avatar uživatele

Yellow

off
Jméno
Věk27 let — narozeniny slaví za 165 dní (Štír)
BydlištěPraha
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Yellow
plakát
Drákula
27. března 2017
další názory k seriálu

Upír, od kterého si necháte pít krev.

Tak, jak začít. Zaprvé, jsem překvapená, že se Dracula se svojí nesmrtelností dožil jen první série. Zadruhé, to JRM nějak přilnul k hraní mrtvých panovníků(už si může krále a knížete, uvidíme, co dál, příště by to mohl být sultán)?

Pokud čekáte klasického Draculu, tak předem říkám - nečekejte. O knižní předlohu se semtam opře, ale jinak je to pojaté úplně jinak. Děj je změněn, charaktery se na originál nepodobají ani omylem, jsou přidané nové postavy a má to šmrnc.

Jako postava mě nejvíce zaujala Lucy Westenra v podání Katie McGarth. Její mluva, charisma a jistá roztomilost jako maska její skutečné, né moc čestné povahy a rozmazlenosti, na to se nedá říct nic špatného ohledně kvality, protože v tomhle se povedla. Naopak Mína, postava, která by měla být aspoň trochu sympatická se mých sympatií absolutně nedotkla. Hodně tomu nepomáhá špatný výběr herečky. Viděla jsem jí už v Arrow, kde se dala snést, ale sem se fakt nehodila. Její nařvaný obličej se k hraní jemné, konzervativní dívky fakt nehodí. Jako drsnačka v Arrow, budiž, ale tady fakt ne, i na promo fotkách působí hrozně nepřirozeně, prkenně a k tomu přičteme fakt, že sama o sobě neumí moc dobře hrát. Prostě je v tomhle úplný opak Katie McGarth, která se na tam naopak hodila dokonale.


Je jasné, že upírské téma se už bez love triangle prostě neobejde a i na Draculu si to počíhalo. No, ovšem vybrali si herečku, která v podstatě nemá chemii ani s jedním růžkem tohoto trojúhelníku a většinu času veškeré touhy po ní působí strašně nuceně, radši bych po boku Draculy/Alexandera viděla Lucy. :D

Nově připadá postava lady "sekám upírům hlavy a nerozcuchám si účes" Jane se celkem obstojně zapojila do děje, zajímala mě, Victoria Smurfit má šarm, který tuhle postavu v mém žebříčku oblíbenosti posunul.

A samotný Dracula/Alexander...no. JRM je pan herec, postava byla holt jiná, než jsem jí čekala. Původní je prostě hajzl, protože je to čiré zlo, které to prostě baví. Tady má motiv a cíl pomsty, megalomanskou ideu, sexuální apetit a i smysl pro romantiku. V knize se svými služebníky zacházel stejně jako s nepřáteli, ale tady se i s Renfieldem kamarádíčkuje a nechává si od něj líbit jeho narážky. Tenhle Dracula byl takový Chuck Bass z GG, cíleně psán pro ženy. :D Chápeme jeho jednání, někteří mu možná i budou fandit. Co mu nelze upřít je to, že je intrikán, co nemá moc velkou konkurenci, ale občas se problému zbavuje pěkně po upírsku.
Dracula v novém kabátku na mě svůj dojem udělal, bavilo mě to, člověk nevěděl, co čekat od další epizody a celkem příjemně se na to koukalo a tím pádem byla celkem škoda, že se to dál nehlo. Nicméně, neoplakávám to, byli tu jiní, byli tu lepší.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Orphan Black
14. února 2017
další názory k seriálu

Different personalities, but one face.

Orphan Black již dlouho čekal na mé čekací listině seriálů a konečně nastal i čas, kdy on přišel na řadu.
Já vám upřímně nevím, co si o tomto seriálu pomyslet, protože i když mě občas zajímá děj, nějak bych ho nedokázala zařadit mezi mé oblíbené, neklepu se na další epizodu, i když díl skončí napínavě, nemám potřebu vidět další, ale pokud ho vidím, tak se do toho vžiju a zajímá mě to.
Zvláštní, začnu tím horším.


