15. 7. 2012

Comic-Con 2012: Bryan Fuller

Comic-Con 2012: Bryan Fuller

V dalším review z letošního Comic-Conu v americkém San Diegu se budeme věnovat dvěma novým seriálům od osobnosti jménem Bryan Fuller! Podíváme se na známou adresu Mockingbird Lane 1313 a dozvíme se trochu něco nového i Hannibalovi. Tak jdeme na to… :-)

Mockingbird Lane

Stanice NBC v sobotu na Comic-Conu promítala čtyřminutový trailer na nový Fullerův pilot, který je remakem původního seriálu The Munsters od CBS ze šedesátých let. Promítání se zúčastnil i původní Eddie, herec Butch Patrick. Trailer nabídl první pohled na Portiu de Rossi, Eddieho Izzarda a Jerryho O'Connella ve svých rolích v tomto novém seriálu a byl doprovázen potleskem a vřískotem fanoušků Fullerových předchozích projektů jako Wonderfalls, Pushing Daisies a Dead Like Me.

„Nebojím se rebootů a remaků, bojím se těch špatných,“ uvedl Fuller. „Řekl bych, že právě teď je ten správný čas přinést seriál o rodině příšer, které dělají příšerné věci. V pilotu ale uvidíte, že i monstra jsou také rodiče, kteří se snaží svým ‚jiným‘ dětem ukázat tu správnou cestu.“

The Munsters reboot uvede de Rossiovou a O'Connella jako Lily a Hermana Munsterovi, které v původním sitcomu ze šedesátých let ztvárnili Yvonne De Carlo a Fred Gwynne. Izzard si zahraje dědu Munstera a Mason Cook pak bude vlkodlačí syn Lily a Hermana. Charity Wakefield pak bude Marilyn, sestřenice Munsterových.

V sobotním panelu pak Butch Patrick, který (jak už jsem psal výše) ztvárnil v původním Munsters Eddieho, schválil Fullerovi jeho projekt a poznamenal, že to je už více než 40 let, kdy si poprvé oblékl Eddieho krátké šortky. „Rádi bychom měli Butche zpět,“ řekl Fuller. Také nás prý čeká spousta vizuálních efektů, včetně pavoučích šatů Lilly.

Klip, ve kterém mohli návštěvníci panelu vidět tmavovlasou Portiu de Rossi jako Lilly ve značkových bílých šatech, také nabídnul první pohled na známou adresu 1313 Mockingbird Lane. Dále diváci zahlédli Eddieho, který se mění ve vlkodlaka, a typické šrouby v krku Hermana.

Fuller poznamenal, že téměř všichni jsou znepokojeni, jak diváci přijmou milované charaktery v jeho pojetí. Plánuje ukázat více z příběhu o této dysfunkční rodině. „Herman, který je vlastně zombie a neustále mu něco odpadává, žije s ženou, která nestárne,“ řekl. „Už není žádná tradiční rodina – prostě neexistuje, jelikož je mnoho různých typů rodin. Je to o objímání těch ‚zvláštních‘ ve vaší rodině a o tom, být na ně pyšný.“

„Chtěli jsme, aby to vypadalo, jako kdyby Hitchcock režíroval Harryho Pottera,“ dodal Fuller s tím, že inspirací pro jeho verzi Munsterů mu byla výstava Tima Burtona v New Yorku.

Bryan Fuller také řekl, že NBC si objednala další scénáře, takže právě teď pracují na budoucích epizodách. „Skutečnost, že do pilotu investovali spoustu peněz, je nutí, aby byl seriál opravdu velmi dobrý.“

Na závěr snad jen dodám, že NBC daný klip neuvolní, jelikož je Mockingbird Lane oficiálně stále vedeno jako pilot…

Hannibal

Poté se panel přesunul k seriálu Hannibal, dalšímu projektu Bryana Fullera pro NBC. Prý má příběh naplánován na sedm sérií (osobní poznámka: nevěřím tomu, že to na NBC tak dlouho vydrží). „První série bude bromance, ve druhé pak strašlivý rozchod,“ řekl o svém vlastním převyprávění románu „Červený drak“ od Thomase Harrise z roku 1981.

Hannibal, který byl NBC objednán v únoru přímo na 13 epizod, bude dramatický thriller popisující začátky vztahu postav z Harrisova románu – mladého FBI agenta Willa Grahama a jeho mentora, Dr. Hannibala Lectera. Hugh Dancy si zahraje Grahama, který je na stopě sériovému vrahovi a který vyhledá Lectera, aby mu pomohl s případem. Toho ztvární padouch z Bonda, dánský herec Mads Mikkelsen.

„Máme spoustu nápadů, jak ‚vařit‘ lidi,“ žertoval Fuller s dodatkem, že si k seriálu pozvali i konzultanty, kteří jim říkají, co by Hannibal mohl sníst.

Fuller uvedl, že i když jeho předchozí seriály neměly dlouhého trvání, že si nemůže pomoct, ale že plánuje seriály na několik sezón. I Pushing Daisies a Wonderfalls tak plánoval. A na závěr ještě poznamenal, že chystá „něco“, co nebude minisérie ani komiks, právě pro Pushing Daisies. Odmitnul ale poskytnout další informace. „Když to nevyjde, budu vypadat jako blbec,“ zažertoval.


Zaujaly vás tyto dva nové projekty Bryana Fullera? Co si o nich myslíte? A budete se na ně dívat? Podělte se s námi v komentářích! :-)

(zdroj: Hollywood Reporter)

Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
Furiant

Furiant

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu