23. 7. 2013

Comic-Con 2013: Breaking Bad (Perníkový táta)

Comic-Con 2013: Breaking Bad (Perníkový táta)

Smutné, sentimentální a dojemné. Tak nějak se dá popsat panel Breaking Bad (Perníkový táta) odehrávající se v neděli v hale H. Nepřinesl nic nového, žádné spoilery z nové (čti ze zbytku stávající) řady. Jen přítomní měli šanci vidět první minutu z prvního, respektive devátého dílu. Zbytek už bylo vzpomínání a loučení se s Comic-conem, který navštívili s tímto seriálem naposled. Bryan Cranston trochu odlehčil atmosféru maskou Walta s jeho kultovní bradkou.

Ani v otázkách od publika nezaznělo nic objevného. Kdosi se ptal, zda herci mají v seriálu prostor pro improvizaci. Odpovědí mu bylo, že vůbec a všechno, co vidíme na obrazovce, už takhle bylo napsáno ve scénáři. Celkem dlouhou debatu rozproudila otázka, jak a kdy Walter stihl otrávit Brocka. To nikdy nebylo v seriálu vidět, ale nejpravděpodobnější je prý teorie s otráveným džusíkem, dopraveným do Brockovy školy.

Ke konci přišla řeč i na oblíbené scény a jejich natáčení. Bryan Cranston vzpomenul svou kultovní řeč o tom, kdo je v nebezpečí.

Následně si ale vzpomněl na scénu s předávkováním Jane. Původně prý byla napsána jinak. Walt si měl všimnout, že ještě žije, a udusit ji polštářem, ale AMC si myslelo, že je příliš brzy na tak temnou Waltovu stránku a tak to dopadlo, jak jsme měli možnost vidět v seriálu. Poslední scénou, která se probírala, bylo dobíjení baterie karavanu v poušti. Scéna se točila na konci týdne po dlouhém každodenním šestnáctihodinovém natáčení. Když padla klapka, tak se Jesse zeptal Walta, jestli by zvládl postavit robota. Aktéři poté předstírali, že byl problém s nastavením kamery, aby si to mohli sjet znovu a hlášku do scény přidat.

Na konci panelu, ještě před promítáním zmiňované první minuty, tvůrce Vince Gilligan poznamenal, že on i jeho tým scenáristů jsou naprosto spokojeni s koncem a že doufají, že uspokojí i všechny fanoušky u obrazovek.


Těšíte se na konec Breaking Bad? Bude se vám po Waltovi stýskat? A jaká je vaše nejoblíbenější scé­na?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Squerago

Squerago

Velká škoda, že Breaking bad končí.
před 10 roky
nevermore

nevermore

Ale zase na druhou stranu je to super, seriál co skončil na vrcholu. Osobně podle mě jeden z nejlepších...
před 10 roky
Harry

Harry

Som velmi zvedavy ako serial ukoncia...uz aby tu boli posledne epizody. Btw. ak by chcel niekto masku...
před 10 roky
Další články k tématu