Mínusy
Ostatně děj můžu pochválit a znechválit. V první řadě se řeší hodně věcí najednou a divák pak většinou čeká, že minimálně na konci série všechno zapadne, nicméně tvůrci se tu párkrát pozapomněli a kolikrát jsem se v ději vyloženě ztrácela. Seriál, i když na sérii nemá moc epizod, tak fakt trvá, než se tam začne něco pořádného dít. V průběhu série se objevují jen různá vodítka k určitým věcem a epizody jsou přeplněné k prasknutí různými dějovými linkami.

Dále mi přijde, že ačkoliv seriál je to dobrý, tak se nechce moc odlepit od země a nějak nesměřuje směrem, kterým bych chtěla, aby směřoval. Sice nemůžu čekat nějaké létání po světě, technologie na všechno, nakopávání zadků každou epizodu, no prostě z toho nebude pořádný sciffi akčnák, vždycky to bude mít blíže k dramatu s jemně detektivním nádechem, o sciffi se to v podstatě jen opírá, ale aspoň trochu větší rozjezd by neuškodil, většinu času se v podstatě jen o něčem plácá.

Pozitiva
- Všeobecně Tatiana Maslany - to je asi jasné. Tuto herečku jsem znala už z dřívějška z filmové trilogie Ginger Snaps, kde už tehdy převedla skvělý herecký výkon a nějak jsem při sledování OB nechápala, že už je to takhle vyvinutá žena a né psychicky narušená holka. O to víc jsem byla totálně mimo, když se tam objevil Eric Johnson. Nicméně Tatiana opět zde předvedla, že se pro herectví narodila, protože každý klon je špičkově zahraný, kolikrát zapomínám, že všechny tyhle různé osobnosti hraje jen jedna herečka. A fakt, že jedna herečka tvoří polovinu hlavních rolí. Každá je jiná, každá má svojí osobnost, skvěle pracuje s mimikou, hlasem(jen ton, tak cizikrajné přízvuky), dokonce si můžete všimnout jiných pohybů, hrozně mi připomněla Elizu Dushku v Dollhouse. Aby jsem pravdu řekla, tak můj nejoblíbenější klon je Helena, správně vyšinutá, s pěkně tuhým kořínkem. Zabijácký magor, ale ve své podstatě by jen potřebovala, aby jí měl někdo rád. Tatiana v této roli nejvíce válí. Za ní bych dala Alison, protože mám prostě ráda takové postavy, co jsou vtipné, ani o tom nevědí, tahle postava je spíše komická a stále se jí dostává do nějakých zábavných situací. Sympatická je i vědkyně Cosima, která si ze všech nejvíce uchovává chladnou hlavu, je prostě příjemná a hodně lidí si mohla získat i tím, že je lesbička. Na závěr je tu ta "hlavní" Sarah. Mám s ní podobný vkus na modu, ale celkově mi někdy přijde hrozně nepříjemná, ale někdy naopak ne. Prostě je to postava, co má své dobré a špatné chvíle. Ze všech má nejspíše neaktrativnějších vizáž, neprořízlejší pusu a nejtvrdší ránu. Nicméně je mi ze všech klonů nejméně sympatická a nejméně věrohodná, ačkoliv nevím, zda je to přesný výraz, já málokdy takové předrsnělé postavy věřím, pokud jí nehraje Eliza Dushku.
Nemůžu psát názor na všechny klony, protože se jich objevilo docela dost, ale mohu zaručit, že každý je nějakým způsobem zajímavý a určitě kvalitně a přesvědčivě zahraný, prostě clon club.

