21. 7. 2013

Comic-Con 2013: Arrow

Comic-Con 2013: Arrow

Nejprve jsme Zeleného šípa viděli v seriálu Smallville v podání Justina Hartleyho. Pak ale seriál skončil a stanice The CW hledala adekvátní komiksovou náhradu. Nakonec přišla s nápadem věnovat Oliveru Queenovi vlastní seriál. Tentokrát to však mělo být daleko temnější a bez nadlidských schopností. Mnozí seriál právem označují za televizní verzi filmu Batman začíná se Stephenem Amellem v hlavní roli. A možná i právě to přispělo k úspěchu, díky kterému byla objednána druhá řada. Co nám o ní prozradili herci a tvůrci na Comic-Conu?

Nové postavy

Druhá série akčního seriálu přívítá daleko více komiksových postav než série předchozí. Dostaví se nechvalně proslulá Sebevražedná jednotka (Suicide Squad) a jejími členy budou Kevin Alejandro a Michael Jai White. Alejandro si zahraje Sebastiana Blooda, muže, který díky událostem ve finále první řady přišel k moci. A díky tomu, že je populární u obyčejných lidí, se stane nebezpečným konkurentem pro Olivera a jeho bandu.

Druhá herecká posila (White) si střihne roli Bena Turnera aka Bronze Tigera, nechvalně proslulého nájemného zabijáka. A aby toho nebylo málo, Bronze Tiger se spřáhne s hlavní bitkařkou první série – s Chinou White.

Dalším členem Sebevražedné jednotky by měl být i starý známý Deadshot.

Aby se síly zase trochu vyrovnaly, tak na oliverovu stranu by se mohla přidat proslulá Black Canary. Tvůrci však popřeli, že by se mělo jednat o ultimátní Black Canary. Chtějí totiž vyprávět její příběh od začátku. A v komiksech bývá běžné, že jedním hrdinou bývá více lidí. Ani takový Bruce Wayne nebyl pořád Batmanem jen na vlastní pěst. Ano, Bruce Wayne je Batman! Omlouváme se za spoilery.

Město hrdinů

Jak už podnadpis napovídá, ve druhé řadě by se skutečně mělo vyskytovat daleko více zloduchů a také hrdinů. Druhá série, která začne pět měsíců po událostech první řady, bude převážně zaměřená na to, jak se z Oliverova Šípa stane Zelený šíp. Náš neoholený miliardář si totiž uvědomí, že odškrtávat jména ze seznamu svého otce nestačí, Starling City potřebuje hrdinu.


Špatná matka

Moira Queenová se v úvodu seriálu neprojevila jako ta nejlepší matka pod sluncem. Je pro ni ještě nějaká naděje na nápravu pošramocených rodinných vztahů? Mezitím se bude muset Oliver ujmout rodinné korporace, ačkoli to nebude mít tak snadné, když je jeho příjmení spojeno s vraždou. A co Oliverova rozmařilá sestřička Thea? Ta se očividně najde v řízení Oliverova nočního klubu.

Návrat Temného lučištníka?

Jason Momoa není jediný, kdo se rozhodl nabourat panel svého bývalého seriálu. John Barrowman (Malcolm Merlyn) totiž udělal to samé, a tak se řeč přirozeně stočila na možnost jeho návratu. Ti, co viděli finále první řady, asi ví, že to nebude tak jednoduché, ale nezapomínejte, že důležitou součástí Arrowa jsou flashbacky do minulosti. John však využil příležitosti a popíchl tvůrce Doctora Who, k jehož speciálnímu dílu na oslavu padesáti let od vzniku projektu nebyl pozván. „Pokud mě Arrow pozve na druhou řadu zpátky, bude to víc, než nějaký speciál Doctora Who k padesáti letům kdy udělal,“ pronesl se smíchem.

Tommy! Zase ten Tommy!

To, co se stalo Tommymu ovlivňuje každý Oliverův krok. Všechno, co nyní dělá, dělá pro Tommyho.

A co Laurel?

I po pěti měsících od událostí finále první řady bude mít řada lidí problémy vyrovnat se s ničivými následky. Jiní to hodili za hlavu celkem rychle a mezi takovými lidmi by měla být i Laurel. Ta se snaží co nejrychleji ve svém životě posunout dál. A podle všeho by ji mělo tohle všechno zocelit, protože ve druhé řadě jí čeká nějaké to nakopávání zadků.

Co bude s Royem?

Roy, Thein přítel, se bude ve druhé řadě cítit úplně stejně jako Oliver na ostrově. Čeká ho dlouhá a trnitá cesta k poznání, že není takovým tvrďákem, jak si o sobě myslí. A kromě toho se bude snažit získat si Oliverovu přízeň. A to taky nebude moc snadné.

Sizzle Reel

Tvůrci svým fanouškům poskytli natřískaný sestřih první řady, na jehož konec navazují záběry z řady druhé. A skutečně to vypadá, že se bude na co těšit. Posuďte sami.


Těšíte se na druhou řadu Oliverových eskapád?

(Zdroj: TVLine.com)

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
Jackolo

Jackolo

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře14zobraz všech 14 příspěvků
Jessica Angell

Jessica Angell

Tak to tě zklamu, protože podle všech verzí, ať už Smallville nebo komiksů, je Dinah Laurel Lance vždy...
před 10 roky
Ree

Ree

Já vím, že to má být ona, tohle byl výkřik do tmy :D Jenom mě prostě Laurel zrovna moc nebere na to, aby...
před 10 roky
Maarti

Maarti

Rozhodně to vypadá, že máme na co těšit! Doufám ve více momentů s Felicity a Roye, bude to tak ještě...
před 10 roky
Další články k tématu