28. 7. 2014

Comic-Con 2014: The Strain

Comic-Con 2014: The Strain

Nestává se často, aby byla hlavní velká hala zaplněna fanoušky do posledního místa kvůli seriálu, který si teprve před pár týdny odbyl svou premiéru. „Je pro mě velmi důležité, aby se v seriálu objevovali Latinoameričané a Mexičané,“ začal diskuzi panelu k The Strain tvůrce Guillermo del Toro. Fanouškům byla s předstihem promítnuta třetí epizoda seriálu, která byla přijata velmi kladně.

Del Toro dále neztrácel čas a k prasknutí narvané hale prozradil své záměry s postavami. „Chci, aby se z Guse stal nejen komplexní postava, ale také pořádný hrdina, který dokáže nakopat zadky.“ Ke kulturním rozdílům ještě del Toro dodal, že z části proto obsadil Miu Maestro do role doktorky Nory Martinez. „Ona jakožto Latinoameričanka a já jakožto Latinoameričan jsme si vědomi té "jinatosti“, myslím, že je dobrým spolupracovníkem pro Epha. Dá-li bůh, v příští sezóně představíme maskovaného mexického zápasníka, který taky umí nakopat zadky," uvedl tvůrce za mohutného smíchu publika.

Cesta k The Strain byla zajímavá. „Prošli jsme vlastně kolečkem od FOX k FX,“ žertoval del Toro. Původní koncept seriálu se setkal z nezájmem Foxu. Z toho vznikly romány, ze kterých se už seriál vytvořit dal, pouze na jiné odnoži společnosti. „FX je ten nejlepší partner, jakého bychom kdy mohli mít,“ řekl producent Carlton Cuse.

Del Toro a Cuse dále mluvili o plánech rozložit příběh The Strain do pěti sezón. První řada se 13 epizodami zahrne první knihu. Druhá a třetí kniha budou rozděleny na poloviny a převedeny do seriálu v sezónách dva až pět. „Z knih jsme si převzali to nejlepší a zbytek jsme předělali,“ řekl Cuse ohledně trajsformace zdrojového materiálu do více než 13 hodin první série. FX prozatím zelenou druhé sérii nedala, ovšem s ratingy, které seriál získává, je to pouze otázkou času.


Sledujete novinku The Strain? Už jste se dokázali seznámit s postavami? Jak si seriál zatím stojí? Viděli byste rádi všech pět sérií?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
paldys

paldys

Většinou se snažím hodnotím seriály až po sérii, ale u The Strain pravděpodobně udělám velmi brzy...
před 9 roky
Clear

Clear

Taky mě tenhle seriál naprosto dostal. Ze studijních důvodů si musím ještě pořídit knížky. :-) Pěti sérií se...
před 9 roky
Decarabas

Decarabas

Mno já nevim 5 serií? zrovna jsem dočetl knížky, který jsou teda až na pár výjimek fakt parádní, ale...
před 9 roky
Další články k tématu