19. 7. 2013

Comic-Con 2013: Battlestar Galactica

Comic-Con 2013: Battlestar Galactica

Při příležitosti konání největšího setkání fanoušků seriálů, komiksů, sci-fi a fantasy a mnoha dalšího byla uspořádána oslava 35. výročí vzniku jednoho z nejvíce přelomových sci-fi seriálů všech dob. Onou seriálovou legendou je samozřejmě Battlestar Galactica, jejíž cesta za slávou započala přesně 7.7.1978.

Celé setkání se neslo v lehce nostalgickém tónu, fanoušci každopádně na seriál nezanevřeli a to i přesto, že se v současnosti nic ze světa Battlestar Galactica nevysílá.

Obsazení panelu bylo nicméně bohaté a fanoušci tak mohli vidět několik svých oblíbenců přímo před sebou. Konkrétně přišli Richard Hatch (Kapitán Apollo, Tom Zarek v nové verzi BSG), Edward James Olmos (Admirál William Adama), Michael Nankin (režisér Capricy), Dr. Kevin Grazier (konzultant), Michael Angeli (producent/scé­nárista), Kevin Murphy (producent/scé­nárista), Michael Taylor, Paul Leonard (producent) a Lili Bordán (Dr. Becca Kelly z Blood and Chrome)

Během setkání se promítala starší interview, většinou stejná, která byla vytvořena k 30. výročí. Fanouškům to ale nijak nevadilo a bylo jasné, že přestože se nový seriál nenatáčí, velmi rádi se vracejí ke starším projektům a pokládají svým oblíbencům stále zajímavé otázky. Richard Hatch, který podobná setkání v podstatě nikdy nevynechává, byl trpělivý a příjemný jako obvykle. Rozpovídal se o tom, jak báječné bylo spolupracovat s Edwardem J. Olmosem a jak hrozně se bál, že jej zklame.

Lili Bordán jako jediná zástupkyně žen zůstala většinu doby překvapivě potichu a ke slovu se dostala pouze ve chvílích, kdy k ní směřovala přímá otázka. Těch však příliš nebylo, Blood and Chrome zřejmě diváky ohledně informací ze zákulisí příliš nezajímal.

S nejzajímavějším dotazem přišel fanoušek, který se zeptal na osud Starbuck (z nové verze BSG), za což od ostatních diváků sklidil potlesk. Tvůrci a herci však byli zřejmě otázkou překvapeni, protože Michael Taylor reagoval slovy “Co byste chtěli, aby se jí stalo?”. Fanoušek mu odpověděl, že podle něj byla duch nebo něco takového. Proto bych rád věděl, odkud vlastně přišla a také co byla zač. Taylor opět zareagoval s tím, že “buď byla anděl, nebo zašla příliš daleko a prostě jen nebyla vidět přes vysokou trávu. Jednoduše jste ji už pak nemohli vidět, víte?”. Paul Leonard nechtěl fanoušky takhle trápit a dodal k tomu, že si je jist, že Starbuck zemřela ke konci 3. sezóny a to by mělo dostatečně naznačit, čím byla. Jako perličku přidal informaci o tom, že ani herečka nevěděla, co je její postava zač a ta nejistota ji přiváděla během natáčení 4. sezóny často k šílenství…


Najdou se mezi vámi nějací fanoušci Battlestar Galacticy? Přáli byste si další pokračování příběhů?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
megawir

Vláďa Foltán

Autor je dlouholetým redaktorem SerialZone, nenapravitelným fanouškem seriálů téměř všech kategorií a spoluzakladatelem společnosti Outpoint.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
psulek

psulek

Veru chcel by som dalsiu seriu BSG, tuto novu.
před 10 roky
InaSe

InaSe

Ja se pocitam k novopecenym fanouskum BSG, protoze to je asi 14.dni, co jsem to dokoukala. Ano taky...
před 10 roky
LubosP

LubosP

toto je prvy serial, resp. jeden z dvoch (popri Prison Break), ktory ma vniesol do sveta serialov a...
před 10 roky
Další články k tématu