15. 4. 2020

5×5: Top seriálové novinky března 2020

5×5: Top seriálové novinky března 2020

Dnes pokračujeme v našem pravidelném měsíčním přehledu, kde si rekapitulujeme nejpopulárnější novinky uplynulého měsíce. Tak co, najdete zde i vy své kousky, kterým jste v březnu dali šanci a začali je sledovat? Nebo prozatím čekáte, jak se ohlasy kolem nich vyvrbí? Rubrika potěší především všechny milovníky statistik a žebříčků. V polovině každého měsíce vám shrneme čísla pro novinky předchozího měsíce, a na závěr přihodíme i nějaký ten malý bonus.

Ptáte se, proč až v půlce měsíce? Odpověď je jednoduchá. Seriály, které mají premiéru až v posledních dnech, by měly značnou nevýhodu, kdybychom statistiku vydávali hned první den nového měsíce. Aby všichni dostali férovou šanci předvést, co v nich je, a dostat se na vrcholy našich žebříčků, rozhodli jsme se jim dát dva týdny k dobru.

V dnešním článku se podíváme na čísla za březen 2020. Z tohoto měsíce jsme vám v Novince pod lupou podrobněji představili celkem 39 nových seriálů, aby nehrozilo, že uniknou vaší pozornosti. Jak si těchto 39 kousků vedlo u vás?

nejčtenější NPL

Hodnocení na SerialZone.cz

Jde vidět, že vám upíři chybí. Největší zvědavost ve vás vyvolala NPL o Vampires z dílny francouzského Netflixu. To vás názor asi moc nepotěšil, co? Každopádně vždy platí, že nejlépe víte, jak na vás seriál působí, když si ho sami pustíte a vyzkoušíte na vlastní kůži. Do top 5 nečtenějších NPL se dostal Netflix ještě s indickou novinkou She. Britský zástupce Sky Atlantic se probojoval do pětky ještě s únorovým kouskem ZeroZeroZero z prostředí překupnictví drog.

1. Vampires (Netflix)
2. Motherland: Fort Salem (Freeform)
3. Devs (Hulu)
4. She (Netflix)
5. ZeroZeroZero (Sky Atlantic)

největší počet hodnocení pilotu

Hodnocení na SerialZone.cz

Podle dnešních žebříčků to vypadá, že Motherland od Freeformu vás dokázal chytit a nepustit. Seriál najdete ve všech kategoriích na předních příčkách, a v počtu nejvíce hodnocení pilotu dokonce obsadil první místo. Jinak jste se drželi pevně streamovacích služeb, Netflix zde má dva kousky a po jednom zástupci tu máme i Apple TV+ a Hulu.

1. Motherland: Fort Salem
2. The Letter for the King
3. Amazing Stories
4. Little Fires Everywhere
5. Tiger King: Murder, Mayhem and Madness

nejvíce přidání do watchlistu / chci vidět

Hodnocení na SerialZone.cz

Jaké novinky vás nejvíce zaujaly? Přece ty, které jste si přidali do watchlistu nebo chci vidět. Hulu zabodovala minisérie Little Fires Everywhere, ovšem ani ostatní seriály nejsou v této pětce žádným překvapením. Jde hezky vidět, že co vyzkoušíte, u toho i zůstanete. Alespoň ve většině případů. Opět vévodí streameři, jediný Motherland je zástupcem kabelovek.

1. Little Fires Everywhere
2. Motherland: Fort Salem
3. Amazing Stories
4. The Letter for the King
5. Devs

nejčastější zástupci ve výzvě 2020

Hodnocení na SerialZone.cz

Na splnění výzvy máte stále spoustu času. Nicméně je hezké vidět, že na ni nezapomínáte a pravidelně do ní vkládáte nové seriálové kousky, které vyzkoušíte. Tentokrát se nám do žebříčku dostala také FX komedie Breeders, která ukazuje, jaké trable zažívají rodiče s dětmi na krku. V současné době karantény je téma více než aktuální!

1. Little Fires Everywhere
2. Motherland: Fort Salem
3. Tiger King: Murder, Mayhem and Madness
4. Breeders
5. The Letter for the King

nejlepší hodnocení seriálu

Hodnocení na SerialZone.cz

Tiger King je fenomén, který v březnu strhnul internet. A co je zvláštnější, nejen, že dokumentu dáváte masově šanci, ale taky jste jím naprosto fascinovaní. Hodnocení mluví za vše. Mezi nejlépe hodnocené se Netflix dostal také s židovskou minisérii Unorthodox, jinak je to opět stejná písnička. Chápeme, Motherland se vám prostě zalíbil, máme tu další hit po vzoru Siren?

1. Tiger King: Murder, Mayhem and Madness (81,5 % / 48 hlasů)
2. Motherland: Fort Salem (80,3 % / 38 hlasů)
3. Unorthodox (76,6 % / 32 hlasů)
4. Little Fires Everywhere (74,8 % / 27 hlasů)
5. Amazing Stories (71,1 % / 44 hlasů)

bonus: vítání jara

Hodnocení na SerialZone.cz

V březnu jsme sice v karanténě, ale i tak oslavili první jarní den. Jasně, sněží pořád i teď po Velikonocích, ale na to se historie ptát nebude. V dnešním bonusu se podíváme na seriály, které jste si pouštěli 20. března, tedy první jarní den, nejčastěji. Jde vidět, že i přes nával nových seriálů nezapomínáte na své staré milované klasiky!

1. Modern Family (Taková moderní rodinka)
2. The Big Bang Theory (Teorie velkého třesku)
3. How I Met Your Mother (Jak jsem poznal vaši matku)
4. Friends (Přátelé)
5. House M.D. (Dr. House)

bonus 2: vítání jara, aktuální edice

Hodnocení na SerialZone.cz

Aby těch bonusů nebylo málo, tak vítání jara oslavíme ještě v jedné edici, a to v aktuálních epizodách. Zde je seznam nových dílů, které jste si 20. března pouštěli nejčastěji.

1. Legacies (Odkaz) s02e15
2. Grey's Anatomy (Chirurgové) s16e18
3. Brooklyn Nine-Nine (Brooklyn 99) s07e08
4. Star Trek: Picard s01e09
5. The Bold Type s04e09


Které březnové novinky nejvíce učarovaly vám? Oblíbili jste si nové seriály tak moc, že se vám napevno ukotvily ve watchlistu?

Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
andromache

andromache

Jakýho Beltainu? Já viděla zatím jen dva díly a tam nic takového nebylo pokud mě paměť neklame :D.
před 4 roky
Micuda98

Micuda98

Epizoda 1×04 – Hail Beltane
před 4 roky
andromache

andromache

Jo, tak tam jsem fakt ještě nebyla :).
před 4 roky
Další články k tématu