20. 7. 2013

Comic-Con 2013: Sleepy Hollow

Comic-Con 2013: Sleepy Hollow

Pokračujeme v seriálu reportáží z letošního Comic Conu. V tomto článku si povíme něco o novince, která má ty nejvyšší cíle a jen čas a sledovanost ukáží, zda jí je podaří naplnit. Sleepy Hollow se představila ve velkém stylu. Fanoušci mohli poprvé oficiálně sledovat úvodní epizodu a přestože pak již nebylo příliš času na povídání s tvůrci, nějaké informace jsme se dozvěděli. Producent Alex Kurtzman k tomu řekl, že jsou tvůrci nadšení, protože vy jste to první skutečné publikum, které náš seriál uvidí.

Sleepy Hollow je každopádně něco víc, než jen adaptace povídky „The Legend of Sleepy Hollow“ spisovatele Washingtona Irvinga. Když se totiž objeví bezhlavý jezdec, ze svého 250 let trvajícího spánku se ve stejné chvíli probudí hrdina Ichabod Crane. Ten se brzy potká s policistkou Abbie Mills a společně situaci budou řešit. Každopádně hned na začátku je Ichabod zmaten, protože nechápe, proč Abbie jako černá žena nosí kalhoty a může se volně pohybovat. Aniž bychom prozradili nějaké detaily, tento podzim to vypadá na koncert čarodějnic, biblických asociací, hororové akce a napětí. Promítání bylo diváky každopádně přijato s ohromným nadšením a oceněno burácejícím potleskem.

Po promítání se pak k hvězdám Tomu Misonovi (Ichabod Crane), Orlando Jonesovi (kapitán Frank Irving) a Nicole Beharie (Abbie Mills) připojili zástupci tvůrčího týmu, producent Alex Kurtzman, scénárista Phillip Iscove, producent a scénárista Roberto Orci a režisér Len Wiseman, aby zodpověděli otázky publika.

Když se pak diváci zeptali tvůrců, zda měli pocit, že musí vycházet z původní povídky, odpověděl Orci s tím, že „originální materiál měl pouze 17 stránek, odehrávalo se tam toho však daleko víc. Zuřila například válka o nezávislost.“

Wiseman pak všechny ujistil, že jejich představou náplně práce hrdinů není každý týden nahánět bezhlavého jezdce. Jakmile odkryjeme trochu z tajemství, která máme přichystaná, bude jasné, že bezhlavý jezdec je jedním ze 4 jezdců apokalypsy. Tím, že jej Crane zabil, vytvořilo se mezi nimi spojení.

Tom Mison se o své roli Ichaboda krátce také rozpovídal. Jaké to vlastně je, hrát někoho takového? „Sami chcete být opatrní, pečliví…když se ale do role ponoříte a jste postaveni před určitou situaci, prostě to musí být vzrušující, nic jiného.

Beharie na něj navázala vyprávěním o své postavě zpočátku skeptické policistky. „Z jejího pohledu je to vše naprosto bizarní. V podstatě je na tom jako vy, dívá se na vše z odstupu a vyhodnocuje situaci. Má za sebou poměrně komplikovanou minulost, nicméně nakonec přijme fakta a Cranem se z nich stanou něco jako partneři.

Nemusíte se však bát, že by se seriál zvrhl v nějakou temnou romanci pro teenagery. Tajemství, temná mytologie, hororové scény a neustálé napětí zajistí, že u sledování budete zapomínat dýchat…


Patříte k těm, kteří se premiéry této novinky nemohou dočkat? Sleepy Hollow se na obrazovce poprvé objevé 16.9. na stanici FOX. Těšíte se jako my?

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
megawir

Vláďa Foltán

Autor je dlouholetým redaktorem SerialZone, nenapravitelným fanouškem seriálů téměř všech kategorií a spoluzakladatelem společnosti Outpoint.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Ragnarok8

Ragnarok8

Rozhodně budu sledovat, mám to už připraveno ve Watchlistu a doufám...že to bude pecka :)
před 10 roky
Clear

Clear

Myslím, že tenhle seriál by mohl stát za to, ale nějak mě nebavil ani trailer, není to prostě můj šálek...
před 10 roky
Arkantos

Arkantos

No mna naopak trailer zaujal. Asi sa mi to bude pacit. Tak ci tak sa na to tesim
před 10 roky
Další články k tématu