16. 6. 2021

5×5: Top seriálové novinky května 2021 (+ anketa)

5×5: Top seriálové novinky května 2021 (+ anketa)

Nejen, že se venku udělalo teplo, ale dokonce tam je takový pařák, že při psaní článku ze mě teče, jako bych vylezla z bazénu. Procházky venku už jsou o zdraví, takže bacha na to! Nikdy nic nezkazíte tím, že zůstanete v pohodlí domova a budete dohánět seriálové resty se zataženými žaluziemi, mrk mrk 😉

V polovině každého měsíce vám shrneme čísla pro novinky předchozího měsíce. Ptáte se, proč až v půlce měsíce? Odpověď je jednoduchá. Seriály, které mají premiéru až v posledních dnech, by měly značnou nevýhodu, kdybychom statistiku vydávali hned první den nového měsíce. Aby všichni dostali férovou šanci předvést, co v nich je, a dostat se na vrcholy našich žebříčků, rozhodli jsme se jim dát dva týdny k dobru.

Statistiky za duben

Hodnocení na SerialZone.cz

Tak tady není co řešit. Jasným vítězem dubnové ankety se stal nový fantasy hit Shadow and Bone od Netflixu, který si pro sebe ukradl 63 % všech hlasů. S velkým odstupem a celkovým ziskem 15 % na druhém místě skončily Whedonovy Viktoriánky od HBO. Trojici pak uzavírá opět HBO se svou minisérií Mare of Easttown.

Anketu pro květen najdete na konci článku, a to včetně odkazu na kompletní seznam premiér měsíce. Jsme zvědaví, která novinka z minulého měsíce nejvíce zaujala právě vás, tak nám dejte vědět!

Nejčtenější NPL

Hodnocení na SerialZone.cz

I tento měsíc se dá ze statistik vyčíst jasný vítěz. Zajímavé je, že tentokrát jde o seriál, který už stihl být dokonce i zrušen. Netflix před několika dny oznámil, že druhá řada Jupiter's Legacy nevznikne, i když plánuje rozšířit univerzum spin-offovým seriálem.

1. Jupiter's Le­gacy (Netflix)
2. Starstruck (BBC)
3. Black Space (Netflix)
4. The Mosquito Coast (Apple TV+)
5. El inocente (Netflix)

Nejodškrtávanější piloty

Hodnocení na SerialZone.cz

Kromě Jupitera se objevil další seriál ze světa Star Wars. Animáky sice obecně tolik netáhnou, nicméně Bad Batch jste šanci dali a to je dobře! První ohlasy jsou totiž velmi pozitivní, vypadá to, že tohle se streamerovi Disney+ povedlo. Doufejme, že stejně dobře budou vypadat i hrané novinky, které si pro nás ze světa Hvězdných válek chystá.

1. Jupiter's Le­gacy
2. Star Wars: The Bad Batch
3. Třídní schůzka
4. Panic
5. Halston

Nejvíckrát přidané do chci vidět/sledovaných

Hodnocení na SerialZone.cz

První dvě místa jsou jasná. Do svých watchlistů jste si dost přidávali také Paniku od Amazonu, i když tam jsou názory diváků spíše různorodé. Někdo je spokojený, někdo si to zase představoval úplně jinak a odchází od první série zklamaný. Panika byla neoficiálně prodloužena pro druhou řadu, tak uvidíme, jestli seriál dostane šanci zvednout laťku ještě trošku víc. Pětici uzavírá novinka z Netflixu Black Space a hvězdně obsazená antologie Solos.

1. Jupiter's Le­gacy
2. Star Wars: The Bad Batch
3. Panic
4. Black Space
5. Solos

Nejvíckrát použité do výzvy

Hodnocení na SerialZone.cz

Už jen pět nových zadání pro letošní výzvu, to jde, ne? Pokud nemáte ještě vyplněná všechna dostupná políčka, můžete se inspirovat ostatními uživateli, kteří si i z květnových novinek dokázali najít vhodné kandidáty do jednotlivých zadání. Jupiter tentokrát spadl až na třetí místo, první příčka patří českému webseriálu Třídní schůzka od Mall.tv. V žebříčku se objevuje také netflixácká minisérie Halston.

1. Třídní schůzka
2. Star Wars: The Bad Batch
3. Jupiter's Le­gacy
4. Black Space
5. Halston

Nejlepší hodnocení

Hodnocení na SerialZone.cz

Obecně lze shrnout, že i když máme jasného vítěze (Jupiter), nedá se říct, že bychom v květnu našli nový velký hit. Tomu odpovídá i počet hodnocení na profilech seriálů, který u žádného titulu není nijak extra vysoký, jak tomu bylo v minulých měsících u novinek Netflixu či Disney+. Nicméně několik příjemných a sledovatelných seriálových kousků se zde našlo, jak ostatně můžete vidět v přehledovém seznamu.

1. Star Wars: The Bad Batch (81,9 % / 21 hlasů)
2. Black Space (75,4 % / 26 hlasů)
3. Panic (73,7 % / 30 hlasů)
4. The Sons of Sam: A Descent into Darkness (71,1 % / 18 hlasů)
5. Halston (70,8 % / 25 hlasů)
6. Třídní schůzka (67,4 % / 23 hlasů)
7. Jupiter's Le­gacy (63 % / 119 hlasů)

Jak to vidíte vy?

Na kompletní přehled všech novinek května se můžete podívat přehledně v našem kalendáři či v našem utajeném přehledu novinek. Kterým z nich jste dali šanci? A jakou novinku hodnotíte jako nejvydařenější za celý uplynulý měsíc? Vyplňte si anketu, ať příště opět můžeme obohatit článek ještě o další vaše statistiky!

Prostor pro vás
Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
AislinK

AislinK

Ankety se opět bohužel nezúčastním, žádný nový seriál jsem neviděla. Já nestíhám sledovat, ani ty starý :D
před 2 roky
Další články k tématu