- Kanada
Celkově fakt, že se tu závodně nestříhají ty nejchoulostivější scény, to se týká hlavně těch milostných. Prostě a jednoduše se v téhle zemi nebojí popustit vodítko.

- ostatní herci a postavy.
Krom Tatiany je tam je tu i plno dalších skvělých herců, ačkoliv nelze popřít, že by celý seriál utáhla v pohodě sama. Jordan Gavaris jako sakrastický mladší bratr Sarah je ovšem postava, která by v seriálu hodně chyběla, protože jeho hlášky fakt baví.

- celkově zjišťování, kdo a proč ty klony stvořil a jaký to mělo dopad.


Orphan Black sice není dokonalý a asi nebude takový, jak ho očekáváte, ale je to neokoukané téma, které je celkem obstojně zpracované, i když na můj vkus moc jednočaře, ale i tak koukatelné.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
Dámy, nedámy
27. ledna 2017
další názory k seriálu

Work it.

Sice chápu, pro které důvody to nejspíše nepokračovalo, ono přeci jen chlap v ženském kostýmu byl zábavný a stylový, když hrál Robin Williams tátu v sukni, ale i tak se mi z to nějakých důvodů líbilo, ačkoliv seriál je jeden z těch, který ukazuje, jak něco to může být špatné, má své jisté kouzlo.

V první řadě, Ben Koldyke, který má skoro metr devadesát, váží kolik 80 kil, k tomu dá docela dost výrazné, typicky mužské rysy, ramena do V, ruce jako já nohu, ten nejspíše nebyl ideální volbou pro roli někoho, kdo předstírá, že je ženou. Postavy okolo něj jsem bud úmyslně blbé, nebo jim to přišlo normální. Nicméně se nemohu zbavit dojmu, že je to tak nastavené schválně. Pokud by vypadali asi jako Eddie Redmayne, když hrál Dánskou dívku, asi by to nevyznělo zas tolik zábavné, protože by to prostě nevypadalo jako chlap v ženských šatech, co předstírá ženu. V tomhle jsem tedy trošku roztržená mezi dvěma názory a dopusud jsem se nerozhodla ani pro jeden z nich.

Naprosti tomu postava Angel/a byl přesvědčivý i jako muž, i jako muž přestárající ženu, u něj se nějak dosáhli toho, co celou dobu zamýšleli u obou dvou.

Sitcom nemá nějaký výrazný typ humoru, který by mě praštil do obličeje, nicméně tu bylo hodně povedených, bláznivých situací a povedlo se i pár hlášek. Ten seriál jako takový nebyl vůbec špatný, prostě byl odlehčenější, krátky, svižný, ale v mnoha ohledech prostě absolutní nesmysl a plno nelogických aspektů. Přesto jsem si našla něco, co mě nějak u sledování drželo. Hrozně mě bavily interakce postav, jak se chlapi převlíkali za ženské, šli řešit typické ženské věci, snažili se zapadnout do toho kolektivu a kočírovat tento dvojživot.

Nevadí mi, že byl ukončen, ale i tak jsem ho svým způsobem měla ráda.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
60 %
plakát
Zoufalé manželky
14. ledna 2017
další názory k seriálu

Klasický pátek v "Mysteria" Lane.

Slunné předměstí s krásně upravenými trávníky, květiny, děti na kole, na pohled vše nevinné až na kost, typicky americký předměstský život, kde se všichni znají. S touto iluzí si krásně pohrává temnota, tedy fakt, že i když se každý tváří perfektně a nevinně jako květina, každý skrývá nějaké to tajemství, at už zlé nebo ještě horší. Tohle mystery drama, které je v jeden moment nevinné až úsměvně, a v druhý moment skoro děsivé a depresivní je snad ideální volbou do watchlistu každého, kdo má rád oddychovky, kterým ovšem nechybí komplexnost.

