24. 7. 2014

Comic-Con 2014: 24

Největší (nejen) seriálová akce roku začíná! Během následujících dní vám budeme přinášet šťavnaté spoilery a novinky z vašich oblíbených seriálů, které se novinářům a fanouškům podařily vymámit z herců, tvůrců či režisérů.

Těšit se můžete na desítky vašich oblíbených seriálů, ovšem nebudou chybět ani novinky, které si pro nás stanice připravují na nadcházející sezónu.

Novinkami však dnes nezačínáme. Panely Comic-Conu otevřel letos seriál, který těší fanoušky po celém světě již od roku 2001. Stanice Fox dnes večer vzdala (dost možná) poslední hold Jackovi Bauerovi. Jeho představitel Kiefer Sutherland se poprvé v historii objevil na Comic-Conu, kde byl mezi zástupci panelu nedávno ukončené minisérie 24: Live Another Day.

Panel moderoval výkonný producent Jon Cassar. Šlo o intimní konverzaci pouze mezi ním a Sutherlandem… a čtyřmi tisíci fanoušků, kteří byli unešeni z každého hercova slova. Na poslední chvíli se stihnul dostavit také producent Howard Gordon, který si posléze popovídal s novináři.

„Vytvořili jsme devět sérií 24, ale právě teď mi připadá nejnervoznější, jakého jsem ho kdy viděl,“ řekl na začátku panelu Sutherland o svém kolegovi Cassarovi.

Dvojice se rozpovídala o seriálu, například o tom, jak těžké bylo natáčet poprvé v Londýně. „Trvalo nám šest týdnů, než nám povolili třeba jen pistoli na natáčení, zvýšený hluk a tak dále. Bylo to docela složité. I přes to však z toho všeho vyšel báječný výsledek,“ řekl herec. „Museli jsme začít přemýšlet, jak vytvořit drama jiným způsobem, než abychom někoho zabili. Nakonec to bylo fantastické.“

Dvojice s fanoušky sdílela své někdejší obavy o deváté sérii. Sutherland nazval tuto roli „největším darem“ své profesionální kariéry. „Panika byla mimořádná. Kdybyste se kohokoliv z nás zeptali během těch osmi let, nikdy bychom neřekli, že jsme vytvořili perfektní sérii. Ale i tak jsme byli na našich osm řad pyšní. Nápad vrátit se k tomu a potenciálně tuto značku poškodit byl nebezpečný. Ještě půl roku po odsouhlasení deváté řady jsem měl svoje pochyby. První dny natáčení jsem se sám sebe neustále ptal, jestli stále vypadám jako ten starý známý Jack Bauer. Hodně jsem se bál, že se nedokážu vyrovnat té laťce, kterou jsem si nastavil v předchozích osmi letech.“

Během panelu se dále probíral konec Live Another Day, zvlášť fakt, že Bauer přežil. „Je těžké to skončit. Řekli jsme si, že jde o poslední sérii, ale i tak to bylo hodně obtížné. Nikdo z nás toho nechtěl nechat, bojovali jsme s tím. Reakce fanoušků na závěr série byla skvělá a vstřícná, moc vám za to děkujeme.“ Ve hře však byla také možnost, že by Jack na konci série zemřel. „Přemýšleli jsme, že možná na DVD dáme verzi, kdy Jack vytáhne ruční granát a odpálí celou helikoptéru. Nikdy předtím jsme neměli tolik tvůrčí svobody.“

Co se budoucnosti seriálu týká, nic přímého na panelu nezaznělo. Nicméně prezident společnosti Fox Networks Group, Peter Rice, řekl před pár týdny novinářům, že prozatím neměl s producenty „konkrétní konverzaci“ o tom, zda se seriál vrátí. „Jsem si jistý, že v budoucnosti ano. Je to báječná značka,“ řekl během TCA. „Když se podíváte na samotný seriál, může převyprávět ještě mnoho dalších příběhů, nicméně myslím, že musíme sednout s tvůrci a pořádně to prodiskutovat.“

Cassar podotkl, že ve hře stále zůstává film 24. „Stále ještě mluvíme o filmu, pořád tu potenciálně zůstává,“ řekl na závěr.


Jak se vám líbila minisérie Live Another Day? Jste rádi, že Jack přežil? A chtěli byste vidět film nebo další sérii?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
nadya

nadya

Tak takové měl Kiefer obavy a rovněž tvůrci a jak nádherně to dopadlo! 9 série byla hodně dobrá a vůbec...
před 9 roky
Lussy Vitt

Lussy Vitt

Doufám že tvůrci nezklamou a aspoň tu jednu další sérii přinesou. :) Jinak, chtěla bych upozornit na...
před 9 roky
Maarti

Maarti

Asi to fakt stojí za to zkouknout, že jo?
před 9 roky
Další články k tématu