15. 7. 2012

Comic-Con 2012: Breaking Bad (Perníkový táta)

Comic-Con 2012: Breaking Bad (Perníkový táta)

Překvapivá jednička prvních dní Comic Conu 2012, pokud to budeme poměřovat dle přijetí ze strany diváků, to je Breaking Bad. Během příchodu představitelů seriálu na scénu bylo možné v jejích tvářích sledovat naprostý úžas. Byli totiž uvítáni 4500 skandujícími fanoušky, kteří na jejich příchod čekali celý den.

Možná i toto neskutečné přivítání mohlo za to, že se jindy přísně mlčenlivý a tajemný tvůrce a scénárista Vince Gilligan nečekaně rozpovídal. Především pak v přestávkách mezi neustávajícím potleskem a zvlášť ve chvíli, kdy se Dean Norris (Hank) objevil v kostýmu z Xeny nebo když Aaron Paul (Jesse) něco zajímavého načal. Gilligan a zbytek herců pak přidávali další střípky informací k ději finálové sezóny a občas zmínili i zajímavé informace z historie natáčení seriálu.

Jako obvykle, text obsahuje spoilery, dávejte si na to pozor :)

Zemře Walter White?

Mnoho fanoušků a kritiků si myslí, že to je jediný rozumný způsob, jak ukončit seriál. To možná vysvětluje, proč se této spekulace chytil Bryan Cranston. S vědoucím úsměvem na tváři prohlásil, že „jediným šťastným koncem by byla jeho smrt.“

Jestliže je ve hře jeho možná smrt, nemusí to být rukou konkurenčního kartelu, ani ze strany policie a nemusí ji způsobit ani žádná jiná postava. Gilligan divákům připomněl Waltovu původní diagnózu – rakovinu. „Je na tom teď dobře, ale na tuto hrozbu jsme nezapomněli,“ řekl Gilligan.

Pokud (kdo ví) nezabije Walta rakovina, mohl by to být Jesse?

Když byla položena otázka, co by Jesse udělal, kdyby zjistil, že Walt otrávil Brocka, Aaron Paul naznačil, že by to nedopadlo dobře. „Kdyby to byl někdy zjistil, rozhodně by byl schopen vzít do ruky zbraň.“

S tím, že je hrozivý Gus Fring nyní díky pomstychtivému staroušovi mimo hru, kdo bude teď Waltovým nepřítelem? Gilligan na tuto otázku odpověděl tak, že „bychom měli v tomto ohledu více očekávat od druhé epizody nové sezóny.“ Půjde o pozadí narušení celého Waltova podnikání. „Rozhodně máme v plánu tohle téma otevřít a nebude to pěkné,“ jak dodal.

Nové postavení Walta jako drogového krále znamená, že celý jeho business bude muset expandovat. A jak Gilligan naznačil, znamená to také, že „o svém tajemství bude muset říci dalším lidem.“ Cranston na toto navázal slovy „Jste silní jen tak jako váš nejslabší článek a během prvních osmi epizod se o tom přesvědčíme.“ Zmínili také příchod nové „velmi důležité“ postavy, jejímž představitelem bude Jesse Plemons (znát ho můžete z Friday Night Lights).

V páté sérii se také vrátí skupina Skinny Petea a Badgera a Gilligan k tomu dodal, že lidé budou mít možnost vidět „úplně novou tvář Skinny Petea.“ Představitel této postavy má prý „ohromný talent.“

A co nějaké informace ze zákulisí?

Když bylo publikum uspokojeno informacemi o nadcházející sezóně, přišlo několik zajímavých perliček o tom, jakým způsobem vývoj seriálu probíhal…

  • Postava Jesse Pinkmana měla být původně zabita na konci první sezóny, ale Aaron Paul byl ve své roli tak úžasný a ohlasy fanoušků byly tak dobré, že se Gilligan rozhodl jej nechat žít a pozvednout vedle Cranstonova Waltera Whitea jako další hlavní postavu.
  • Postava Mikea, Gusovy pravé ruky, málem nevznikla. Scénu Mikea, ve které pomáhá Jessemu se zbavit těla jeho přítelkyně po té, co byla předávkována, měla být odehrána Saulem Goodmanem (právník). Jelikož ale herec Bob Odenkirk neměl čas tuto scénu natočit, byla představena nová postava Mikea hraná Jonathanem Banksem.
  • Giancarlo Esposito vnesl do své role Guse Fringa tolik energie, že se Gilligan společně s ostatními scénáristy rozhodl udělat vše, aby ho udrželi v ději. Fring měl účinkovat pouze v několika epizodách, nakonec se ale objevoval po dvě a půl sezóny.

Pátá sezóna Breaking Bad má premiéru právě dnes na AMC.

Zdroj: Zimbio

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
megawir

Vláďa Foltán

Autor je dlouholetým redaktorem SerialZone, nenapravitelným fanouškem seriálů téměř všech kategorií a spoluzakladatelem společnosti Outpoint.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Sokar

Sokar

konečně je to tady ....skoda že už i finále
před 11 roky
Další články k tématu