20. 7. 2013

Comic-Con 2013: Almost Human

Comic-Con 2013: Almost Human

Připravované akční sci-fi drama Almost Human z dílny FOXu je rozhodně jednou z nejočekávanějších novinek seriálového podzimu a zájem fanoušků na Comic-Conu tomu odpovídal. Na akci si totiž svou premiéru před fanoušky odbyl pilotní díl. Podle ohlasů se jedná o vizuálně fantastický zážitek a máme se opravdu na co těšit.

Pro pořádek se sluší připomenout příběh. Vše se odehrává v 35 let vzdálené budoucnosti, konkrétně v Los Angeles. Protože situace s kriminalitou dospěla do stavu, kdy si s ní nejsou bezpečnostní složky schopny poradit, je nutné reagovat. Každý policista tak má od nynějška za parťáka technologicky vyspělého androida. Hlavním hrdinou je detektiv John Kennex (Karl Urban), který osobně androidy nesnáší a ke své rozmrzelosti dostane za partnera právě jednoho z nich. Jmenuje se Dorian (Michael Ealy) a mimo jiné cítí skutečné emoce. Zda dokáží tito dva slušně spolupracovat, se teprve uvidí.

Publikum na vysílání reagovalo velmi pozitivně. Tleskali a smáli se v tu pravou chvíli a bylo vidět, že to tvůrce opravdu velmi těší. Podle následných ohlasů je jasné, že byli lidé nadšeni z toho, jakým způsobem je v seriálu vyobrazena budoucnost a technologické vychytávky, které měli hlavní hrdinové k dispozici, se jim velmi líbily.

Po odvysílání pilotní epizody následoval panel, kterého se zúčastnil Michael Ealy, Karl Urban, dále výkonný producent Naren Shankar, tvůrce a scénárista J.H. Wyman a přišla také třeba herečka Lili Taylor.

Během povídání se zástupci štábu se diváci snažili dozvědět samozřejmě co nejvíce ze zákulisí. Padl samozřejmě dotaz, proč vlastně tento seriál vytvořili. Wyman na to reagoval s úsměvem, že důvodem je jednoznačně to, aby učinili fanoušky Fringe (Hranice nemožného) šťastnými.

Ke své účasti se vyjádřil i Karl Urban, který prozradil, že za ním přišel J.J. Abrams a o projektu mu pověděl. Karl si pak prý uvědomil, že by byl blázen, kdyby nabídku odmítl. Dodal také, že je velmi rád, že se na seriálu podílí a fanoušci prý budou nadšení.

Michael pak o své roli androida prozradil, že největší inspiraci pro jeho ztvárnění si vzal od Jeffa Bridgese (role Starman) a Roberta Patricka (jeho Terminátor).

Ke slovu se pak dostala i Lili, která hraje nadřízenou obou mužů. Její role prý byla původně napsána pro muže, ale tvůrci se rozhodli změnit pohlaví postavy. Za což je prý Lili samozřejmě velmi ráda :)

Fanoušky také zajímalo, zda je možné, že se v seriálu objeví někdo z Fringe a odpovědí bylo, že jsou tomu tvůrci nakloněni. Na otázku, zda je možné, že by se Michaelův android zamiloval a s někým navázal romantický vztah, odpověděli však vyhýbavě.



J.H. nakonec prozradil pár drobností. Na dotaz, co bude dál, reagoval slovy, že podle něj je život inspirován vztahy, které si vytváříme. Existuje temná stránka technologií a my ji v seriálu rozhodně prozkoumáme. Skutečně věřím, že nejlepší science fiction se vždy vrátí k otázce, jaké to je být člověkem, dodal závěrem.


Premiéra je stanovena na 4. listopadu, těšíte se spolu s námi?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
megawir

Vláďa Foltán

Autor je dlouholetým redaktorem SerialZone, nenapravitelným fanouškem seriálů téměř všech kategorií a spoluzakladatelem společnosti Outpoint.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
phoebess

phoebess

Na tohle já se těším megamoc! :)
před 10 roky
megawir

megawir

Tohle je pro mě podzimní favorit, fakt se nemůžu dočkat. Líbila se mi i původní koncepce (psali jsme to...
před 10 roky
jelpetty

jelpetty

Tohle mě vážně zaujalo a už jsem pořádně natěšená na podzim :)
před 10 roky
Další články k tématu