Nemůžu napsat své názory na všechny série, aniž bych nevyzvonila nějaké ty spoilery, které by jste si určitě nepřáli znát, takže když to vezmu stručně. Do nějaké čtvrté série je seriál nejlepší, přišlo hodně WTF momentů, čím se seriál může pyšnit je to, že je opravdu vypiplaný a nečekaný, když si kolikrát myslíte, že něco víte přesně, další minuta vám ukáže, že jste se šeredně spletli a měli by jste se jít profackovat nějakou detektivní literaturou od Arthura Conana Doyla.
Od páté série už to začíná malinko vrávorat nad tím, že se to občas opakuje a něco už se prostě okoukalo, třeba jako fakt, že každý, kdo se to Wisteria Lane nastěhuje určitě nemá čisté svědomí, či se tam nastěhoval s docela nekalými úmysly, nebo prostě jen skrývá nějaké to tajemství nebo jako postava Susan, jejíž trapasy byly zpočátku roztomilé a vtipné, ale později už se prostě chytáte za čelo, že takhle levej člověk prostě nemůže existovat.
Což mě dostává k hlavní hrdinkám, mezi kterými si vybere každý, protože každá z nich je jiná než ta druhá a i když se některé jejich priority změní, tak v podstatě jsou všechny úplně stejné jako byly zpočátku, ovšem je to drama, tak se sem tam něco na nich změní, základ se prostě zlomit nedá.

Ačkoliv jsem si oblíbila všechny z nich, tak nejvíce si mě získala Bree. Miluju její cynismus, ačkoliv je to dáma za všech okolností, tak je tvrdost, údernost a bojovnost je ohromující, i to, jak kolikrát některé situace řeší, taková chladnokrevnost se mi líbí. Nejlépe mě pobavila hláška.
"Danielle: Věříme, že maso je vražda.
Bree: Byli by jste radši kdybych vám uvařila sebezavražděnou krávu?"
U Lynette jsem nikdy nepochopila, proč si pořizuje tolik dětí, když to špatně zvládá(ačkoliv je nadevše miluje, to bez pochyb) a má manžela, který ani po třicítce nejspíše neví, co chce. Nadruhou stranu jsem obdivovala její vytrvalost, tahle ženská prostě zvládne víc jak kůn. K tomu mě kolikrát pobaví její sarkastické poznámky.
Gabrielle je stejně krásná jako vyčůraná. Její humor mě stejně jako u ostatních baví, protože jí též nechybí velká dávka upřímnosti zformované do nějaké trefné hlášky, kterou si zapamatuji. Eva Longoria má ten správný temperament, proto její hysterické scény působí věrohodně a kdykoliv začne vyšilovat, či mít nějaké povrchní poznámky, tak to stojí za to. K tomu jí za partnera dali Carlose, se kterým tvoří asi nejlepší pár z tohoto seriálu, protože jejich scény fakt nemají chybu.
Na závěr Susan, kterou hodně lidí(i já sama kdysi) považovali za tu hlavní, ale já je beru jako, že jsou si všechny rovny. K ní bych dala je to, že postava je určitě dobrá, zprvu snad nejlepší, protože její na paty přilepená smůla byla opravdu zábavná, nicméně později na cokoliv šáhne, ihned víte, že to prostě po-ere a to mě osobně začalo později docela i štvát, protože mě to už přestalo zajímat a nakonec i bavit. Nicméně podle mě je sympatická a s těmi trapasy zprvu i celkem reálná, dokud se z toho nestala taková její rutina.

Správně by se nemělo zapomínat ani Mary-Alice, vypravěčku tohoto příběhu, která vždycky řekne nějaké to moudro, které vystihuje nějaké reálné situace běžného života, či prostě vztahy mezi lidmi a nepsané pravidla mezi sousedy. Její hlas se jak v dabingu tak bez něj velice příjemně poslouchá.

Za zmínku stojí i Edie Britt, která byla zpočátku sexy mrcha odvedle, které se tam občas objevila, nicméně později jsme mohli zjistit, že není tak špatná, jak se tváří a i když je velice vypočítavá potvora, ale má pozitivní stránku, která na ní vrhá lepší světlo.


