16. 7. 2012

Comic-Con 2012: Sons of Anarchy (Zákon gangu)

Sons of Anarchy byl posledním panelem na Comic-Conu v hale H, ale i tak přitáhl spoustu zájemců o nové informace. A tvůrci na ně byli hodní a informacemi své fanoušky přímo zasypali. Největší ohlas si získal 7 minutový sneak peek z 5. řady. Ale abych mohl psát dál, musím varovat všechny čtenáře, že dál už to budou jen spoilery

Cenzurovaný sneak peek

Zpátky k těm sedmi minutám. Zahrnovaly totiž sex (ten byl krapet cenzurován). A koho s kým? Gemma ojížděná zezadu hostujícím Jimmy Smitsem (Miguel Prado v třetí řadě Dextera). Clay totiž po svém odchodu z trůnu žije sám v novém domě. Kluci dál převážejí zbraně a i v na internet uvolněném zkráceném videu vidíme, že to není procházka růžovým sadem. One-niners nenechají totiž své zbraně (a zápalné láhve) v klidu…

Příběh

Celá řada se bude točit okolo Jaxe a samozřejmě kolem problémů okolo zbraní, které je potřeba dořešit. Jax tedy bude mít velké dilema, jak klub řídit. A jde vůbec uřídit aniž by se člověk stal dalším Clayem, nebo naopak, aby ho nebrali za příliš slabého? Na konci série bychom se podle tvůrců měli dozvědět jakým králem se stal…

Osudy postav

Samozřejmě se většina přítomných herců rozpovídala o osudu svých postav. Takže jsme se například dozvěděli, že Clay (Ron Perlman) nemá již co ztratit, jelikož přišel o kladívko, ženu, ale i důvěru členů klubu. Což je pro něj zdrcující, jelikož vše, co znal, bylo jen jeho místo v čele stolu.

Tig (Kim Koates) zase naznačil, že tento rok to nebude mít lehké. Musí se vypořádat s tím, že Clay už není u kormidla a rozhodnout se, komu bude věrný. Jestli Clayovi nebo Jaxovi se dozvíme v průběhu série.

Dále jsme se dozvěděli, že Chibs je rozhodně na Jaxově straně, Opie si vydopbije zpátky respekt klubu a Juice se trápí tím, co provedl v minulé sérii i když se na povrchu tváří, že všechno je OK.

Nesmíme zapomenout ani na ženské duo Tara a Gemma. Tara pomalu, ale jistě přebírá Gemminu pozici, ale zároveň mezi nimi vládne takový matko-dcerský vztah, včetně všech neshod z toho plynoucích.

Prequel na obzoru

Kurt Sutter (tvůrce seriálu) se také rozpovídal o tom, že by si rád natočil prequel zaměřený na zakladatele klubu. Zdůvodnil to tím, že v seriálu nevyužívá tolik flashbacků, kolik by si historie klubu zasloužila. Dokonce to už nastínil vedení televize, takže teď už to je asi jen na hlavounech, případně na tlaku fanoušků, kteří by o něco takového projevili zájem.

Ale co si budeme povídat, pro nás je stejně nejzajímavější, že 5. sezóna začíná 11. září.

Zdroj: TvLine, Hollywood Reporter

Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu