13. 7. 2012

Comic-Con 2012: Elementary

Comic-Con 2012: Elementary

Jedna z nejočekávanějších (a nejodsuzovanějších) novinek podzimu. Producenti a tvůrci na včerejším panelu řešili ženskou otázku, jejich pohled na slavného detektiva, dotkli se toho, zda budou mít spolu Sherlock a Watson pletky a v neposlední řadě naznačili, které slavné případy diváci v seriálu uvidí.

Pane jo, vždyť je to ženská!

„Rozesmálo mě to: Co by byla pro Sherlocka Holmese větší výzva, než bydlet s Watsonem, který je vlastně žena?“ odpověděl producent Robert Doherty na otázku, proč se z Watsona stala Watsonová. I když Watsona nyní hraje Lucy Liu (Ally McBeal), do jisté míry je vlastně nepodstatné, že je to žena… nemělo by to hrát žádnou roli. Herečka Dohertyho pochválila za to, že přišel se zajímavým nápadem. I když vztah Watsonové a Sherlocka nebude romantický, přesto změna pohlaví vytváří novou dynamiku a chemii, kterou bychom s dvěma mužskými postavami nezískali.

Přátelství na prvním místě

Doherty publikum ujistil, že nové partnerství muž/žena nebylo vytvořeno proto, aby se z něj stala romantická otázka „Budou nakonec spolu?“. Seriál bude ctít vztah mezi Sherlockem a Watsonovou tím, že se budou soustředit na to, co jejich pár dělá speciálním: jejich hluboké přátelství. Ale nejprve je musí nějak dokopat k tomu, aby se přáteli vůbec stali.

Příběh dvou Sherlocků

Miller se dokonce spojil se současným Sherlockem č. 1 – Benedictem Cumberbatchem, který slavného detektiva hraje v úspěšném britském seriálu. „Samozřejmě, že jsme se bavili. Benedict byl velmi vstřícný, podporuje nás,“ řekl Johnny Lee Miller, představitel amerického Sherlocka. „Společně se pokusíme zajistit, aby obě verze byly co nejvíce rozlišné.“

Rodinná pouta

Představení Sherlockova bratra Mycrofta je možná v nedohlednu, ale na druhou stranu se objeví jiné známé jméno. „Byla by škoda tvořit projekt o Sherlockovi a nepředstavit v něm profesora Jamese Moriartyho,“ řekl Doherty. „Moriarty je postava, u níž se opravdu těším, až ji budu psát,“ Do té doby, než se objeví, bude záhadná temná postava Holmesova často zmiňovaného, i když nikdy nespatřeného otce vrhat stín na spoustu věcí, které se v seriálu budou odehrávat. „Chceme ho postupně vytvářet a nakonec ho udělat významným charakterem v Elementary.“

Vlastní příběhy

Miller si sice pro inspiraci načetl romány o Holmesovi, ale scénáristé plánují využívat svou vlastní představivost při vytváření případů pro dané epizody. „Milujeme originální příběhy,“ řekl Doherty. „Nicméně stejně tolik se nám líbí vztahy a mytologie. Nyní se těšíme na to, až budeme vymýšlet nové příběhy.“

Tak, co vy na to? Uklidnilo vás, že romantický vztah není v dohlednu? Nebo máte po přečtení článku ze seriálu ještě větší obavy než dosud? Povídejte. A pokud vás zatím seriál minul, mrkněte na první trailer, stojí za to.

(zdroj: TV Line)

Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře12zobraz všech 12 příspěvků
lillygrace

lillygrace

Moc se těším... s Watsonem jako ženou moc spokojená nejsem, ale pokud vše bude tak, jak slibují...
před 11 roky
VanThomass

VanThomass

Na mě to působí tak, že z Watsona je žena, aby to bylo odlišné od britské verze. Jen doufám že to...
před 11 roky
stonefire

stonefire

btw překvapilo mě, když jsem narazil na tohle:...
před 11 roky
Další články k tématu