16. 7. 2012

Comic-Con 2012: Fringe (Hranice nemožného)

Comic-Con 2012: Fringe (Hranice nemožného)

Se závěrečnou sezónou na krku je jasné, že seriál Fringe poutal na Comic Conu ohromnou pozornost. Členové tvůrčího týmu, kteří se akce účastnili, si měli možnost užít opravdu ohromné publikum a bylo vidět, že se báječně baví. Po celém sále byly tisíce a tisíce klobouků „Pozorovatelů“, což mělo být speciálním překvapením. Za fanoušky se přišli podívat Anna Torv (Olivia), Lance Reddick (Broyles), John Noble (Walter) , Joshua Jackson (Peter), Jasika Nicole (Astrid) a výkonný producent Joel H. Wyman.

Budoucnost

Nová sezóna “bude pokračovat přesně tam, kde jsme skončili v epizodě 4×19, tedy v roce 2036 a to následující den,” potvrdil Wyman. Co se týče Pozorovatelů, Josh Jackson varoval, že jsou “mnohem, mnohem horší” než jsme si mysleli.

Ukázka

Trailer určený “všem členům hnutí odporu” (mrknout se můžete níže) ukázal některé nové záběry a to i přesto, že oficiálně ještě nebylo natáčení zahájeno. Jak je to možné, ptáte se? Členové štábu se rozhodli natočit několik scén dopředu, včetně několika dojemných momentů mezi Peterem a Olivií.

“Je vším, čím jsem doufala, že se stane (o své dceři),” říká Olivia, na což Peter odpovídá, “Stejně jako její matka,” ještě před tím, než se rozhodují, že budou proti okupantům bojovat vytvořením vlastních okrajových událostí (Fringe events), alespoň to navrhuje Peter. Mezitím Walter prohlašuje, “Vím, jak svět zbavit pozorovatelů!” a “Potřebujeme Bellyho!”, dodává k tomu Wyman. Podle všeho se tedy zdá, že se děj bude točit kolem boje s Pozorovateli, není však zcela jasné, zda se to bude odehrávat v přítomnosti nebo budoucnosti. Na pátou sezónu by vás rozhodně video navnadit mělo, přesvědčte se sami.

Rozuzlení

Jak dlouho Wyman věděl, jak celý seriál skončí? “Nápady jsem měl od první sezóny, ale ty se změnily” jak přicházeli noví lidé s novými představami, odpověděl. Zhruba tři měsíce zpátky ale dostala jeho představa finále “Jasné kontury.” Na otázku, zda přijde něco dalšího po seriálovém finále, odpověděl John Noble, že “možné je vše.” “Myslím, že případný film je velmi pravděpodobný.”

Wyman dále dodal „Protože je to jen 13 epizod, chtěli jsme napsat scénář včas, abychom si byli jisti, že vše je naprosto dokonalé.“ „Když dělám něco podobného se scénáristy, chci také… aby i herci měli čas (plánovat).“ Jackson ještě připojil: „…abychom měli šanci předvést ten nejlepší výkon směřovaný k závěrečné sezóně.“

Navždy spolu

Dostanou Olivia a Peter svůj šťastný konec? “Myslím, že ti dva určitě dostanou vlastní zakončení jejich příběhu,” bylo vše, co k tomu Josh Jackson mohl říci. Anna Torv k tomu jen dodala, že jeho vyjádřeni potvrzuje.

Uvidíme se v jiném životě?

Wyman se nechtěl podělit o informaci, jestli se vrátí bojovník z budoucnosti, kterého hrál Henry Ian Cusick, a který skončil v epizodě 4×19 uvězněný v jantaru. “Henry v minulé sezóně předvedl vynikající výkon,” řekl k tomu. “Nechme se překvapit, jestli se v nové sezóně objeví.”

Slzavé údolí

Když byli požádání, aby se podělili o své oblíbené scény, přemohly Annu Torv a Lance Reddicka emoce. Především při vyprávění epizody, kde sehrála hlavní roli Astrid (konkrétně epizoda, ve které se poprvé setkala se svou „dvojnicí“ z druhé strany). Jasika Nicole jim laskavost vrátila a přivedla Torv k dalším slzám, když připomněla scénu, ve které Olivia zjistí, že jí byl v podstatě ukraden život její dvojnicí z druhé strany a vyháže všechny své věci ze sušičky. Jackson také složil poklonu Sethu Gabelovi za jeho výborné ztvárnění různých verzí Lincolna Lee.

Nicole (Astrid) se také svěřila, že jí překvapilo, že se vůbec dostala do páté sezóny živá. “Myslela jsem, že by bylo v pohodě, kdybych zemřela, je to můj první seriál!” Připojila ještě malou historku o tom, že Reddick (Broyles) chtěl na akci dorazit v klobouku z Breaking Bad. “Lidé si budou myslet, že jsem fanoušek,” předvedla Reddickův hluboký hlas, čímž pobavila všechny kolem.

Dojmy

Když byl Noble dotázán na to, co se od Waltera naučil, tak zažertoval, že především “chodit do práce každý den.” Když se smích z publika trochu utišil, tak dodal, “V tomto příběhu jsme se mohli poučit o síle lásky. To platí pro všechny hlavní postavy, každý si tam vyvinul nějaké city. Síla lásky je to, co drží příběh pohromadě. Přes všechnu vědu a akci tam vždy byl tento faktor a i ten pro nás zajistí dokonalé finále.”

Pozorovatelé?

Jedna z otázek týkajících se nové sezóny se zaměřila na Pozorovatele a to, zda někdy uvidíme v této roli ženu. Wyman odpověděl klasickou větou, že “odpověď na tuto otázku bude jasná během nové sezóny. Co se týče žen (a toho, že mezi Pozorovateli jsme je zatím neviděli), je tam k tomu nějaký důvod a ten se dozvíte v nové sezóně.”

Kniha

Jednou ze zajímavých informací bylo také to, že bude vydána kniha, kterou napsal September (jeho deník). „Bude samozřejmě psaná z jeho úhlu pohledu … a toho, co pro něj různé postavy znamenaly,“ prozradil Wyman. Fanoušci budou mít také možnost (proběhne soutěž) svá jména dostat do knihy jako Septemberovy „osoby zájmu.“

Závěrečná sezóna seriálu má premiéru na podzim, konkrétně 28. září večer (amerického času) na stanici Fox.

Zdroj: TV Line, Geek News, Hollywood Reporter
img © Entertainment We­ekly

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
megawir

Vláďa Foltán

Autor je dlouholetým redaktorem SerialZone, nenapravitelným fanouškem seriálů téměř všech kategorií a spoluzakladatelem společnosti Outpoint.
Poslední komentáře15zobraz všech 15 příspěvků
VanThomass

VanThomass

Přesně tak a změna příjemná ;-)
před 11 roky
kacka.irena

kacka.irena

asi to bude znít blbě, ale už teď se mi stýská, když vím, že to bude poslední série... Ale odcházet se má...
před 11 roky
VanThomass

VanThomass

Jj mi taky Fringe bude chybět, ale tak těšme se na poslední řadu a pak si z nostalgie můžeme dát...
před 11 roky
Další články k tématu