem běžnějším, co vám přijde pod ruku. Osobně mám mobilní verzi hrozně rád a na SerialZone jsem přes telefon každou chvíli. Chtěli jsme, aby pro vás prohlížení SerialZone bylo co nejsnazší a tohle je výsledek.

Co bude dál?

Jak jsem se zmínil, tohle není konec, tohle je teprve začátek. Čeká nás hromada práce a vás čeká ještě další spousta překvapení a novinek. Budeme je představovat v následujících týdnech, takže nás sledujte a navštěvujte, aby vám neuteklo vůbec nic! Můžete se taky vsadit, že sledujeme diskuze a pokud po něčem vyloženě toužíte, je šance, že se to našem seznamu novinek dostane mezi priority. Jen si o to musíte říct (pro jistotu – ne, starý vzhled vrátit nejde a nevrátí se). :)

Miluješ seriály? Přidej se k nám!

Redakce není nikdy dost velká, to je naše heslo. Pokud tě baví seriály, chceš o nich psát nebo se jinak podílet na vylepšování SerialZone (dělat se toho tu dá hrozně moc!), tak neváhej a rozhodně nám napiš! Máme skvělou partu a budeme moc rádi, když tě mezi sebou přivítáme! :-)

A teď už běžte na průzkum, nemůžu se dočkat vašich reakcí v diskuzi!

FAQ

  • Kde jsou kredity? Kredity jsou zatím skryté, ale děláme na tom. Svoje konto si můžeš překontrolovat, pokud si třeba půjdeš zahrát tombolu. Najdeš ji v sekci Hry a zábava v hlavním menu.
  • Chybí tu pár her, které byly na staré SerialZone. Kde jsou? Některé hry se vrátí, některé už ne. Pracujeme ale i na naprosto nových, které vás budou určitě bavit :)
  • Starý vzhled se mi líbil, můžete mi ho vrátit? To bohužel nejde, na druhou stranu jsme si jisti, že si zvyknete a bude se vám nová SerialZone líbit.
  • Kde najdu seriálovou výzvu? Tu najdete na svém profilu.
  • Co pozadí, můžu si nastavit svoje vlastní? Můžeš, stačí mrknout do nastavení profilu, najdeš ho napravo nahoře, ikonka ozubených koleček. Bude tě to stát pár kreditů. Pokud žádné nemáš nebo nemáš dost, buď na SerialZone aktivní, diskutuj, hodnoť seriály a epizody, choď sem pravidelně a brzy budeš mít balík.
  • Nevím, kde požádat o přidání seriálu, který tu chybí. V tuhle chvíli to udělej prostě v diskuzi. Na samostatné stránce se pracuje.
  • Nevím, na co koukat, kde najdu tipy? Možností je víc, buď se zeptejte v diskuzi nebo mrkněte na stránku seriály. Najdete tam jednak žebříčky, v horní části ale třeba taky filtr, který umožňuje široké možnosti, jak něco najít. Můžete např. vyhledat jen seriály, co byly natočeny po roce 2010, jedou na Netflixu, jde o komedie a mají hodnocení vyšší jak 80 %.
  • Nebaví mě procházet TV program, seriály se v něm těžko hledají. V tom rádi pomůžeme, na stránce seriály můžeš vidět, co se zrovna vysílá. A taky tam najdeš věci, které už brzy vypuknou (včetně horkých novinek).
  • Jak si přidám seriál mezi oblíbené? Jdi na profil seriálu a klepni na srdíčko napravo nahoře. Seriál se ti pak bude ukazovat na spoustě míst, najdeš ho v kalendáři, ve watchlistu, projeví se na Timeline a tak dále.
  • Můžu si někoho přidat do přátel? Můžeš si někoho přidat mezi sledované. Sledovat můžeš koho chceš, stačí mrknout na jeho profil a nalevo pod ikonkou klepnout na odkaz.
  • Můžu někomu zakázat, aby mě sledoval? Jasně, mrkni do nastavení, svoje soukromí si můžeš pořešit jak uznáš za vhodné.
  • Reklama, kde ji můžu vypnout? Reklama je prostředek, díky kterému můžeme platit provoz SerialZone. Prosíme vás proto, abyste ji tolerovali a neblokovali. Provoz takhle obrovského projektu není levný, vše je tu zadarmo a vždycky bude, takže bychom byli moc vděční, kdybyste nám ji tu nechali. Bereme to jako poděkování za naši práci a práci celé redakce :-)
  • Dark mode (tmavá verze např. pro noční prohlížení) bude? Bude! Vydržte, máme to mezi prioritami.
  • Kdo má tohle na svědomí? Vývoj nové verze je kompletně práce Lukáše Nedvěda (fruiko), Vládi Foltána (megawir) a Jardy Procházky (jarddos). Vývoj trval dva roky, první grafický návrh jsme měli počátkem roku 2018. Počet hodin vědět nechtějte, to číslo je mazec. Pokud chcete, samozřejmě si nás přidejte mezi sledované a uvidíte nás na své Timeline.
Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
megawir

Vláďa Foltán

Autor je dlouholetým redaktorem SerialZone, nenapravitelným fanouškem seriálů téměř všech kategorií a spoluzakladatelem společnosti Outpoint.
Poslední komentáře527zobraz všech 527 příspěvků
arthurcz

arthurcz

Super, díky moc.
před 4 roky
Micuda98

Micuda98

Tak tohle vyzkouším, až se dostanu večer domů.
před 4 roky
terezaforosova
před 3 roky
Další články k tématu