19. 7. 2013

Comic-Con 2013: Sherlock

Comic-Con 2013: Sherlock

Přestože bylo už dříve řečeno, že se hvězdní představitelé hlavních hrdinů seriálu Sherlock na Comic Conu osobně neobjeví, přítomni nakonec byli i tak. Benedict Cumberbatch (Sherlock) a Martin Freeman (Watson) se totiž divákům ukázali prostřednictvím nahraných videovzkazů.

Freeman ve svém fanoušky vyzval, aby dali přítomným zástupcům tvůrců pořádně zabrat a vyptali se jich na mnoho otázek. Tvůrci Steven Moffat, Mark Gatiss (hraje také Mycrofta Holmese) a producentka Sue Vertue z toho rozhodně museli mít radost. Sám Freeman je plně vytížený natáčením pokračování Hobbita a ve svém vzkazu se tak objevil namaskovaný jako Bilbo. Cumberbatch oproti tomu vypadal klasicky elegantně. Chvíli vtipkoval o tom, že je na služební cestě kvůli Star Treku, vypadal zmateně a dělal si z diváků legraci, později se ale rozpovídal o tom, jaké to je, ztvárnit jednu s největších legend literární historie, Sherlocka Holmese. “Větší zábava, než se na to dívat, je to natáčet,” zmínil se a poděkoval fanouškům, že přišli a na seriál se dívají. Zmínil se také o tom, jak se natáčel poslední díl druhé sezóny s názvem Reichenbachův pád. Pokud vás to zajímá, tak bude údajně vysvětlení přežití Sherlocka mít něco společného se zbraněmi a vysvětlováno bylo pomocí plyšáků. Jen se mrkněte na video níže. My z toho nejsme příliš moudří, na druhou stranu je to krásný náznak a jistě se bude rojit mnoho spekulací o tom, co to znamená. Moffat nicméně dodal, že vysvětlení bude velmi racionální a také to, že Moriarty je skutečně mrtev.

Sherlock

• Bude svatba!
• Skutečně bude 4. sezóna!
• Moriarty je skutečně mrtev
• Sherlock a Watson nezemřou nikdy

Vertue pak všechny požádala, aby nenatáčeli a fanouškům byla promítnuta krátká ukázka z nové řady. V té byl vidět Sherlock s projevem svědka na svatbě Watsona a následně flashback do chvíle, kdy svého přítele Watson žádá, aby mu za svědka šel. Jak se dalo čekat, několikaminutová scéna sklidila ohromný aplaus a diváci se během ní popadali doslova za břicha. Sherlock prostě není zvyklý na podobné společenské povinnosti a zjevně si s tím poradí po svém. V reakci na ohlas diváků Moffat vtipkoval, jak by asi lidé reagovali, kdyby v ukázce Sherlock vyřešil zločin. Podle nás by nejspíš sál zbourali. Po chvíli také dodal, že v seriálu bude o něco více humorných prvků, než byli diváci zvyklí.

Protože jsou tvůrci většinou na slovo skoupí, nepodařilo se z nich dostat příliš zajímavých detailů o připravované sérii. Potvrdili pouze již dřívější informaci o tom, že rozhodně bude 4. série (přestože BBC tuto skutečnost oficiálně stále neoznámila) a také to, že se do děje vrátí Sherlockův bratr Mycroft. V odpovědi na otázku z publika se Moffat zmínil, že je teoreticky možné, že jednou dojde k natočení filmu. Konkrétně k tomu řekl, že “je to velmi zajímavá myšlenka, nikdy bychom ale nechtěli udělat něco, co by mohlo snížit kvalitu seriálu.”

Jedna z nejvtipnějších otázek zazněla také z publika, kdy se fanoušek zeptal, zda bude dál Benedict vypadat jako Sherlock, když kvůli roli ve Star Treku nabral hodně svalové hmoty. Pobavený Moffat odvětil, že když se lidé stanou slavnými, většinou začnou vypadat lépe. Moffat dále reagoval na dotaz ohledně smrti hlavních hrdinů, zda tvůrci uvažují o tom, že by někoho v posledním díle nechali zemřít. Odpovědí bylo to, že jelikož jsou Sherlock a Watson na scéně přes 100 let, nechat je zemřít není vůbec reálné. Nedojde k tomu.

Padla také otázka na to, zda třetí sezóna skončí cliffhangerem jako ta druhá. Moffat si samozřejmě nenechal ujít příležitost a diváky lehce potrápil, když situaci popsal slovy “Díváte se a pomyslíte si, teď a tady by to přece neskončili, nebo ano?“. Všichni se pak následně shodli na tom, že show bude pokračovat, dokud na ní budou její představitelé chtít dělat a dokud se bude fanouškům líbit. Představa Benedicta a Martina, jak točí v 55 letech novou sérii, je podle Moffata naprosto dokonalá. Taková slova si každopádně dáme líbit i my, co vy? Nová série se bude vysílat počátkem roku 2014. Těšíte se?

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
megawir

Vláďa Foltán

Autor je dlouholetým redaktorem SerialZone, nenapravitelným fanouškem seriálů téměř všech kategorií a spoluzakladatelem společnosti Outpoint.
Poslední komentáře14zobraz všech 14 příspěvků
Shppen

Shppen

Priznam se, ze sem konec nevidel, protoze po 4. epizode sem byl z toho serialu tak otraveny, ze uz...
před 10 roky
Nikola9

Nikola9

Naprosto s tebou souhlasím! Oba dva Sherlockové jsou výborní a jejich zakončení dechberoucí, nemám...
před 10 roky
petruska.77

petruska.77

Už aby byly další díly! A velká škoda, že série má vždy jen 3 díly...
před 10 roky
Další články k tématu