21. 7. 2013

Comic-Con 2013: Person of Interest

Comic-Con 2013: Person of Interest

Jeden z největších hitů stanice CBS, která není pověstná příliš akčními projekty, se prostě na Comic-Conu musel ukázat. Milujete seriál Person of Interest stejně jako my? Pokud ano, následující řádky se vám budou rozhodně líbit.

Panel byl zahájen exkluzivním sestřihem, který obsahoval informace o nedávno odhaleném programu NSA s názvem PRISM. Na video se můžete mrknout níže, je uděláno ve stylu úvodních titulků a zaslechnout v něm můžete například i prezidenta Obamu.

Po téhle naprosté bombě (určitě budete souhlasit, že to je vynikající nápad a věřte, že publikum sestřih ocenilo) následoval klip s nejlepšími okamžiky ze seriálu. Objevily se také nové záběry z nadcházející třetí sezóny, ve kterých byla vidět Root, jak rozmlouvá se svým psychiatrem o Bohu. Otázkou je, kdo (nebo) co zrovna tato žena považuje za Boha, že?



Po klipech se samozřejmě mezi fanoušky přišli podívat o zástupci tvůrčího týmu a herecké hvězdy. Vyzpovídat taky bylo možné Jonathana Nolana (scénář a produkce), Grega Plagemana (scénář), Jima Caviezela (John Reese), Michaela Emersona (Harold Finch), Kevina Chapmana (Lionel Fusco), Sarah Shahi (Samantha Shaw), a Amy Acker (Root).

Všichni se pak zapojili do povídání. Jonah žertoval, že seriál vytvořil proto, aby následně po vládě mohl vymáhat autorské poplatky za využití jeho nápadu v praxi. Konverzace se v tu chvíli okamžitě stočila k programu PRISM, Jonah ale prohlásil, že „stroj“ [ze seriálu] je mnohem efektivnější. A možná se díky show každý týden agenti NSA u televize vesele baví, kdo ví?

Person of Interest

• Z Root je hlavní postava
• Z agentky Shaw je hlavní postava
• Zoe Morgan se vrátí
• Na Facebooku brzy vyjde aplikace
• Méďa se jmenuje Booker :)

Chapman byl pak dotazován na to, jak se mu hraje postava Fusca, který býval zkorumpovaným policistou, ale svůj dluh se nyní snaží splatit. Rád o něm přemýšlím jako o člověku, který má svádí vnitřní boj. Podobně pak neustále usmívající se Amy Acker popsala svou Root. Nemyslím si, že je zlá. Prostě je to tak, že pokud lidé nedělají, co jim poví, tak se rozčílí. Do popisování postavy se zapojila i bývalá roztleskávačka z NFL, Sarah Shahi. Její postava agenty Samanthy Shaw byla pro třetí sezónu povýšena mezi stálé (Stejně jako Root její kolegyně Amy Acker). Hlavně musím prozradit, že zabíjení lidí je hrozná legrace. Její rozhovor doma s manželem prý jednou také vypadal takhle: Miláčku, v práci to dneska bylo super. Celý den jsem naháněla chlapy a pak jsem je zastřelila.

Vynechat však nemůžeme ani hlavní hvězdy, Michael Emerson prohlásil, že pro něj a pana Finche je zábava, jednou za čas se dostat z knihovny. O své postavě dále řekl: Je příjemné být záhadný, je to však náročné na styl vyprávění příběhu. Poklonu pak složil scénáristům za to, že odhalují Finchův příběh postupně a nespěchají.

Došlo také na přímé otázky fanoušků, jedna například zněla, zda jsou tvůrci překvapeni, že seriál nemiluje více fanoušků sci-fi. Jonah na to reagoval slovy, že to je zřejmě tím, že jejich zápletka by mohla být pravdivá. No a nedávno se ukázalo, že je. Co myslíte, spojí se někdy agentka Shaw a Root podobně, jako to udělali Finch a Reese? V reakci na dotaz Amy Acker svou kolegyni objala a reakci přinesl opět Jonah s tím, že fanoušek snad musel mít u scénáristů štěnici (věříte jeho náznaku? :)).



Chapman také žertoval, že by se seriál měl přejmenovat na „The Real Housewives of Interest“, když je jasné, že jeho pojetí není od reality zase tak daleko.

Emerson se následně pobaveně zmínil v tom smyslu, že v seriálu nemá moc příležitostí na romantické scény, a že si nemyslí, že by nějakou milostnou scénu v budoucnu měl. Pro mě je to každopádně záhada, dodal se smíchem. Dodal, že chvíle v seriálu s jeho skutečnou manželkou Carrie Preston, která hraje Grace, byly poměrně složité a musel jejich reálný vztah potlačit, aby vše dobře zahrál.

Veliký potlesk vyvolala zmínka o Méďovi (pes, kterého má v seriálu Finch). Emerson prozradil, že měl problémy pracovat se zvířetem jeho velikosti (pravé jméno onoho psa je mimochodem Booker), ale vždy se to nakonec podařilo a prý doufá, že jeho nový zvířecí kamarád v seriálu vydrží. Dodal ještě, že pro něj ta nejzásadnější myšlenka seriálu spočívala vždy v tom, že „stroj“ byl vnímající a „cítil“ se opuštěně. Je důležité, že má někoho na druhé straně. Hm, máte podobně zdravý vztah k vašim počítačům?


Přiznejte se, kolik z vás tento seriál miluje a těší se na nové epizody? Jste příznivci konspiračních teorií?

(zdroj: TV.com, zap2it.com, cinemablend.com)

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
megawir

Vláďa Foltán

Autor je dlouholetým redaktorem SerialZone, nenapravitelným fanouškem seriálů téměř všech kategorií a spoluzakladatelem společnosti Outpoint.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
megawir

megawir

Přesně moje slova :) Tohle je nečekaná lahůdka, sleduju pravidelně, už aby byli zpět :) Mimochodem ten...
před 10 roky
Ragnarok8

Ragnarok8

Díky tomuto traileru jsme se rozhodl, že seriál začnu sledovat...tak doufám, že se budu bavit.
před 10 roky
Arkantos

Arkantos

Plny suhlas. Perfektny serial.
před 10 roky
Další články k tématu