19. 7. 2013

Comic-Con 2013: The Blacklist

Comic-Con 2013: The Blacklist

Herec James Spader byl hlavní atrakcí přeplněného panelu během promítání preview k nejočekávanější novince NBC, The Blacklist. Na jaře se jednalo o pilot s nejlepšími výsledky u testovací skupiny. Všichni zájemci se budou moct o jeho kvalitách přesvědčit 23. září, kdy seriál na NBC začíná.

Pro Spadera znamená tato role návrat do hlavního vysílacího času po letech, naposledy jsme ho mohli vidět v Boston Legal. Na roli Raymonda „Reda“ Reddingtona musí zapojit všechen svůj šarm. „Představte si, kdyby se Whitey Bulger začal bavit s federály (což nakonec udělal), byl by to kriminální Rosetta Stone,“ řekl ohledně konceptu seriálu výkonný producet John Fox. Postava Reda je totiž Bulgerem přímo inspirována.

Kromě Foxe a Spadera se k panelu přidali také herci Megan Boone a Diego Klattenhoff. Během promítání pilotní epizody publikum vidělo postavu Elizabeth Keen, sebestředné narcisistky, která se snaží se svým manželem založit rodinu a přitom balancovat s požadavky její supertajné práce. Red začne FBI zásobovat informacemi o nejhledanějších kriminálnících na všech existujících seznamech hledaných osob. Přitom se snaží dostat blízko ke Keenové z důvodů, které prozatím zůstávají tajné. Duo se spojí, aby v pilotu zabránilo teroristickému ú­toku.

Spaderův Red má na letošním Comic-Conu obrovskou propagaci, nechybí ani billboardy s nápisem „Who is Red Reddington?“ (Kdo je Red Reddington?). Sám herec se touto záhadou baví. „Vždycky se snažíte ujistit, že ztvárníte postavu, která je zahalena tajemstvím, u které otázky nějakou chvíli nebudou zodpovězeny. Je to skvělé nejen pro publikum, ale i pro mě,“ řekl Spader. „Ihned vás tito lidé zaujmou, ale na konci epizody zjistíte, že o nich vlastně nevíte vůbec nic. To je na tom to skvělé, protože když natáčíte osmnáct epizod, chcete být překvapení. Je to poprvé, co jsem se upsal seriálu a nevěděl, kam směřuje. Pak s tou show stárnete a ona stárne s vámi.“

Diváci v sále sežrali Redovy hlášky i s navijákem. Pilot skvěle balancoval mezi akčními a násilnickými momenty a hereckým koncertem Spadera. „Tenhle chlápek je zvláštní směsí někoho nebezpečného a strašidelného, ale zároveň i přívětivého. A kromě toho má taky smysl pro humor,“ popsal svou postavu Spader.


V USA je The Blacklist jednou z nejočekávanějších novinek podzimu. Je to stejné i ve vašem případě? Plánujete se na Reda podívat?

(Zdroj: Deadline)

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Illyria

Illyria

Jamese byl v BL úžasný, takže Blacklist byl na mém seznamu oblíbených novinek mezi prvními :-)
před 10 roky
Shppen

Shppen

No proste bomba. Uz se strasne tesim. James Spader je jeden z nejlepsich hercu co znam! :-)
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

hlavní klaďačku popsali jako sebestřednou narcistku? :D
před 10 roky
Další články k tématu