19. 7. 2013

Comic-Con 2013: Hannibal

Comic-Con 2013: Hannibal

Velice očekávaným panelem se na letošním Comic-Conu stal panel seriálu Hannibal. Přestože seriálu v závěru sezóny rapidně klesala sledovanost, našel si poměrně silnou základnu skalních fanoušků.

Na co se tedy můžeme v druhé, poměrně neočekávané sezóně těšit? Na začátek dostanou diváci nášupem dvoudíl, po kterém bude následovat příběhově propojený soudní proces v epizodě třetí (ta se aktuálně dotočila, začíná se pracovat na epizodě 4).

Tvůrci sami začátek druhé sezóny považují za v podstatě nový pilot. Všechny postavy budou prý opět uvedeny, ale v úplně jiném světle než v pilotu sezóny první a hlavně – na jiných místech. Na konci první sezóny totiž byl Will Graham obviněn z vraždy.

Bryan Fuller, hlavní tvůrce Hannibala, na to říká:

„Will ví něco, co ostatní ne. Vězení je pro tuto postavu skvělé místo. Jedna z nejúžasnějších věcí na druhé sezóně je právě možnost vidět Willa, jak si sáhne na samé dno.“

Znamená to tedy, že se dočkáme hereckého koncertu Hugha Dancyho?

Na panelu se mluvilo i o původu a inspiraci samotného seriálu. Často byla zmiňována novela Red Dragon z roku 1981 od Thomase Harrise. Hugh Dancy, který hraje Willa Grahama, se zmínil, jak mu záleželo, aby jeho postava byla autentická:

„Ke knize jsem se vracel pořád, dokud nebylo vše hotové. Četl jsem ji několikrát a snažil se podle ní i hrát.“

Režisér David Slade navíc chce zakončení knihy v budoucnu přenést i do seriálu.

A pár slov o Madsi Mikkelsenovi? Když Bryan Fuller hledal herce pro postavu Hannibala Lectera, chtěl někoho, kdo by do role vnesl něco specifického. Ve chvíli, kdy narazil na Madse, který tehdy nebyl příliš známý, zeptal se ho jakým způsobem chce Lectera hrát. Mads odpověděl, že nechce hrát ani Anthonyho Hopkinse, ani Briana Coxe. Chtěl hrát Satana.


Zdroj: Deadline.com

Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
lukascoolarik

lukascoolarik

Pěkný článek. Na druhou řadu Hannibala se rozhodně těším a doufám, že se dočká i dalších stejně...
před 10 roky
Další články k tématu