15. 7. 2012

Comic-Con 2012: Merlin

Comic-Con 2012: Merlin

V poslední den letošního Comic-Conu se na samostatném panelu ukázal i britský seriál Merlin. Bylo prozrazeno pár zajímavostí k páté sérii i návrat jedné staré známé postavy. Panelu se zúčastnili Colin Morgan (Merlin), Katie McGrath (Morgana), Angel Coulby (Gwen) a výkonní producenti Johnny Capps a Julian Murphy. A jako vždy, článek obsahuje spoilery! :-)

Na úvod panelu shlédli návštěvníci trailer shrnující děj prvních čtyř sérií. Poté se začalo diskutovat. Scénáristé prozradili, že se právě teď intenzivně pracuje na páté sérii, zatím jsou v půlce. A vypadá to, že se nová řada posune o tři roky dopředu. Také to zní jako velmi stresující práce – do BBC dodávají seriál den před vysíláním. Jednou se stalo, že byly nějaké problémy s páskou, takže to museli opravit a v sobotu ráno dostat zpět do BBC, aby se mohlo večer vysílat…

Morgana

Katie McGrath mluví o Morganě jako o „nepochopeném hrdinovi“. Celý sál se začal smát, avšak je hezké, že je Katie loajální ke své postavě. A co se týče Morgany v páté sérii? Pro ni je nejdůležitější věcí to, že strávila téměř celé tři roky ve vězení. Byla pronásledována kvůli své magii. Není to jen o získání trůnu, je to také o pomstě. „Řekla bych, že za hodně z těchto věcí může Artuš,“ uvedla Katie. „Jestli jste si mysleli, že byla zlá už předtím… tak teď bude ještě krutější.“

Když padnul dotaz o vztahu mezi Morganou a Gwen a co by se mezi nimi mohlo stát, Katie McGrath odpověděla: „Bude to podle legendy, ale ne tak, jak očekáváte.“ Angel Coulby dodala: „Je to určitě zajímavá dějová linie, takže se dívejte.“ A také uvidíme Morganu ještě více na Kamelotu, ale zase „ne tak, jak očekáváme.“

Kdo se ukáže na Kamelotu?

Výkonní producenti také ohlásili jméno jednoho hostujícího herce – a je jím irský herec Liam Cunningham, kterého možná znáte z druhé řady Game of Thrones nebo osmidílného Outcasts. A pozor, v páté sérii se ukáže i Anthony Head, který se vrátí do své role Uthera Pendragona.

Video, video a zase video

Bradley James (Artuš) natočil omluvné video, jelikož se nemůže zúčastnit panelu. Natáčí totiž ve Walesu s jeho rytíři. Také bylo promítáno vtipné video s nepovedenými scénkami a představena nová facebooková hra na motivy seriálu. A samozřejmě se dostalo i na trailer k páté sérii. Byla v něm spousta akčních scén, oheň, děsivý vlk i bojující rytíři. Merlin říká Artušovi, že ho ochrání nebo zemře po jeho boku.

Gwen a Artuš

V odpovědi na otázku, jestli se Gwen někdy dozví pravdu o tom, že když podvedla Artuše, byla očarována, řekla její představitelka, že nejdůležitější věcí pro Gwen je Artušova důvěra. „Ona neví, že byla očarována. Ví jen, že už by to nikdy neudělala. Přenesla se přes to. Za ty tři roky mezi čtvrtou a pátou sérií se jejich vztah posunul dále. A dělá je to silnějším,“ dodala Angel.

Na závěr panelu bylo už jen řečeno, že by tvůrci rádi přivedli do seriálu i Warwicka Davise, jenž se objevil jako Grettir v osmé epizodě třetí série. Ale nejprve se musí vymyslet dobrý příběh, do kterého by jej mohli vepsat.

A to je všechno, dámy a pánové… snad jen dodáme, že pátá řada se na obrazovkách BBC objeví tento podzim! Jste na novou sérii zvědaví jako já? A co říkáte na ten tříletý časový skok?

(zdroj: TV Blend)

Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
Furiant

Furiant

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Další články k tématu