26. 7. 2014

Comic-Con 2014: iZombie

Comic-Con 2014: iZombie

Novinka stanice CW s názvem iZombie měla mít na letošním Comic-Conu v San Diegu představení pilotu fanouškům. Na poslední chvíli došlo ke zrušení promítání, které výkonný producent a tvůrce seriálu Rob Thomas odůvodnil tím, že pilot dosud není připravený. „Přeobsazujeme některé role a natáčíme ještě další tři dny. Předtím, než to někdo uvidí, bychom rádi měli konečnou verzi.“

Panelu se účastnili kromě Thomase také spolutvůrkyně a producentka Diane Ruggiero a představitelé hlavních rolí – Rose McIver, Rahul Kohli, Robert Buckley, Malcolm Goodwin a David Anders.

Místo celé epizody se během panelu promítala delší ukázka, kde studentka medicíny, věčná dobračka Liv Moore přemění v zombie, během čehož požírá mozky a získává vědomosti zemřelých. Klip doprovázel voiceover v podání Liv, nechyběla ani vražedná záhada. Člověk by si skoro pomyslel, že půjde o zombie verzi Veronicy Mars, která je taktéž dílkem Roba Thomase. K této podobnosti se Thomas vyjádřil tímto: „Diane a já máme podobný nádech našich seriálů, všechna naše dramata nepostrádají smysl pro humor. Obecně si myslím, že se budeme nacházet ve světě Veronicy Mars. iZombie však obsahuje mnohem více akce. Fanoušci občas řadí do stejné kategorie Veronicu Mars a Buffy the Vampire Slayer a já si myslím, že iZombie má blíže k Buffy.“

„Live je míň sarkastická než Veronica,“ přidala se Ruggiero. „Veronica nahlíží na svět s odstupem, to Liv nedělá,“ uzavřel toto téma Thomas.

Komiksy iZombie zahrnují vlkoteriéry a upíry. Tvůrci však chtějí seriál držet více u země a v lidském světě, kde bude hlavní důraz kladen na zombíky. „Každý týden bude naše zombie v policejní márnici. To nám dá pořádný pytel lidí, kteří byli zavražděni,“ řekl Thomas. Zatímco Veronica Mars měla každou sérii jednu velkou záhadu, iZombie se bude celou první řadu soustředit na fenomén zombie. „Dozvíme se, že Liv je klíčem k zabránění zombie apokalypse.“

Kristen Bell byla pro roli Veronicy Mars vybrána ze stovky hereček a Rose McIver byla stá herečka, která se ucházela o roli Liv. „Řekla jsem Robovi, že si pořídím bazén! Tohle bude hit!“ vykřikla Ruggiero. Rose přiznala, že je sranda být zombie, ale je těžké hrát studentku medicíny. Když už jsme u Kristen… Thomas se vyjádřil, že by v seriálu rád viděl hostovat herce z Veronicy Mars a Party Down, takže zde máme naději na nějaké shledání známých tváří!

Do výše zmíněného přeobsazování rolí si rýpnul i herec David Anders, který v seriálu ztvární zlého zombie Blaina. „Jen se chci ujistit, že budu tak dobrý, aby mě nepřeobsadili.“

Budou nás tito zombíci strašit? Ale kdeže, jsme na CW. Když se Liv promění, bude mít tmavší makeup, ale rozhodně nečekejte nic ve stylu líčení The Walking Dead.


Těšíte se na tuto novinku? Myslíte si, že seriál od populárního tvůrce může uspět, i když bude nasazen až v midseason? Jak se vám zamlouvá srovnání s Veronicou/Buffy? A viděli byste rádi herce z Veronicy?

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Martinsn

Martinsn

Vymluvy producentu. Pilot je davno hotovy, videl jsem jej asi pred mesicem na screeningu a je to katastrofa.
před 9 roky
Klik

Klik

Ja tomu dávam maximálne jednu sériu ale možno prekvapí :)
před 9 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Na tohle se těším, ale CW už snad obnovila vše kromě tohohle, Messengers a Hart of Dixie. Pokud nechtějí...
před 9 roky
Další články k tématu