20. 7. 2021

5×5: Top seriálové novinky června 2021 (+ anketa)

5×5: Top seriálové novinky června 2021 (+ anketa)

Ani uprostřed prázdnin nezapomínáme na rekapitulaci nejúspěšnějších novinek předchozího měsíce. Od června už je trošku slabší sezóna, přece jen prázdniny jsou po celém světě, takže se vysílají především seriály na streamovacích službách. Nicméně i v červnu nás čekala várka premiér, ke kterým jsme si našli cestu.

V polovině každého měsíce vám shrneme čísla pro novinky předchozího měsíce. Ptáte se, proč až v půlce měsíce? Odpověď je jednoduchá. Seriály, které mají premiéru až v posledních dnech, by měly značnou nevýhodu, kdybychom statistiku vydávali hned první den nového měsíce. Aby všichni dostali férovou šanci předvést, co v nich je, a dostat se na vrcholy našich žebříčků, rozhodli jsme se jim dát dva týdny k dobru.

Statistiky za květen

Hodnocení na SerialZone.cz

Nejvíce hlasů za květen dostala novinka Shadow and Bone. Fígl je ale v tom, že jde o dubnovou premiéru, takže se sem vlastně nepočítá. Zajímalo by mě, co vás zmátlo, jestli ten widget nad textem – Světlo a stíny dostalo prvenství za dubnovou novinku? Každopádně kromě tohoto seriálu dostal nejvíce hlasů animák Star Wars: The Bad Batch, kterému tak náleží oficiální první místo. Po něm se na shodné druhé a třetí příčce objevily novinky Jupiter's Legacy a Panika.

Anketu pro červen najdete na konci článku, a to včetně odkazu na kompletní seznam premiér měsíce. Jsme zvědaví, která novinka z minulého měsíce nejvíce zaujala právě vás, tak nám dejte vědět!

Nejčtenější NPL

Hodnocení na SerialZone.cz

Sex prodává, byť už jen podle názvu. Jak jinak si vysvětlit, že se nejčtenější Novinkou pod lupou za minulý měsíc stalo drama Sex/Life? Samotné hodnocení už není tak pochvalné, ale zvědavost seriálových diváků se rozhodně upřít nedá. Netflix ovládnul i druhou příčku s islandskou Katlou. Až na třetím místě pak skončil nový velký marvelácký hit Loki. Pětici uzavírá komiksovka Sweet Tooth od Netflixu a Amazon se svou adaptací Paniky.

1. Sex/Life (Netflix)
2. Katla (Netflix)
3. Loki (Disney+)
4. Sweet Tooth (Netflix)
5. Panic (Amazon)

Nejodškrtávanější piloty

Hodnocení na SerialZone.cz

Vypadá to, že představovací článek Novinka pod lupou jste u Lokiho ani nepotřebovali, protože jste na seriál byli nažhavení už mnohem dříve, než si novinka odbyla svou samotnou premiéru. Ve všech ostatních kategoriích totiž s přehledem vítězí. Výjimku netvoří ani množství nejvíce odškrtnutých pilotů. Do této pětice se kromě seriálů z minulého odstavce probojoval velmi kladně přijatý dokument Clarkson's Farm od Amazonu.

1. Loki
2. Sweet Tooth
3. Sex/Life
4. Katla
5. Clarkson's Farm

Nejvíckrát přidané do chci vidět/sledovaných

Hodnocení na SerialZone.cz

Seznam je v podstatě totožný s předchozími nejodškrtávanějšími piloty, pouze na pátou příčku se probojovala adaptace díla Stephena Kinga s názvem Lisey's Story. Je vidět, že léto patří téměř výhradně streamovacím službám (čest výjimkám, které se ale moc nikde nevidí).

1. Loki
2. Sweet Tooth
3. Sex/Life
4. Katla
5. Lisey's Story

Nejvíckrát použité do výzvy

Hodnocení na SerialZone.cz

Takto opakující se žebříčky jsme tu už dlouho neměli. První tři místa zůstávají beze změny. I v červnu (a červenci) jsme vám představili nové úkoly do výzvy. I tentokrát jste našli zástupce z řad novinek, které jste si do volných políček doplňovali. Kromě prvních třech příček se do této pětice probojovala retro dramedy Physical. Překvapením je kontroverzní Anna Boleynová, kterou jste si do výzvy také sem tam přidali.

1. Loki
2. Sweet Tooth
3. Sex/Life
4. Physical
5. Anne Boleyn

Nejlepší hodnocení (min. 25)

Hodnocení na SerialZone.cz

Netflix před premiérou nové série Elite vypustil do světa několik krátkých povídek, které se fanouškům líbily, všechny mají shodně hodnocení kolem 75 %. Žebříčku vévodí těsně Loki s průměrem parádních 85 %, za kterým následuje těsně Clarkson's Farm s 84,6 %, ovšem o poznání méně hlasy. Třetí příčka patří britské minisérii Time z vězeňského prostředí.

1. Loki (85 % / 192 hlasů)
2. Clarkson's Farm (84,6 % / 28 hlasů)
3. Time (79,5 % / 19 hlasů)
4. Sweet Tooth (78,4 % / 108 hlasů)
5. Elite Short Stories: Omar Ander Alexis (76,3 % / 24 hlasů)
6. Elite Short Stories: Carla Samuel (75,4 % / 26 hlasů)
7. Elite Short Stories: Guzmán Caye Rebe (73,5 % / 23 hlasů)
8. Elite Short Stories: Nadia Guzmán (72 % / 30 hlasů)
9. Katla (64,8 % / 29 hlasů)
10. Sex/Life (64,1 % / 69 hlasů)

Jak to vidíte vy?

Na kompletní přehled všech novinek června se můžete podívat přehledně v našem kalendáři či v našem utajeném přehledu novinek. Kterým z nich jste dali šanci? A jakou novinku hodnotíte jako nejvydařenější za celý uplynulý měsíc? Vyplňte si anketu, ať příště opět můžeme obohatit článek ještě o další vaše statistiky!

Prostor pro vás
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu