23. 7. 2013

Comic-Con 2013: The 100

Comic-Con 2013: The 100

Battlestar Galactica, Lord of the Flies, Lost (Ztraceni). To jsou seriály, ke kterým producent Jason Rothenberg přirovnal chystanou novinku stanice CW s názvem The 100. Sci-fi drama o postapokalyptické Zemi a teenagerech, kteří jsou vysláni k jejímu osídlení, startuje v midseason. My jsme samozřejmě pilotní epizodu neviděli, ale zdroj uvádí, že úvodní tvrzení není zase až takovým výstřelem do prázdna. Všichni herci i tvůrci se shodují, že The 100 není typický CW seriál.

„Chystáme se na pořádné sci-fi. Je to úžasné, protože stanice CW nás na sto procent ve všem podporuje,“ řekl producent Matt Miller. „Podněcují nás k tomu, abychom se snažili být co nejtemnější, jak jen to půjde. Věřte mi, že přesně toho se fanoušci dočkají.“ Tvrzení je zřejmé již v pilotu, který ke konci nabídne velmi šokující okamžik. Řekněme, že nikdo není v bezpečí, tyhle děti to na Zemi rozhodně nebudou mít jednoduché.

Rothenberg a Miller slibují, že děti budou muset čelit hrozbám a snažit se přežít déle než zmutované bestie. Ten závoj krásy, který CW nad svými seriály drží, zde nebude zdaleka tak patrný. I tak to ale bude sexy seriál. Drsně sexy. „Od začátku jsem měl na paměti film Romancing the Stones. Hlavní postava byla tím krásnější, čím hůř na tom byla. V našem seriálu se budeme řídit tím samým. Pořád je to CW,“ řekl Rothenberg.

Henry Ian Cusick alias Desmond z Lost hraje jednoho z dospělých na vesmírné lodi The Ark, která je vyslána na Zemi. Jakožto fanoušek sci-fi je herec nadšený z morálních otázek, které dobré sci-fi produkuje. The 100 má pod palcem všechno od globálního oteplování až po péči o dítě. „Rozhodně se budeme zabývat otázkami, které mě nutí přemýšlet o tom, co se stane v budoucnosti. Co se stane v následujících sto letech? Co budeme mít k dispozici? Často nad tím přemýšlím,“ prozradil herec.

Na otázku, jak limitovaný prostor vesmírné lodi a zásoby potravin ovlivní chování lidí, herečka Eliza Taylor odpověděla: „Na lodi vládne přísná ruka. Je tu strašně moc kontroly. Od toho, kolik vody se smí vypít, až po to, jak se chovat. Způsob, jak děti vyrůstají, není žádná škola. Prostě jen okoukávají své rodiče a následují v jejich šlépějích. Když je potom pustí do divočiny, vznikne chaos.“

Na závěr panelu ujistil bývalý doktor v Grey's Anatomy, Isaiah Washington, že tohle rozhodně nebude žádný Dawsonův svět. „Pacey by tu nevydržel ani minutu!“ žertoval herec.


Těšíte se na nové sci-fi? Jste rádi, že se nebude jednat o typickou CW show, nebo se toho naopak bojíte? Máte už vůbec představu, co od seriálu očekávat?

(Zdroj: TV.com)

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
Džejn

Džejn

Nevíte někdo jak se jmenuje ta písnička co je v pozadí traileru prosím? :)
před 10 roky
anie

anie

Nevíte, kdy bude první díl ?
před 10 roky
Mik

Mik

pobezi v midseason, takze az pristi rok
před 10 roky
Další články k tématu