6. 1. 2021

10 skrytých pokladů na SerialZone

Pokud tu s námi už nějaký ten pátek jste, dnešní článek pro vás asi nebude až tolik revoluční. Jestli jste k nám ale zavítali teprve nedávno, mohl by vám pomoct v prvních krůčcích a lepší orientaci v našich jedinečných vychytávkách, které na domácí nebo i zahraniční seriálové scéně jen těžko budete nacházet!

Pojďte se spolu s námi prokousávat zajímavými odkazy a prvky, které pro vás máme dostupné nad rámec na první pohled viditelných článků a aktuálních novinek.

1. watchlist

Tady asi není třeba nic moc představovat, jelikož odkaz na watchlist máte k dispozici přímo v základním menu. Přidejte si své oblíbené a pravidelně sledované seriály do sledovaných, aby se vám propsaly do watchlistu a vy jste si mohli pohodlně odškrtávat viděné epizody a ihned vždy věděli, kdy vás čeká další díl. Pokud vám zde nějaký seriál chybí, stačí si o něj požádat.

Nezapomínejte, že ve watchlistu vidíte pouze seriály, u kterých nemáte označené kompletně všechny epizody jako viděné. Pokud jste seriál zhlédli od začátku do konce a máte všechny díly odškrtnuté, ve watchlistu se vám neobjeví, aby vám tam nedělal nepořádek. Všechny dokoukané seriály najdete v samostatném přehledu ve statistikách.

U watchlistu si můžete nastavit časový posun, tzv. je pouze na vás, zda chcete vidět, že se epizoda vysílá dnes (a budete ji mít dostupnou zítra), nebo jestli pro vás „dnes“ znamená to, že už si nový díl dnes už můžete pustit.

plakát

2. timeline

Odkaz na timeline najdete hned u watchlistu v základním menu, takže se sem dostanete stejně snadno. Timeline je taková zábavní a informační zeď, něco jako seriálový facebook. Vidíte zde příspěvky uživatelů, které máte ve sledovaných, bleskové zprávy ze světa seriálů, novinky na webu, nově přidané plakáty a videa (promo k nové epizodě, trailery) k vašim sledovaným seriálům, a samozřejmě také můžete psát vlastní statusy (nejen) o seriálech.

plakát

3. aktuálně vysílané seriály

Abyste si udrželi přehled o seriálech, které sledujete, nemusíte u nás být ani registrovaní (i když je to vždy lepší díky watchlistu a dalším vychytávkám!). K dispozici máte kalendář, ve kterém vidíte přehledně seznam premiérových epizod pro každý den. Můžete si procházet měsíce dopředu i zpětně a udržovat si pořádek ve stahování a sledování. V kalendáři si můžete vyfiltrovat české premiéry, novinky nebo zobrazit vysílání po jednotlivých dnech (k seznamu máte přístup i přímo z hlavní stránky).

plakát

4. premiéry

Aby se vám lépe orientovalo v novinkách i seriálech, které se po pauze vrací, připravili jsme pro vás seznam premiér (aneb Kdy co vypukne). Můžete si zde filtrovat premiéry nových řad seriálů podle stanic, nebo si zobrazit pouze novinky, kterým se blíží premiéra.

plakát

5. prodlouženo/zru­šeno

Směle si troufáme tvrdit, že máme nejvymakanější seznam prodloužených a zrušených seriálů na světě. Vymýšleli jsme ho skutečně dlouho a hledali nejlepší způsob, jak vám zajistit nejaktuálnější informace. Seznam automaticky i manuálně aktualizujeme, najdete zde seriály i s odkazem na zdrojovou informaci, abyste si mohli o důvodech prodloužení a zrušení přečíst více informací, pokud jsou k dispozici.

plakát

6. doporučování seriálů

Nevíte, co nového sledovat? Doporučení svému vkusu na míru najdete hned na několika místech. Na profilu každého seriálu se v menu nachází odkaz na podobné/doporučené seriály, takže když se vám nějaký seriálový kousek zalíbí, můžete se mu jít mrknout na profil a podívat se na jemu podobné seriály, které by vás taky mohly bavit.