Nechybí humor, nechybí drama, nechybí napětí. Jsou tu situace s obyčejnými sousedskými šarvátkami, na to je vystřídá nějaký temný zločin, který si každý drží pod povrchem.
Seriál je prostě mix všehochuti.
Zda postupem ztrácí na kvalitě, to nejspíš podle názoru každého z nás, já si všimla poklesu v páté sérii, kde se hodně věcí změnilo, ale ani tak mě to neodradilo od pokračovaní, protože nemůžu říct ani o jedné dějové lince, že by mě nebavila či nezajímala.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %
plakát
Bitten
7. ledna 2017
další názory k seriálu

Nuda

Dale by se shrnout jedním slovem, ale tady aby se člověk nerozepsal.

Pilot a pomalu celá první serie mi v podstatě připomněli levné, usmolené knížky, které si pravidelně kupuji v levných knihách. Takže celkově příběh o ničem, postavy šablonovité, až to bolí, je to prostě seskupení postav, které očekáváte. Hlavní hrdinka je Mary Sue, toto vskutku pravá blondýna, nesympatická, nudná, přesto všemi chtěná a neodolatelná, ačkoliv kromě své rozkošné blondaté hlavinky nemá jako postava skoro nic co nabídnout. Zbytek postav se tam nějak ztrácí, v podstatě se na ně rychle zapomene, nejsou zajímavý, nijak nevyčnívají, jsou to hrozně stereotypní postavy přejeté přes kopírku, jsou to takové horší verze postav, co už jsme stoprocentně někde viděli. Pokud tam někdo zemřel, mě to bylo absolutně jedno a myslím, že krom hrdinky jsem si nezapamatovala snad žádnou postavu.

Podobně jako v knihách, i tady se snaží využít atraktivity aktérů, takže se nějak neustále obnažují, souloží a dělají se prostě děsně sexy a všechno okolo nich je děsně sexy, jak jsem slyšela v jednom filmu "Ten dům, který by na ně spadl by byl taky sexy dům".
Zkrátka je to takové jednoduší, tvrdě snažící se být atraktivní, fanservice je tam nadmíru. Clay by mohl v tom sundavání trička soutěžit s Jacobem Blackem z Twilightu.

Pak je tu ještě jedna, dnes již klišé věcička, na které se chtělo budovat - milostný trojúhelník. Nicméně, i ten je nudný. Necítím tam žádné napětí, dva týpci po sobě sice vyjedou, ale to jsem viděla už desetkrát, pak jí každý zvlášt nějak přesvědčuje, že ten druhý je špatný a to jsem viděla už 12089817x, takže tady to semnou opět nehlo, spíše jsem nechápala, co je na této hlavní hrdince tak neodolatelného, krom toho, že je ochotná rozhodit nohy. Paradoxně se hlavní postava jmenovala Elena, stejně jako v TVD. Ovšem, tam jsem aspon zpočátku chápala, proč se do ní zamilovali dva týpci naráz, tady mi to hlava nebere.


Námět ovšem nevypadal vůbec zle, naopak, kdyby se to dostalo do šikovných rukou, mohlo by to býti lepší, ale takhle je to jen taková fantasy romantárna ve stylu Raven Hart a jim podobným spisovatelkám, kteří se soustředí více na romanci, sex a jednoduchost postav víc, než aby nějak vygradovaly samotný příběh.
Nepřišel žádný plot-twist, žádné překvapivé odhalení, žádné emotivní momenty, který by mě chytly za srdce. Na tenhle seriál jsou prostě jen koukala, vůbec jsem nad tím nemusela ani přemýšlet, prostě jsem koukala na to, jak se hejbe obraz a nešlo se do toho vžít, protože tento seriál měl až neskutečně moc věcí, co mi nesedly, tak jsem to nakonec vzdala.

