14. 7. 2012

Comic-Con 2012: 666 Park Avenue

Comic-Con 2012: 666 Park Avenue

Co lepšího by se dalo dělat v pátek 13., než se podívat na pilot připravovaného hororového seriálu stanice ABC o velmi zvláštní budově a jejích nájemnících? Během včerejška takové promítání proběhlo na Comic Conu a my se nyní podíváme na pár drobností spojených s touto podzimní novinkou.

Pro členy hereckého týmu, mezi kterými je i Comic Conový nováček Terry O'Quinn (poměrně překvapivá skutečnost, vzhledem k jeho roli v seriálu Ztraceni), Vanessa Williams, Rachael Taylor a Dave Annable, bylo promítání a vše kolem něj stejně překvapivé jako pro fanoušky, protože ani jeden z nich netuší, kterým směrem se příběh bude ubírat. “Viděl jsem jen tolik Gavina (jméno jeho postavy) jako vy," přiznal O'Quinn publiku po skončení promítání pilotního dílu. „Mám ty samé otázky jako vy – doufám tedy, že máte otázky.“ Veterán Ztracených ale dodal svou vlastní domněnku: “Zdá se, že je (jeho postava) v tuto chvíli zosobněním čistého zla.”

“Je mnoho věcí, které o tomhle muži musíme zjistit. Není přesně tím, kým se zdá být," řekl výkonný producent David Wilcox. “Bude trvat ale velmi dlouho, než to bude jasné.” “Řekla bych, že jsem žena pana Zlého,” podělila se o svůj dojem Vanessa Williams. “Rozhodně se budeme pokoušet tenhle pár (Henryho a Jane) svést, aby žili tímhle stylem života. Budeme chtít ukázat, že styl života v této budově je přesně to, co každý skutečně chce. Natáčeli jsme v budově Ansonia na Upper West Side v New Yorku. Jako obyvatelé města jste vždy toužili po životě v luxusních budovách.”

666 Park Avenue se soustředí na luxusní budovu, ve které jsou ve hře nadpřirozené síly, což může, ale nemusí vysvětlovat záhadná zmizení několika jejích obyvatel. Mladý pár Jane a Henry se sem nastěhuje, brzy ale zjistí, že tyto (nadpřirozené) události zřejmě ovlivňují životy dalších lidí.

“Jane je příjemná a nevinná dívka s jasným morálním kodexem. Tento přístup by ale teoreticky mohl být snáze zmanipulovatelný a podléhající pokušení,” řekla Taylorová a podívala se na svého kolegu Annableho. “Henry je velmi ambiciózní, což je skutečným důvodem, proč se do budovy společně nastěhovali. Bude mít mnoho možností ke spolupráci s Gavinem. Je vzrušující sledovat, jakým směrem by se to mohlo ubírat,” dodal Annable.

Přestože je seriál volnou adaptací novely z pera Gabrielly Pierce, producenti zdůraznili, že se chtějí vydat vlastní cestou a od děje knihy se hodlají odchýlit. “Seriál bude žít svým vlastním životem," řekl Wilcox. Snažíme se do těchto příběhů ponořit a zjistit, kam se mohou postavy vydat. Během psaní nás neustále překvapují. Nebudeme se ke knize vracet. Tohle je jiná show.”

Co se týče celkové mytologie, výkonný producent Matthew Miller prozradil, že v každé epizodě bude popsaný samostatný příběh, vše ale bude souviset s daleko větší záhadou. “Samotné epizody budou doufejme mít vlastní příběhy, tedy začátek, střed a konec, ale bude tam samozřejmě hlavní dějová linie na pozadí," prozradil Miller. „Kdo je Gavin? Proč chce Henryho? Proč chce Jane? Seriál je ve srovnání s knihou rozdílný a celé to je opravdu děsivá vize Davida Wilcoxe, který tuto věc přivedl k životu.“

Wilcox byl neústupný ohledně přístupu – seriál rozhodně nebude podle šablony. “Nechceme, aby náš seriál byl šablonovitý," řekl. "Pokud se seriál takovým stane, tak jsme selhali. Nechceme, abyste tušili (vy fanoušci), co se bude dít dál. Přejeme si, abyste byli neustále překvapení, přesně takhle přistupujeme k této sezóně.”

Celý sál také poblahopřál O’Quinnovi k jeho nadcházejícím narozeninám (má je zítra). “Sám jsem uzavřel smlouvu s ďáblem a tak mi už bude 127,” zavtipkoval oslavenec.

666 Park Avenue bude mít premiéru letos na podzim, seriál bude vysílán v neděli.

(zdroj: Hollywoodrepor­ter)

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
megawir

Vláďa Foltán

Autor je dlouholetým redaktorem SerialZone, nenapravitelným fanouškem seriálů téměř všech kategorií a spoluzakladatelem společnosti Outpoint.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Kahlan

Kahlan

určite pozriem =D
před 11 roky
VanThomass

VanThomass

Já jsem ji hledal, ale v češtině ještě nevyšla :-( Každopádně by bylo zajímavé to srovnat.
před 11 roky
megawir

megawir

No já se po ní mrknu, protože co jsem četl popisy, tak to rozhodně stojí za mrknutí :) Porovnání základů se...
před 11 roky
Další články k tématu