16. 3. 2021

5×5: Top seriálové novinky února 2021 (+ anketa)

5×5: Top seriálové novinky února 2021 (+ anketa)

Ani jsme se nenadáli a máme tu polovinu března. Je proto nejvyšší čas mrknout na to, které seriálové novinky nejvíce frčely v nejkratším měsíci roku, v únoru. Zima praští, venku škaredě, navíc zákazy vycházení, tak co, našli jste si čas na nějaký ten nový seriál?

V polovině každého měsíce vám shrneme čísla pro novinky předchozího měsíce. Ptáte se, proč až v půlce měsíce? Odpověď je jednoduchá. Seriály, které mají premiéru až v posledních dnech, by měly značnou nevýhodu, kdybychom statistiku vydávali hned první den nového měsíce. Aby všichni dostali férovou šanci předvést, co v nich je, a dostat se na vrcholy našich žebříčků, rozhodli jsme se jim dát dva týdny k dobru.

Statistiky za leden

Hodnocení na SerialZone.cz

Poprvé tu máme remízu ve vašem hlasování! Nejlepšími seriály ledna se stávají WandaVision a Fate: The Winx Saga (Winx Saga: Osud), oba shodně dostali celou třetinu vašich hlasů, tedy 2/3 všech hlasujících odevzdalo hlas právě těmto dvěma novinkám. Na třetím místě se pak s větším odstupem umístil Lupin s 15 % hlasů.

Anketu pro únor najdete na konci článku, a to včetně odkazu na kompletní seznam premiér měsíce. Jsme zvědaví, která novinka z minulého měsíce nejvíce zaujala právě vás, tak nám dejte vědět!

Nejčtenější NPL

Hodnocení na SerialZone.cz

Tohle je poprvé, co nám Netflix naprosto ovládl celou kategorii. Všech pět nejčtenějších novinek pod lupou patří seriálům, které se v únoru představily právě u tohoto mega streamera. Nejvíce vás zajímalo rodinné drama Firefly Lane, ale také nové duo matky s dcerou Ginny a Georgia vás nalákalo na zjišťování více informací. Nelákala vás pouze americká produkce, ale také jste se spolu s námi vydali za hranice – na třetím místě skončila britská minisérie Behind Her Eyes, po které následoval německý a brazilský seriál.

1. Firefly Lane (Netflix)
2. Ginny & Georgia (Netflix)
3. Behind Her Eyes (Netflix)
4. Tribes of Europa
5. Cidade Invisível (Netflix)

Nejodškrtávanější piloty

Hodnocení na SerialZone.cz

Superman a Lois se stal seriálem, u kterého jste dávali nejvíckrát šanci prvnímu dílu. Pilot jste si ve svých watchlistech odškrtli 270 registrovaných uživatelů. Stanice The CW slaví vítězství, ovšem dále už se jede v kolejích z první kategorie – máme tu jasně viditelnou nadvládu Netflixu a nové hity v podobě Ginny a Georgia, Evropské kmeny a Firefly Lane. Minisérie Ví o tobě je příjemné překvapení, nenápadný seriál se u diváků setkal s převážně pozitivními reakcemi.

1. Superman & Lois
2. Ginny & Georgia
3. Tribes Of Europa
4. Behind Her Eyes
5. Firefly Lane

Nejvíckrát přidané do chci vidět/sledovaných

Hodnocení na SerialZone.cz

Superman a Lois vás zaujali. Nejen, že jste se koukali na první díl, ale seriál se vám zalíbil natolik, že jste si ho v únoru nejčastěji přidávali do watchlistu. V pětici můžeme jako jediný dosud nezmíněný seriál vidět navíc Clarice. Hrdinka z Mlčení jehňátek a Hannibala se stává hlavní postavou a musí se naučit obstát i bez slavného kanibala, což se jí podle prvotních ohlasů daří.

1. Superman & Lois
2. Tribes Of Europa
3. Ginny & Georgia
4. Behind Her Eyes
5. Clarice

Nejvíckrát použité do výzvy

Hodnocení na SerialZone.cz

Výzva je v plném proudu. Máme tu nejen únorové, ale také březnové zadání, za dva týdny nás čeká další úkol. Každopádně i v únoru jste si pilně vyplňovali prázdná políčka. Do žebříčku nejčastěji používaných seriálů ve výzvě se kromě výše zmíněných netflixáckých kousků dostal také dokument Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel.

1. Ginny & Georgia
2. Behind Her Eyes
3. Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel
4. Firefly Lane
5. Tribes Of Europa

Nejlepší hodnocení

Hodnocení na SerialZone.cz

Nejvíce udělených hlasů a nejlepší průměrné hodnocení? Tak tentokrát je tu vítěz jasný! Ginny a Georgia si hlasitě žádají prodloužení, které se po cliffhangeru první série zcela jistě očekává. Netflix si získal v dnešní jedenáctce celkem sedm zastoupení. Podařilo se mezi něj protlačit pouze The CW se Supermanem na 4. místě, německé My děti ze stanice ZOO na 6. místě. Dvojité zastoupení pak má stanice CBS s novinkami Clarice a The Equalizer na 8. a 11. místě.

1. Ginny & Georgia (81,5 % / 116 hlasů)
2. Firefly Lane (77,5 % / 76 hlasů)
3. Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel (75,6 % / 61 hlasů)
4. Superman & Lois (73,3 % / 64 hlasů)
5. Behind Her Eyes (71,4 % / 109 hlasů)
6. Wir Kinder vom Bahnhof Zoo (66,5 % / 17 hlasů)
7. Cidade Invisível (65,5 % / 38 hlasů)
8. Tribes Of Europa (64,8 % / 98 hlasů)
9. Clarice (62,9 % / 28 hlasů)
10. The Crew (58,2 % / 17 hlasů)
11. The Equalizer (56,5 % / 23 hlasů)

Jak to vidíte vy?

Na kompletní přehled všech novinek února se můžete podívat přehledně v našem kalendáři či v našem utajeném přehledu novinek. Kterým z nich jste dali šanci? A jakou novinku hodnotíte jako nejvydařenější za celý uplynulý měsíc? Vyplňte si anketu, ať příště opět můžeme obohatit článek ještě o další vaše statistiky!

Prostor pro vás
Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře12zobraz všech 12 příspěvků
janulam11

janulam11

Taky mě to nejdřív zmátlo, hlavně ten nadpis, ale je to shrnutí výsledků ankety z minulého měsíce,...
před 3 roky
ragelly

ragelly

Už jsem to včera upravila, v úplně prvním odstavečku byl ještě úvod, který jsem psala v článku...
před 3 roky
Kyra01

Kyra01

Videla som len Cidade Invisível a pilot Superman & Lois, v ktorom ale nebudem pokračovať, pretože...
před 3 roky
Další články k tématu