Takhle je to jen další seriál o vlkouších, co se nejspíše chtěl svést na vlně Twilightu a tvářit se u toho dospěle, bohužel to nevyšlo, teda u mě určitě ne.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
40 %
plakát
Flash
6. ledna 2017
další názory k seriálu

I am the only one fast enough to stop them.

The Flash se veze na CWíčkovské vlně superhrdinských seriálů dostal se do mých sympatíí prakticky ihned.

Seriál se mi ale líbí, protože je takový příjemný, barevný, oproti Arrowi, který se prostě snaží být temný. Pokud čekáte druhý Arrow, tak to moc neuspějete, The Flash se řídí úplně jinými pravidly, jinými hodnotami, je sám sebou, Arrow mu jen pomohl ke zrodu, ale jinak by se dal by se skvěle přirovnat ke Supergirl. Samotný Barry Allen je spíše něco jako Peter Parker , není to bůhvíjaký drsnák, je to prostě hrdina se srdcem na správném místě, svým chováním ještě docela v pubertálních letech, než dospělý, není to mašina na zabíjení jako Oliver Queen.
Nicméně mi přijde, že The Flash z roku 1990 byl lepší, ačkoliv ne tolik kvalitní, ale aspon se tam každý nehroutil skoro každou epizodu. Pro to velice potěšil John Wesley Shipp, který si tam zahrál hned dvě role a jeho moudré monology nepůsobily jako patos, ale opravdu se tam v ten moment hodily.
Akce tam je, především hodně zajímavé zvraty, cestování v čase, paradoxy, k tomu obstojné CGI efekty(někdy zase úsměvné), hodně vědy, která mě prostě baví. Většina postav by svým IQ překonala Einsteina a je tam málo postav, co jsou více normální, jediný Joe West se svojí inteligencí rovná normálnímu člověku.
Pokud jde o postavy, tak nejlépe je na tom podle mě Caitlin Snow a Cisco Ramon, protože tyto postavy mě opravdu skvěle baví, jsou mi nejsympatičtější. Je škoda, že už v seriálu nevídáme Patty Spivot, protože ta byla též skvělá. Pokud jde o skvělé postavy, tak tenhle seriál jich má dost, at už hlavní, či vedlejší. Nicméně u hlavních později můžeme vidět docela nelogické chování.
Nelogičnost je občas i v ději, když Barry dokáže běžet 2 machy(dokáže běžet tak rychle, že se vrací v čase), ale není schopen vyvinout rychlost, aby vytáhl Patty od Turtla?

Takový plus-mínus je samotný hlavní hrdina. Je milý, svědomitý, sladký (jak Felicity Smoak řekla, je jako pudink), ale zároven hrozně usoplený, ale to bohužel neplatí jen o něm. Všechny postavy mají své emotivní momenty, což je v pořádku, nicméně tady emotivní scény převažují, nad těmi akčními. Seriál The Flash je taková přehormovaná těhule, která brečí nad tím, že je tlustá.
Nemluvě o tom, že na věty jako " You are THE FLASH", "It's not your fault", "Iris" , "hero" by se dala hrát dobrá chlastací hra, já mám v plánu si začít čárkovat to, kdy něco takového opět zazní.
Celkem to tam vyvažoval Tom Cavanough jako Dr. Harrison Wells, nicméně i on se mi později okoukal, nebo spíše oposlouchal tím, jak každé své slovo přehnaně dramatizuje, znáte to. Šepotem a pomalu si vychůtnává věty typu "bring(odmlčka)- you(odmlčka)-baaack" "you are the 'fleaššš' ". Prostě hrozné snahy udělat i tu jeho mluvu nejvíce temnou, záhadnou, tak, aby to zahejbalo s vnitřinostmi diváka.
Nicméně se mi hodně líbí linky a především záporáci. Mám za sebou všechny doposud natočené série a zatím měl každý záporák grády, ani jeden mi nepřišel ani slabší, ani horší, Reverse-Flash, Zoom, Alchemy, všichni bezvadní, každý mě uměl překvapit, občas nahnat husinu.
Co mi na seriálu docela dost vadí je Iris a linka okolo ní. Ano, mě je jasné, že ona a Barry mají být spolu(i tak mi přijde Snowbarry jako o mnoho lepší námět na kombinaci), ale později to vyzní hrozně otravně. Skoro při každé příležitosti se divákovi neustále podsouvá, že Iris je to prostě ta vyvolená a šmitec, což se sice dá vzít, ale opravdu se to musí omýlat při každé příležitosti? Ztrácí to na veškeré důvěryhodnosti, pokud to tak má být, tak at to tak prostě je, není nutno nám ten jejich vztah neustále strkat pod čumák a zabírat tím prostor, který by se dal využít jinak. Iris mě štve jen z toho důvodu, že je to opravdu jen postava, co má cukrovat s hlavním hrdinou a dělat z toho telenovelu. Lois Lane a Clark Kent ve Smallvillu k sobě taky patřili, přesto divák nemusel neustále snášet nějaké to romantické klišé, prostě se to dělo a Lois měla i jiný význam, než podávat kapesníky.


