14. 6. 2020

5×5: Top seriálové novinky května 2020

5×5: Top seriálové novinky května 2020

Polovina června je za námi, je proto nejvyšší čas zrekapitulovat si, které novinky minulého měsíce u vás slavily největší úspěch.

V polovině každého měsíce vám shrneme čísla pro novinky předchozího měsíce. Ptáte se, proč až v půlce měsíce? Odpověď je jednoduchá. Seriály, které mají premiéru až v posledních dnech, by měly značnou nevýhodu, kdybychom statistiku vydávali hned první den nového měsíce. Aby všichni dostali férovou šanci předvést, co v nich je, a dostat se na vrcholy našich žebříčků, rozhodli jsme se jim dát dva týdny k dobru.

Nejčtenější NPL

Hodnocení na SerialZone.cz

V minulém měsíci vás nejvíce zaujala novinka od Netflixu. To není nic zajímavého. Zajímavější je, že se jedná o cizojazyčnou novinku. Control Z mohl nalákat svým názvem, nebo možná dobrým hodnocením v článku. Viděli jste? Co na seriál říkáte? Netflix byl jako vždy zastoupen hodně, v nejčtenějších NPL se objevily také (opět cizojazyčné) seriály Into the Night a Betaal. Samozřejmostí je velký zájem o očekávanou novinku Snowpiercer. Větší překvapení pak představuje pátá příčka, která patří polskému kousku Zmiojwisko. Ten lze s dabingem sledovat na Skylink 7.

1. Control Z (Netflix)
2. Snowpiercer (TNT)
3. Into the Night (Netflix)
4. Betaal (Netflix)
5. Zmijowisko (Skylink 7)

Nejodškrtávanější piloty

Hodnocení na SerialZone.cz

Čtení je jedna věc, ale v podstatě nic neznamená. Dívání, to už je něco jiného. Nejvíce jste za květen zhlédli pilotní díl Snowpiercera, ať už jste si ho stáhli, nebo počkali o týden později na oficiální uvedení na Netflixu. Z Netflixu zde jsou opět i další kousky, konkrétně Space Force z konce měsíce a Hollywood ze samotného začátku. Zvědaví jste byli také na superhrdinku Stargirl nebo zajímavé odlehčené sci-fi Upload.

1. Snowpiercer
2. Space Force
3. Stargirl
4. Upload
5. Hollywood

Nejvíckrát přidané do chci vidět/sledovaných

Hodnocení na SerialZone.cz

Seriály, u kterých jste si označili viděný pilot, jste si většinově nechali ve watchlistu dál s plánem průběžně je sledovat dál. Seriály jsou téměř totožné, jen v jiném pořadí. Pouze Hollywood vystřídala již výše zmiňovaná novinka Control Z. Nedivíme se, takové napětí je na maraton ideální volba!

1. Snowpiercer
2. Upload
3. Stargirl
4. Space Force
5. Control Z

Nejvíckrát použité do výzvy

Hodnocení na SerialZone.cz

V této kategorii konečně můžeme vidět i nějaké další kousky, které se v předchozích kategoriích neumístily. Jedná se konkrétně zase o Netflix, u kterého jste si do políček ve výzvě přidávali mimo jiné také odlehčené drama Sweet Magnolias. No a samozřejmě nemohl chybět ani moderní a neokoukaný pohled na Kateřinu Velikou – The Great od Hulu.

1. Stargirl
2. Hollywood
3. The Great
4. Sweet Magnolias
5. Into the Night

Nejlepší hodnocení (min. 25)

Hodnocení na SerialZone.cz

Jediná novinka z května, která dokázala získat výborné průměrné hodnocení nad 80 %, je zmiňovaná satira The Great. Z těch seriálů, o kterých zde dosud nepadla žádná zmínka, se do top pětky nejlépe hodnocených novinek probojovala také čerstvě prodloužená romantická komedie Love Life. Prozatím nemá až tolik hodnocení, přece jen premiéra byla až ke konci měsíce a seriál ještě nemá venku všechny díly. I tak jde ale o výborný výkon, který nového streamera HBO Max rozhodně přidává do hledáčku.

1. The Great (80,9 % / 58 hlasů)
2. Control Z (78,2 % / 78 hlasů)
3. Upload (77,6 % / 72 hlasů)
4. Love Life (76,9 % / 35 hlasů)
5. Hollywood (74,6 % / 76 hlasů)

Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu