17. 5. 2021

5×5: Top seriálové novinky dubna 2021 (+ anketa)

5×5: Top seriálové novinky dubna 2021 (+ anketa)

Čas se plynule přehoupl do druhé poloviny května. I když nás teď bohatě zásobují novinky související s koncem seriálové sezóny 2020/21, přesto jsme si našli prostor pro rekapitulaci nejlepších novinek měsíce dubna. Překvapí někoho, že tady máme jednoho vítěze, který konkurenci s přehledem rozválcoval?

V polovině každého měsíce vám shrneme čísla pro novinky předchozího měsíce. Ptáte se, proč až v půlce měsíce? Odpověď je jednoduchá. Seriály, které mají premiéru až v posledních dnech, by měly značnou nevýhodu, kdybychom statistiku vydávali hned první den nového měsíce. Aby všichni dostali férovou šanci předvést, co v nich je, a dostat se na vrcholy našich žebříčků, rozhodli jsme se jim dát dva týdny k dobru.

Statistiky za březen

Hodnocení na SerialZone.cz

Více než polovinu všech hlasů o nejlepší novinku března od vás získala marvelácká akční pecka Falcon and the Winter Soldier, se kterou streamer Disney+ našel nový velký hit. Prozatím stále není jasné, jestli bude nějaké pokračování, spíše to vypadá, že se opět bude jednat o jednosezónní záležitost a události ze seriálu se promítnou do děje nadcházejících filmů. Na druhém místě s velkým odstupem a celkovým procentem 15 % všech hlasů získalo nové sci-fi Debris. Třetí místo obsadila netflixácká svůdná novinka Sky Rojo s pouhými pěti procenty hlasů.

Anketu pro duben najdete na konci článku, a to včetně odkazu na kompletní seznam premiér měsíce. Jsme zvědaví, která novinka z minulého měsíce nejvíce zaujala právě vás, tak nám dejte vědět!

Nejčtenější NPL

Hodnocení na SerialZone.cz

Asi není žádným překvapením, který seriál suverénně ovládl měsíc duben. Netflix opět zvítězil na plné čáře a jak je vidět, svou očekávanou fantasy novinkou Světlo a stíny zase trefil do černého. Ze seriálu se okamžitě po premiéře stal velký hit, který sklízel zájem po celém světě a rychle se vyšvihnul do top 10 netflixáckých žebříčků, kde se stále drží.

1. Shadow and Bone (Netflix)
2. The Irregulars (Netflix)
3. The Nevers (HBO)
4. Made For Love (HBO Max)
5. Boží mlýny (Česká televize)

Nejodškrtávanější piloty

Hodnocení na SerialZone.cz

Stejně jako u nejčtenější Novinky pod lupou, i v rámci nejvíce viděných pilotů vítězí Světlo a stíny. HBO však s novinkou Viktoriánky také nešláplo vedle. Seriál od Josse Whedona dokázal zaujmout svou nevšedností, minimálně pilotu jste hodně dávali šanci. Velmi dobře si vedla také česká novinka Boží mlýny, která skončila na třetím místě.

1. Shadow and Bone
2. The Nevers
3. Boží mlýny
4. Mare of Easttown
5. Sexify

Nejvíckrát přidané do chci vidět/sledovaných

Hodnocení na SerialZone.cz

Opět tu máme regulérní jedničku. Je to snad poprvé v historii těchto článkových statistik, kdy jeden seriál obsadil první místo úplně ve všech kategoriích. Pokud tohle nekřičí hit, tak už opravdu nevím, co by mohlo. Na druhém místě v žebříčku vaší zvědavosti aneb přidávání do watchlistu skončila Mare z Easttownu, hvězdně obsazená krimi minisérie, které HBO tak dobře umí.

1. Shadow and Bone
2. Mare of Easttown
3. Cruel Summer
4. Made for Love
5. Boží mlýny

Nejvíckrát použité do výzvy

Hodnocení na SerialZone.cz

O Shadow and Bone už se ani zmiňovat nebudeme. Na druhém místě skončila polská novinka Sexify, kterou jste si hojně přidávali do svých výzev. Že by zaujal název? Zajímavé je každopádně páté místo. Starstruck je nenápadná britská dramatická komedie, která velmi mile překvapila svou pohodovou oddychovou atmosférou a zábavným příběhem. Ráda bych věřila, že jste tuto novinku objevily díky Novince pod lupou, ale jsem si jistá, že byste na ni narazili i bez mé pomoci :-)

1. Shadow and Bone
2. Sexify
3. Mare of Easttown
4. Made for Love
5. Starstruck

Nejlepší hodnocení (min. 25)

Hodnocení na SerialZone.cz

Nejen, že mají Světlo a stíny nejvíce hlasů (téměř 300), ale také si udržují nejlepší průměrné hodnocení. Na druhém místě skončila Mare od HBO, třetí příčku pak obsazuje španělská Nevina od Netflixu. Netflix zde má ještě zastoupení se Sexify. Českou tvorbu drží nad vodou Boží mlýny. Rozhodně to platí v porovnání s Like House, primáckou reality show, která si od 41 hodnotitelů vysloužila průměrné hodnocení 12 %. Očividně tu máme na obzoru nový velký hit!

1. Shadow and Bone (81,8 % / 295 hlasů)
2. Mare of Easttown (79,5 % / 20 hlasů)
3. El inocente (78,6 % / 21 hlasů)
4. Sexify (71,6 % / 43 hlasů)
5. Made for Love (62,5 % / 16 hlasů)
6. Boží mlýny (60,8 % / 63 hlasů)
7. Like House (12 % / 41 hlasů)

Jak to vidíte vy?

Na kompletní přehled všech novinek února se můžete podívat přehledně v našem kalendáři či v našem utajeném přehledu novinek. Kterým z nich jste dali šanci? A jakou novinku hodnotíte jako nejvydařenější za celý uplynulý měsíc? Vyplňte si anketu, ať příště opět můžeme obohatit článek ještě o další vaše statistiky!

Prostor pro vás
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
DenaaS

DenaaS

no nevim... ale shadow and bone bola pre mna taka nuda ze som pozrela tri casti a skoncila....
před 2 roky
Mik

Mik

A výborné The Mosquito Coast nikde, tak mu jde aspoň hlas.
před 2 roky
Olivia Caroline Jones

Olivia Caroline Jones

Skvělý, ještě že ho máme :D Děkuju!
před 2 roky
Další články k tématu