20. 7. 2013

Comic-Con 2013: Game of Thrones (Hra o trůny)

Comic-Con 2013: Game of Thrones (Hra o trůny)

Ani na letošním Comic Conu nemohl chybět jeden z největších seriálových hitů posledních let, Hra o trůny. Panel začal promítáním nekomentovaného videa „In Memoriam“ (najdete jej níže ve článku, rozhodně stojí za podívání). Jeho obsahem je krátká vzpomínka na všechny postavy, které přišly o život. Ať už se jedná o setnutí, probodení nebo jiný kreativní způsob odchodu ze světa živých. Pro ty, co neviděli seriál, je samozřejmě plné spoilerů, dejte si na to pozor. Už tak stačí, že musíme čekat téměř rok, než se dočkáme pokračování, teď nás tvůrci ještě trápí :)

Mezi fanoušky se přišli podívat Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Michelle Fairley (Catelyn Stark), John Bradley (Samwell Tarly), Kit Harington (Jon Snow), Rose Leslie (Ygritte), Richard Madden (Robb Stark), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) a v neposlední řadě autor předlohy George R.R. Martin. K nim si ještě přisedli výkonní producenti a scénáristé David BenioffD.B. Weissem a povídání mohlo začít.

Martin se znovu přiznal k tomu, že pro své postavy má velkou slabost. Žertoval o tom, že díky tomu se stará o práci spoustě herců a hereček. Na panel pak najednou vtrhl Jason Momoa (Khal Drogo) a vlepil polibek jeho seriálové lásce Emilii Clarke (Daenerys) se slovy „Ještě nejsem mrtvý!“. Všechny přítomné tím velmi pobavil (cca v čase 14:46 panelu, viz link na konci článku).



K velmi diskutované scéně z 9. epizody 3. série (vysvětlení samotného autora předlohy jsme vám přinesli zde) se vyjádřil D.B. Weiss. Když jsme se při čtení předlohy na toto místo dostali, věděli jsme, že se k této scéně a reakci, kdy čtenář knihu mrští napříč místností, chceme rozhodně také dostat.

Martin, který už si zažil reakce fanoušků jednou, když původně vyšla kniha, k tomu dodal, že jeho plán se vyhnout debatě o Deštích Castameru (název epizody s krvavou svatbou) moc nevyšel. Zjistil jsem, že prostě nejsou země bez televize – jednoduše se tomu nedá utéct. Došlo mi, že jsem se v klidu mohl zabarikádovat v Santa Fé a počkat, až ta bouře přejde. Stejnou věc jsem udělal před dvanácti lety, když lidé knihu pálili a přísahali, že si ode mě už nikdy nic nepřečtou.

V tuto chvíli je seriál nominován na celkem 16 cen Emmy (informovali jsme v souhrnném článku). Právě před chvílí zmíněná Emilia Clarke jednu z nominací obdržela. Sama se tuto báječnou novinku dozvěděla prý ve čtvrtek brzy ráno. V šest ráno mě v hotelu vzbudil budík, přestože jsem si ho vůbec nenastavila. Všimla jsem si, že mám na telefonu zmeškané hovory od HBO a když jsem pak zavolala zpět, řekli mi tyto výborné zprávy. Celkem tři telefonáty jim trvalo mi říct, že jsem nominována také.”

In Memoriam



Co bude dál?

Martin stále pokračuje v psaní dalších knižních pokračování s názvy The Winds of Winter a A Dream of Spring. Bude se jednat o šestý a sedmý díl ságy Píseň ledu a ohně, která je předlouhou seriálu. The Winds Of Winter by měla vyjít v roce 2014, nicméně s ohledem na tempo spisovatele se stále častěji ozývají hlasy, že je možné, že seriál knihy dožene než je stihne Martin dopsat. Sám Martin k tomu dodal musím psát opravdu rychle, protože se mi za zády blíží lokomotiva a já teprve pokládám koleje. Na dotaz z publika, zda někdy uvažoval o napsání prequelu, kde by popsal zážitky Neda Starka, odpověděl Martin stručně: Ne. Nicméně je tu šance, že by jednou mohl zabrousit více do minulosti a prozkoumat život Aegona Targaryena, dobyvatele, který žil 300 let předtím, než se odehrály události ze seriálu (a knih).

Kompletní záznam panelu najdete zde (dokud jej někdo nesmaže :-)).


Chybí vám Hra o trůny? Četli jste knihy a těšíte se na pokračování?

Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
megawir

Vláďa Foltán

Autor je dlouholetým redaktorem SerialZone, nenapravitelným fanouškem seriálů téměř všech kategorií a spoluzakladatelem společnosti Outpoint.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
Exredaktorka

Exredaktorka

tak on to nějaké datum říct dlouho nechtěl, protože prý jak něco řekne, tak v té době ještě určitě...
před 10 roky
Nevada

Nevada

btw - z Martinova aktuálního vyjádření na nějakém conu: "There will be no prequels written but we...
před 10 roky
nevermore

nevermore

Tak jestli umře tak to znamená jenom, že knížky nebudou, ale jak příběh má skončit už GRRM prozradil...
před 10 roky
Další články k tématu