Co se týče nových seriálů, doporučení ke sledování najdete na svém profilu. Vyplňte si kolonky toho, co jste letos viděli a líbilo se vám, a poté se vám přímo na stejné stránce objeví výpis dalších doporučených novinek, které si do své top desítky dávali ostatní uživatelé s podobným vkusem. A pokud vám ani to nestačí, tak úplně dole na webu je na každé stránce odkaz na další doporučovač seriálů na základě toho, co máte aktuálně ve watchlistu.

plakát

7. osobní statistiky

Pokud budete aktivní delší dobu, můžete začít postupně sledovat, jak moc špatně na tom se svou závislostí jste :-) Máme pro vás přichystané různé statistiky, které se odvíjí od odškrtávání epizod a hodnocení seriálů. Můžete si udržovat přehled o tom, kolik toho každý měsíc odsledujete, kolik času vám seriály zaberou, jak moc dáváte šanci novinkám.. to vše ve statistice Můj rok na svém profilu. V uživatelském menu pak najdete také celkové statistiky, ať už jde o počet ohodnocených seriálů, celkový počet viděných epizod a prosledovaný čas, nebo odkazy na rozkoukané/do­koukané seriály a mnoho, mnoho dalšího.

plakát

8. žebříčky

Máte rádi žebříčky? My je milujeme! Máme jich proto pro vás skutečně hodně – nejlepší seriály, nejhorší seriály, nejčastěji zařazené do watchlistu, nejzamilovanější (patřící do uživatelských top 10 žebříčků) a tak dále…

plakát

9. hrajte si s námi

Jen samotné sledování je docela nuda, no ne? Tak si ho s námi okořeňte o další parádní zábavu. Kromě diskutování s ostatními uživateli na timeline či ve fóru si můžete třeba i vybrat z naší bohaté nabídky her. Hádejte seriálové plakáty, hrajte seriálovou šibenici, poskládejte si plakátovou skládačku, nebo třeba hlasujte pro své oblíbené seriály v našich pravidelných anketách. U nás se rozhodně nudit nebudete!

plakát

10. osobní preference

Každému sedí něco trošičku jiného, což chápeme, respektujeme a maximálně se vám snažíme vyjít vstříc. Po registraci (která je mimochodem úplně zadarmo) si můžete nastavit soukromí, české/originální názvy, zobrazení data premiéry seriálu v zahraničí/v Čes­ku, informace, které chcete vidět na timeline, seřadit si watchlist podle data/názvu, ale také třeba nastavit tmavý režim webu.

Zároveň si také můžete zvolit, zda chcete zapnout časový posun u seriálů ve watchlistu. V praxi to znamená, že se vám „premiéra dnes“ ukáže buď u epizod, které mají reálně dnes premiéru (tzv. ke stažení budou až od zítřka), nebo „dnes“ znamená, že už jsou dostupné a můžete na ně hned koukat. A nebojte, Netflix a podobné služby máme ošéfované, takže i při zapnutém posunu se vám budou ihned dostupné seriály zobrazovat správně.

plakát

bonus: seriálové rádio

Milujete písničky ze seriálů? S námi si je můžete pustit zadarmo třeba jako podkres při práci, pokud nemáte možnost sledovat samotné seriály. Mrkněte do naší hudební sekce, kde najdete veškerou seriálovou hudbu, kterou máme nahranou u jednotlivých epizod seriálů. Můžete si nechat náhodné přehrávání, ukládat si oblíbené songy, které si při další návštěvě jednoduše vyfiltrujete, poslouchat nejpopulárnější písničky nebo hledat konkrétní skladbu ze svého milovaného seriálu, na kterou zrovna máte chuť!

A abyste nepřišli o žádné potenciální nové hity, nechybí ani možnost přehrávat nejnovější přidané skladby z posledních dvou týdnů!

Každý týden přibude přes 50 songů a v databázi jich je již přes 30 000.

plakát

bonus: uživatelské trofeje

Kromě osobních statistik o odsledovaných dílech a seriálech najdete na svém profilu také Trofeje. Jde o systém odměn za vaši aktivitu. Trofej můžete získat tak snadno, že se např. budete pouze pravidelně přihlašovat. Se zvyšující se aktivitou samozřejmě narůstá i počet získaných trofejí – za přihlášení, hodnocení seriálů, hlasování v anketách, hraní her, tipování o vítězích různých cen, doplňování vlastního Top10 žebříčku, luštění adventních hádanek a mnoho dalšího. Příležitostí k získání nových trofejí nebo vylepšování těch, které vlastníte, na vyšší úroveň, je v průběhu roku nespočet!

plakát
Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře30zobraz všech 30 příspěvků
Anyk

Anyk

jo, po tom se mi taky stýská 😥 člověk se ani nemůže podívat, co třeba čeká na schválení, co bylo schváleno...
před 3 roky
hudy536

hudy536

Ano, BU je běžný uživatel.:D Omlouvat se nemusíš, když to nevíte, tak za to nemůžete, já se jen snažím...
před 3 roky
Anyk

Anyk

*Facepalm*, já jsem zaměnila hlášku a narážku!!! Ale princip - že chybí pravidla a pak je Tvoje - nebo...
před 3 roky
Další články k tématu