Nicméně doufám, že jednoho dne seriál více vyspěje, aby nebyl pořád tak usoplený. Spíše očekávám, že seriál bude mít takový vývoj, že sledujeme pouze Flashovy začátky, které nebývají lehké, ale později to bude ukázkový superhrdina, který není taková..brekna.
Kdo je více pozornější, tak zachytí i do scénaře schované easter eggy, ve kterých si bude libovat snad každý fanoušek DC a tento seriál má snad v každé sérii nějakou tu crossover epizodu, takže je se na co těšit.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
80 %
plakát
Bylo, nebylo
15. prosince 2016
další názory k seriálu

When you find something that's worth finding for, you never give up.

Safra, netušila bych, že po zklamání Lost bych zase našla zalíbení v seriálu od H&K, ale stalo se. Od pilotu mě příběh úplně pohltil. Seriál je komplexní, neočekávaný, ale zároven příjemně oddychový.
Převyprávění klasických pohádek tu tvůrci jedou podle svého a i když se kolikrát zdá, že je nějaká kombinace úplná kravina a bude to slatátina, vždycky to sedne jako zadek na hrnec. Pohádky vždy fungovaly jako únik z kruté reality, ale tady dokonale funguje jak pohádkový, tak realistický prvek. Je třeba mít trochu nadhled, protože tvůrci si dělají seriál podle svého vkusu, ale nedá se popřít, že jejich vkus je dobrý a rozmanitý. Později už se nezapojují jen ty klasické pohádky, ale i kreslené pohádky ze světa Disney, nejpopulárnější byl v tomhle ohledu Frozen ve čtvrté sérii, či rovnou i legenda o Artušovi. Seriál se prostě vyvíjí a neuvěřitelně rozrůstá. Je tu opravdu hodně postav, ačkoliv na level Simpsonů je to ještě krátké. Okamžitě mě svedla za svůdná pohádková atmosféra protkaná s reálým světem, objevování, pokládání stále nových otázek, napětí, co jak dopadne. U mě seriál od začátku splnoval to, co jsem od kvalitního seriálu očekávala.

