17. 9. 2020

5×5: Top seriálové novinky srpna 2020

Konec léta byl na seriály slabší. Kvůli koronaviru došlo v podstatě k zastavení tvorby Velké pětky – to málo, co má připravené, si schovává na podzimní sezónu. Takže když už byly novinky, tak je měly na svědomí především kabelovky či streamovací služby. I přes menší počet novinek se v srpnu našlo pár takových, které dokázaly zaujmout a našly si své pevné místo ve vašich watchlistech. Jdeme se na ně podívat!

V polovině každého měsíce vám shrneme čísla pro novinky předchozího měsíce. Ptáte se, proč až v půlce měsíce? Odpověď je jednoduchá. Seriály, které mají premiéru až v posledních dnech, by měly značnou nevýhodu, kdybychom statistiku vydávali hned první den nového měsíce. Aby všichni dostali férovou šanci předvést, co v nich je, a dostat se na vrcholy našich žebříčků, rozhodli jsme se jim dát dva týdny k dobru.

Nejčtenější NPL

Hodnocení na SerialZone.cz

V podstatě by se dalo shrnout, že v srpnu na celé čáře zaujaly především dva seriály. První z nich má na svědomí kabelovka HBO, která oživila Lovecrafta. Novinka Lovecraft Country se stala nejčtenější NPL za minulý měsíc. Názory na samotný seriál se různí, nicméně rozhodně se dá říct, že seriál dokáže vzbudit pozornost. Druhým seriálem jsou pak dvě drzé teenagerky, které se rozhodly zatočit s nudou a ve volných chvílích si přivydělávají jako lovkyně zločinců, na které je vypsaná odměna. V pětce najdeme ještě další Netflix, konkrétně německou novinku Biohackers. Nechybí ani zástupce Velké Británie (The Deceived) nebo pokračování úspěšného Alienisty.

1. Lovecraft Country (HBO)
2. Teenage Bounty Hunters (Netflix)
3. The Alienist: Angel of Darkness (TNT)
4. The Deceived (Channel 5)
5. Biohackers (Netflix)

Nejodškrtávanější piloty

Hodnocení na SerialZone.cz

O prvních dvou místech už se asi není potřeba zmiňovat, jak Lovecraft Country, tak i Teenage Bounty Hunters najdete na prvních příčkách v podstatě ve všech kategoriích dnešního článku. Nejvíce šancí jste tentokrát v pilotech dávali českému pokračování Modrého kódu s názvem Sestřičky MK. Zvědavost ve vás vyvolala také značka Star Trek, který představila svou novinku. Tentokrát je sci-fi pojato jako komedie, a k tomu navíc animovaná!

1. Lovecraft Country
2. Teenage Bounty Hunters
3. Biohackers
4. Sestřičky Modrý kód
5. Star Trek: Lower Decks

Nejvíckrát přidané do chci vidět/sledovaných

Hodnocení na SerialZone.cz

Ať už na doporučení z našich názorů, nebo podle ukázek, nejvíc jste si do watchlistu přidávali tuto pětici seriálů. Teenagerky tentokrát musely ustoupit až na třetí místo, Biohackers svým tématem zaujalo ještě o trošku více. Šanci jste dali nebo plánujete dát také nové verzi Uprchlíka od Quibi nebo již výše zmíněné britské minisérii The Deceived.

1. Lovecraft Country
2. Biohackers
3. Teenage Bounty Hunters
4. The Fugitive
5. The Deceived

Nejvíckrát použité do výzvy

Hodnocení na SerialZone.cz

Už jen tři a půl měsíce máte čas na to, abyste si vyplnili všechny kolonky ve své výzvě pro rok 2020. Pokud stále máte volná políčka, buďte v klidu. I srpnové novinky můžete použít! Vezměte si příklad z ostatních uživatelů, kteří si přidávali do výzvy nejčastěji tyto seriály. Kromě už probíraných se zde nově objevuje také netflixácký dokument o historii videoher s názvem High Score.

1. Teenage Bounty Hunters
2. Lovecraft Country
3. Biohackers
4. Sestřičky Modrý kód
5. High Score

Nejlepší hodnocení

Hodnocení na SerialZone.cz

Tentokrát se žádnému seriálu nepodařilo přesáhnout parádní hranici 80 % v průměrném hodnocení. Nejlépe si za srpen stojí Teenage Bounty Hunters – mají nejvíce hlasů i nejlepší průměr. Následuje Uprchlík s Kieferem Sutherlandem v hlavní roli, těsně za ním jsou pak Biohackeři. Ani zde nechybí Lovecraft, ovšem ten už se musí spokojit s prozatimním průměrem pod 70 %. Přes dvacet hlasů se dostal i animovaný Star Trek, ovšem jak vidno, do slávy svých hraných předchůdců má s průměrným hodnocením pouhých 59 % hodně daleko.

1. Teenage Bounty Hunters (76 % / 67 hlasů)
2. The Fugitive (74,5 % / 20 hlasů)
3. Biohackers (70,2 % / 45 hlasů)
4. Lovecraft Country (66,6 % / 35 hlasů)
5. Star Trek: Lower Decks (59 % / 21 hlasů)

Jak to vidíte vy?

Na kompletní přehled všech novinek srpna se můžete podívat přehledně v našem kalendáři. Kterým z nich jste dali šanci? A jakou novinku hodnotíte jako nejvydařenější za poslední měsíc velkých letních prázdnin? Pište, ať příště můžeme obohatit článek ještě o další vaše statistiky!

Prostor pro vás
Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
ragelly

ragelly

Za mě dost slabý měsíc. Nejvíc se mi líbil pilot Lovecraft Country, jako druhé místo dávám The Deceived a do...
před 3 roky
Fruiko

Fruiko

Za mě to je rozhodně komedie Ted Lasso. Ve sledování pokračuji poctivě po týdnech dál a je to takový páteční...
před 3 roky
Kolombo

Kolombo

Souhlasím a podepisuji v plném rozsahu. Tohle každotýdenní zlepšení nálady absolutně vede.
před 3 roky
Další články k tématu