28. 7. 2014

Comic-Con 2014: The Following

Comic-Con 2014: The Following

Během závěrečného dne Comic-Conu v San Diegu se fanoušci dočkali i svého oblíbeného sériového vraha Joea Carrolla a celého seriálu The Following. Panel začal zostra; divákům byl promítnut alternativní konec druhé série, ve kterém je Joe postřelen Markem Grayem. Tvůrce Kevin Williamson se k otázce Carrollova života či smrti vyjádřil: „Máme kompletně nový příběh, ať už je Joe naživu, či nikoliv. Nevíme, zda se ve třetí sérii objeví. Od počátku jsme ji vnímali jako takový restart.“ Herci věděli, že natáčí dva různé závěry, ale netušili, který se nakonec odvysílá. Jelikož nakonec zůstal Joe naživu, zůstala tak otevřená dvířka jeho dalšímu potenciálnímu zapojení.

Takže o čem bude třetí série? Rayan Hardy má stabilní romantickou známost s doktorkou Gwen. „Žijeme spolu, ona má dceru. Snažím se být dobrým tátou a zároveň se skládám dohromady po tom všem, co se stalo,“ prozradil Kevin Bacon. Nicméně jeho stresující kariéra se všemi těmi vrahy na útěku se stále staví do cesty jeho vývoji. Třetí řada se bude odehrávat v New Yorku. „V první epizodě budeme svědky toho, jak Ryan projíždí každičký případ, jen aby se ujistil, že není nijak spojený s Joem,“ řekla nová showrunnerka Jennifer Johnson. „V New Yorku je nová hrozba. Samotné město bude hlavní postavou a diváci uvidí paranoiu a zneuctění města. Ryan přijde za Mendezovou (Valerie Cruz) a navrhne jí, aby se shromáždily ozbrojené síly.“

Na otázku, zda bude prequel z Joeových dřívějších let, Williamson odpověděl: „Muselo by to být datováno ještě před vraždy na vysoké škole.“ Johnson slíbila, že se diváci dozví více o jeho minulosti a o tom, čeho hodlal dosáhnout.

Ohledně msrti Markova dvojčete Luka jejich představitel Sam Underwood řekl: „Bylo to nutné k tomu, aby se Mark mohl posunout dál. Nicméně si myslím, že ho smrt bratra ve třetí sérii hodně ovlivní.“

Celkově se třetí řada vrátí více k psychologickým záhadám, tedy k tomu, v jakém tónu se nesla první série. „Bude to trošku více o tom, co nevidíte,“ prozradila showrunnerka.


Jak byste vnímali třetí řadu bez Joea? Myslíte, že se tam přece jen objeví? Prospěje seriálu návrat ke stylu první řady?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Ragnarok8

Ragnarok8

Hlavně by už konečně měl mít Joe nějaký megalomanský cíl, ten minulý showrunner to prostě nedokázal, je...
před 9 roky
Squerago

Squerago

No jsem opravdu zvedavy, jak to ted chteji zahrat, precejenom The following je hlavne o Joovy tak uvidime
před 9 roky
Annett

Annett

Jsem na další řadu vážně zvědavá. Druhá se mi snad líbila víc než první...
před 9 roky
Další články k tématu