17. 7. 2020

5×5: Top seriálové novinky června 2020

5×5: Top seriálové novinky června 2020

Červnových novinek bylo méně. Jestli se některá z nich stane novým velkým hitem, to ukáže teprve čas. Pokud ale můžeme vyvozovat závěry z našeho pravidelného měsíčního přehledu, tak zde máme jasnou trojici favoritů, kteří mají dobře našlápnuto k tomu, abychom o nich neslyšeli naposledy.

V polovině každého měsíce vám shrneme čísla pro novinky předchozího měsíce. Ptáte se, proč až v půlce měsíce? Odpověď je jednoduchá. Seriály, které mají premiéru až v posledních dnech, by měly značnou nevýhodu, kdybychom statistiku vydávali hned první den nového měsíce. Aby všichni dostali férovou šanci předvést, co v nich je, a dostat se na vrcholy našich žebříčků, rozhodli jsme se jim dát dva týdny k dobru.

Nejčtenější NPL

Hodnocení na SerialZone.cz

Stejně jako minulý měsíc, i tentokrát patří nejčtenější Lupa Netflixu. Vlastně mu patří první tři příčky. Vítězství ve čtenosti slaví polská adaptace románu od Harlana Cobena (The Stranger). Temné lesy se sice nakonec setkaly spíše s chladnějším přijetím než s nadšením, ovšem jak je vidět, zvědaví jste na ně byli skutečně hodně. Z Netflixu vás dále zaujalo nadpřirozené drama Curon a hvězdně obsazená komedie Space Force. Velké naděje jste vkládali i do Perryho Masona, ovšem jak je vidět z reakcí, většina diváků odchází od seriálu s velkým zklamáním. Pětku pak uzavírá špion Alex Rider.

1. The Woods (Netflix)
2. Curon (Netflix)
3. Space Force (Netflix)
4. Perry Mason (HBO)
5. Alex Rider (Amazon)

Nejodškrtávanější piloty

Hodnocení na SerialZone.cz

I když se pohodové teen drama Love, Victor nedokázalo dostat mezi nejčtenější NPL, seriál jste rozhodně zaznamenali. Co se týče nejodškrtávanějších pilotů, s přehledem zde vévodí na první příčce. A rozhodně to není naposledy, co ho v dnešním článku vidíme. Victor je rozhodně jedním ze žhavých kandidátů na dlouholetý úspěšný a fanoušky oblíbený seriál. Do pětky se dostala také netflixácká reality show Floor Is Lava. Netflix se stal v posledních měsících přeborníkem na šílené a šíleně zvláštní realitky, a ani tento kousek není výjimkou. Pokud jste ještě nezkoušeli, tak neváhejte! A nezapomeňte si viděné díly odškrtávat ve watchlistu, ať nám pomáháte dál tvořit statistiky.

1. Love, Victor
2. The Woods
3. Alex Rider
4. Perry Mason
5. Floor is Lava

Nejvíckrát přidané do chci vidět/sledovaných

Hodnocení na SerialZone.cz

Žádná velká změna oproti předchozí kategorii se zde nekoná. Vypadá to, že po odškrtnutí pilotu jste se většinou rozhodli dokoukat i zbytek série. V počtu přidání mezi sledované seriály v červnu vítězí Temné lesy, ovšem nechybí ani dříve zmiňované kousky Alex Rider, Perry Mason, Victor a Curon. Mimochodem, všímáte si, jak by se dal červen skoro charakterizovat jako měsíc seriálů, které mají jméno hlavní postavy ve svém názvu?

1. The Woods
2. Alex Rider
3. Perry Mason
4. Love, Victor
5. Curon

Nejvíckrát použité do výzvy

Hodnocení na SerialZone.cz

Zatímco minulý měsíc jste byli ve výzvě kreativní a dávali si do ní i novinky, které v ostatních kategoriích chyběly, tak tentokrát sázíte na jistotu. Jedinou výjimku tvoří netflixácký horor Reality Z o vypuknutí zombie apokalypsy během natáčení show podobné Big Brotherovi. První příčku tentokrát obsazuje Alex Rider od Amazonu, Victor se musí spokojit až s druhým místem.

1. Alex Rider
2. Love, Victor
3. The Woods
4. Perry Mason
5. Reality Z

Nejlepší hodnocení (min. 20)

Hodnocení na SerialZone.cz

Za červen jste novinky hodnotili hodně málo. Dokonce tak málo, že jsme museli snížit nastavení filtru, protože hranici 25 hodnocení dokázaly překročit jen tři seriály. Je pravda, že hodnotit novinku po několika prvních dílech může být dost nepřesné a zavádějící, takže si uživatelé většinou nechávají rezervu a k hodnocení přistoupí až po odsledování série nebo dokonce celého seriálu. Nakonec jsme dokázali najít pětku nejlépe hodnocených novinek za červen. Vévodí jí Victor, kterému 50+ uživatelů nadělilo průměrné hodnocení krásných 84 %. Jestli to nestačí k nakopnutí, že byste seriálu měli dát šanci, tak už nevím, co dalšího byste potřebovali! Za solidní nadprůměr jste pak označili Alexe Ridera, zatímco Temné lesy, Curon a Perry Mason se v celkovém hodnocení již blíží spíše průměru, což značí, že vás/nás nečeká žádná extra úžasná a dechberoucí podívaná. Samozřejmě ale platí, že co divák, to jiný vkus a názor, takže pokud vás seriály podle popisu / ukázky / obrázku / doporučení zaujmou, tak je určitě nejlepší nedávat na cizí názory, ale vyzkoušet na vlastní kůži, jak to celé dopadlo.

1. Love, Victor (84 % / 53 hlasů)
2. Alex Rider (71,1 % / 46 hlasů)
3. The Woods (68,9 % / 55 hlasů)
4. Curon (66,5 % / 20 hlasů)
5. Perry Mason (65 % / 24 hlasů)

Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
tommmyk

tommmyk

V nejodškrtávanějších pilotech uvádíte místo Love, Victor a dále jména Victor film Love, Simon a jméno...
před 3 roky
Další články k tématu