15. 7. 2012

Comic-Con 2012: Person of Interest

Comic-Con 2012: Person of Interest

Reportáž o tomto seriálu, který se ukázal na Comic Conu začneme ihned malým drbem. Herečka, která byla představena ve finále první řady jako tajemná hackerka, se vrátí a bude pokračovat ve své práci proti Finchovi s Reesem.

Fanoušci prahnoucí po informacích o tom, jak bude seriál pokračovat, když byla první sezóna zakončena cliffhangerem (děj ukončen v tom nejlepším s nejasným pokračováním), toho z tvůrců ale příliš nevymáčkli. Jonathan Nolan a Greg Plageman potvrdili jen to, že se vrátí jedna z nedávných hostujících hvězd.

„S Amy Acker (hackerka) jsme byli velmi spokojeni a máme pro ni velké plány,“ odpověděl Nolan na otázku, zda se dívka objeví v následující sezóně.

Tohle by ani neměla být příliš šokující informace. Herečka, která se účinkovala například v Domě loutek (Dollhouse) nebo v seriálu Happy Town, se v první sezóně objevila jako předpokládaná oběť a číslo jejího sociálního pojištění hlavním postavám dodal stroj. Později vyšlo najevo, že ve skutečnosti je milá dáma nemilosrdným hackerem, který byl představen pod přezdívkou „Root“ v dřívějších částech seriálu. Poslední díl tak končí zabitím Alicie (Elizabeth Marvel) a únosem Finche (Michael Emerson) právě touto hackerkou.

Ve zbytku panelu padlo mnoho otázek směrem k Emersonovi ohledně jeho zážitků se seriálem Ztraceni (Lost) a Jim Caviezel (Reese) odpovídal na dotazy k filmu Umučení Krista (Passion of the Christ), kde ztvárnil hlavní roli. Oba herci nicméně publikum ujistili, že podivné spojenectví jejich postav a vzájemná dynamika mezi nimi, jsou zárukou toho, že samotný seriál bude dál zajímavý a hodlají pokračovat.

„Mám pocit, že na hraně se nám daří balancovat zatím velmi dobře,“ poznamenal Emerson, navazující na to, co řekl Caviezel. Bouři veselí vyvolalo vystoupení Taraji P. Henson (Carter). Herečce se málem podařilo zbourat sál, když se přiznala k nově získané paranoie díky práci se zařízením na sledování lidí a dodala, že dokonce uvažovala jak přenést podobný boj (který jako partnerka obou mužů vede v seriálu) do reálného života. “Opravdu tu imitujeme reálný život,” uvedla. “Tahle zařízení se jen tak neobjevila, všude jsou kamery, které neustále pracují a rozhodně jsme všichni sledováni.”

Henson také dokonale shrnula jak je to s informacemi od scénáristů, kteří se nechtějí o žádné drby podělit: „Museli bychom být všichni opilí, abychom z nich něco dostali.“ Ke své postavě dále dodala, že Carter nevěří tomu, že by porušovala zákon. “Na konci vždycky věří v morální kodex a dobro u každého člověka.”

Díky tomu, že se v seriálu často vracíme v čase, mohou se postavy, které v přítomnosti již nežijí, dějově vrátit. Výkonný producent Greg Plageman řekl, že pokud jste neviděli scénu, ve které postava zemřela (přestože je jasné, že již nežije), vždy je šance, že se s ní ještě potkáme. “Vrátíme do děje kohokoliv, pokud si budeme myslet, že je ta postava zajímavá,” dodal. “Víme, že Elias je někde uvězněn, takže jsme ho možná neviděli naposled.”

“Uvědomil jsem si, že díky flashbackům můžeme kohokoliv zlikvidovat a pak zase vrátit zpět,” řekl Nolan. “To znamená,” – podíval se na své hvězdy – “že nikdo není v bezpečí.”

Caviezel okamžitě reagoval, “Já se vždycky považoval jen za hostující hvězdu.”, čímž samozřejmě pobavil celý sál.

Jste zvědaví, jak bude seriál pokračovat? Patří mezi vaše oblíbené a našel si cestu do vašeho watchlistu? Povídejte!

(zdroj: Hollywoodreporter a Thetwocents.com)

Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
megawir

Vláďa Foltán

Autor je dlouholetým redaktorem SerialZone, nenapravitelným fanouškem seriálů téměř všech kategorií a spoluzakladatelem společnosti Outpoint.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
VanThomass

VanThomass

Pro mě byla první řada Person of Interest velkým a milým překvapením a jsem opravdu zvědavý, co nám vymyslí...
před 11 roky
Další články k tématu