15. 7. 2012

Comic-Con 2012: The Following

Comic-Con 2012: The Following

I stanice FOX promítala na Comic-Conu pilotní díl jedné ze svých novinek, kterou však do televize pustí až příští rok v midseason. Samozřejmě se jedná o hvězdně obsazený thriller The Following! Tak si vezmeme lupu a podíváme se na něj trochu více zblízka! :-)

Seriál bude sledovat bývalého FBI agenta (nynějšího alkoholika, což je tak trochu klišé) Ryana Hardyho (Kevin Bacon), který je najednou zpátky ve hře, když se snaží chytit sériového vraha Joea Carrolla (James Purefoy), jenž uprchnul z vězení, kam ho sám Hardy dostal. Brzy ale vyjde najevo, že zatímco byl Carroll ve vězení, vybudoval si kult („armádu“ následovníků), jehož členové udělají vše, co se po nich bude vyžadovat.

Pilot The Following je plný násilí a překvapivých zvratů. Jestliže chcete seriál sledovat, zkuste se vyvarovat jakýchkoliv spoilerů. Šokující zvraty jsou ale dobré. Scénář je celkem „ostrý“, ale i tak se podaří najít vtipné chvilky uprostřed chaosu, přesně ve stylu tvůrce seriálu Kevina Williamsona. Dobře udělané bylo také nastínění minulosti a „pozadí“ jednotlivých postav, nepůsobilo to vůbec rušivě.

Tenhle seriál bude infarktový. Nevzpomínáme si, zdali byl na celostátní stanici krvavější seriál. I když je hodně násilí pouze naznačeno, uvidíme zejména strašlivé následky tohoto násilí. Diváci na Comic-Conu lapali po dechu a chlupy se jim ježily strachem.

Když jsme se po promítání zeptali Kevina Bacona, proč si jako svůj další projekt vybral televizní seriál, odpověděl takto: „Dlouho jsem hledal nějaký seriál, ve kterém bych mohl hrát kladnou postavu, když už jsem zvárnil spousty filmových padouchů. Těším se na hraní Hardyho, který udělal chyby a cítí se zodpovědný za oběti, jež nebyl schopen zachránit.“ Kevin Williamson seriál vidí jako zvrácenou hru mezi vrahem a policajtem, kteří jsou však oba zamilovaní do manželky Carrolla. Tu si vystřihne Natalie Zea.

Jak se Following líbilo divákům na Comic-Conu? Na to odpoví následující video:

Záznam panelu

Jaká byla atmosféra na panelu? Jaké otázky byly přesně položeny? Podívejte se na oficiální záznam Following panelu i s preview! :-)

(zdroj: IGN)

Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
Furiant

Furiant

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Furiant

Furiant

Do článku přidán oficiální záznam panelu od WB... :-)
před 11 roky
Další články k tématu