19. 7. 2013

Comic-Con 2013: Wilfred (US)

Comic-Con 2013: Wilfred (US)

V našem letošním Comic-Conovém zpravodajství pokračujeme americkou verzí seriálu Wilfred od stanice FX.

Panelu se zúčastnili herci Jason Gann (Wilfred), Fiona Gubelmann (Jenna Muellerová) a Dorian Brown (Kristen Newmanová). Přítomni byli i výkonní producenti a scénáristé David Zuckerman, Reed Agnew a Eli Jorné. No a Elijah Wood (Ryan Newman) se později připojil pomocí satelitu, jeho tvář tak visela nad publikem.

Panel začal promítáním nové epizody ze třetí série nazvané „Stagnation“ (Stagnace). V ní se chce nová Ryanova spolubydlící Anne (Kristen Schaal) odstěhovat. Ryan tak Anne dovolí, aby si do bytu vzala i svého buldoka. A to se Wilfredovi samozřejmě nelíbí…

Annin buldok však nakonec přiměje Wilfreda, aby ukázal svoji moc často neviděnou citlivou stránku. Epizoda se dotýká zajímavých témat – od stagnace přes znásilnění až po incest a genocidu. Jinými slovy, typický Wilfred.

V následné diskuzi Zuckerman řekl, že byl unešen, když viděl původní australskou verzi Wilfreda, na které je americký seriál založen. Americká verze začíná pokusem o sebevraždu, australská je však prý ještě temnější. A právě temnota je tématem celé letošní série, důkazem jsou epizody „Uncertainty“, „Suspicion“ a „Shame“.

Gaan dodal, že americká verze jeho postavy, Wilfreda, je mnohem složitější než australský protějšek. „Je to, jako kdyby australská verze byla střední škola a americká je pak, co já vím, vysoká škola,“ řekl se smíchem. Jako herci, kteří se spolu často ocitají na place, inspirují se Wood s Gaanem navzájem. „Mají opravdu dobré vztahy,“ dodal Brown.

„Postavy se vyvinuly v mnoha ohledech,“ uvedl Jorné. „Zejména Ryan v psychologickém směru.“ Ryanův rozum je zpochybněn na základní úrovni, když ve Wilfredovi, který se ostatním jeví jako obyčejný pes, vidí člověka v levném psím obleku, jenž s ním dokonce mluví.

Během otázek z publika se jeden z návštěvníků zeptal na otázku, která je v mysli každého z nás: „Co je Wilfred?“ Elijah Wood odpověděl následovně: „A co je Ryan?“ Publikum bylo chvíli zmateno, dokud se Wood nezačal přes satelitní přenos smát. „Celý seriál se vlastně odehrává ve Wilfredově mysli a představivosti,“ zavtipkoval Wood. „Rád bych tuhle verzi viděl“, dodal ještě. Jason Gaan pak řekl, že mluvili o tom, že by natočili černobílou epizodu z psího pohledu. To by mohlo být zajímavé, co říkáte? :-)

Seriál je zdánlivě postaven na vtipech o Wilfredovi, avšak po třech letech se z toho vyvinulo něco víc. „Ten kamarádský vztah mezi dvěma chlapy je prostě úžasný,“ řekl Gubelmann. „I ve vážných chvílích je vidíte dělat něco naprost šíleného a vtipného.“

Gaan pak ještě uvedl, že má radost, když vidí, jak se fanoušci na seriál těší, a že už nepochybuje o potenciální životnosti seriálu. „Kolik vtipných věcí může pes udělat?“ ptal se. „Pokaždé jsem ohromen, když scénaristé najdou nové věci. Ale teď už jsme také postavu Wilfreda… no, prostě cítím, jako bychom jej už našli.“

„Tohle je první rok od té doby, co seriál natáčíme, kdy si myslím, že Wilfred má opravdu nohy,“ dodal Jason.


Třetí série Wilfreda se aktuálně vysílá. Díváte se? A také si myslíte, že už má Wilfred nohy?

(Zdroj: Zap2it.com)

Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
Furiant

Furiant

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
lukascoolarik

lukascoolarik

Na třetí řadu se dívám, pořád stejně dobrý Wilfred. :) A postavy se určitě vyvinuly, to jo. Jen mě pořád...
před 10 roky
Další články k tématu