Čím se může seriál chlubit jako páv peřím jsou především herci a postavy, které herci hrají. Nejvýraznější je tu Robert Carlyle, který už má slizkých záporáků zahraných až dost, proto Rampelník je opravdu kvalitní postavou, ačkoliv jako Mr. Gold už celkem ztrácí ty grády, tak postava je to pořád kvalitní a udržuje si jistou dávku neočekávanosti, u něj si nikdo s ničím nemůže být 100% jistý. Dále je tu přímo až úchvatná, temperamentní Lana Parrilla, která dokonale zahrála jak Zlou Královnu, tak její hodnější verzi Reginu. Každý, kdo sledoval Lost zde jistě najde plno známých tváří, jako Emilie DeRavin, Rebecca Mader a plno dalších. Nutno podoknout, že si zde své odhráli i hvězdy velkého plátna jako Jamie Dornan známý jako Christian Grey z Fifty Shades, Sebastian Stan známý jako Winder Soldier/Bucky Barnes z Marvel filmů. Pak se tu objevilo i plno televizních hvězd jako Victoria Smurfitt, Robbie Kay. Vzhledem k tomu, že se na seriálů podílí i Jane Espenson(která se podílela na Buffy a plno projektech Josse Whedona), tak jsme tu mohli zahlédnout i pár známých herců z Whedonverze, jako Emma Caulfield, Amy Acker, James Marsters. Celkově seriál obsahuje hodně hereckých tváří, které už jste 100% někde viděli, nevyjímaje "Cameronové"(Jennifer Morrison) jako hlavní hrdinky tohoto příběhu.

První série.
Vskutku originální vstup do fantasy světa, kde jsou stanovená různá pravidla a normy, nicméně tato série je na oko seznamovací. Každá epizoda se soustředí na jednu postavu z města v podobě flashbacků, kde se o nich něco dozvíme a Emma jim ve většině případů pomůže. Dokonale tu funguje chemie mezi Emmou a Reginou, ty rivalky jim prostě věříte, pěkně to mezi nimi vře, obě jsou to parádní kočky, co jedna druhou překonávají. Seriál vám nabídne různou škálu sympatických postav, jejich příběhy prozkoumáváte a zjištujete, na co všechno mají vazby a co se u nich pokazilo. Tato série je asi nejvíce realistická, protože se tu nevyskytuje magie a žádná z pohádkových postav nemá ponětí, čím byla. Finále bylo trochu slabší, ale účelové. 100%

Druhá série.
Navazuje na tu první hned svojí první epizodou. Příchází období záporáků a prozkoumávání postav ve městě už tolik nefrčí, ovšem i takové epizody se objeví. Nicméně i tak se tu nenajde moc vatových epizod.
První polovina je zajímavá, napínavá, sledujeme Emmu, jak se srovnává se vším, co jí bylo naservírováno, poznáváme milovaného i nenáviděho Hooka, odpoví se na plno divákových otázek a Cora je prostě klasa.
V druhé polovině mi to přišlo slabší, protože tam na chvilku byli dva totálně nemožní záporáci, co nikoho nebavili, ale rychle to odsejpalo. Konec celkem překvapil a nažhavil da další sérii.

Třetí série.
Tak třetí série už je celkem rozmanitější, protože prozkoumáme dva nejpopulárnější pohádkové světy- Zemi Nezemi a zemi Oz.
3A byla hodně akční, docela se tu začala více formovat postava Emmy a Reginy, začaly mezi sebou tvořit krásný kompromis. I záporák byl podle mě skvělý, mě se teda aspon líbí, herecky byl přesvědčivý a správně slizký a mnohé jistě nechá chvíli čumět, kdo to vlastně je a jaké vazby má na nějaké postavy.
3B mi nepřijde ani více, ani méně kvalitní, protože se tu opět objevil skvělý záporák. Rebecca Mader byla jako Wicked Witch správě sarkastická, prohananá a k tomu ještě docela sexy s tím zeleným makeupem. V téhle sérii asi Regina válela více, než je obvyklé, vlastně bych jí považovala za nejlepší postavu této série. 3B byla dobrá i v tom, že se svého dočkali i fanoušci páru Captain Swan. Nemluvě o tom, že finále bylo opravdu speciální.
Tato série nešetřila řádnými WTF momenty, které diváka nechaly nehybně zírat.

Čtvrtá série
Podle mě nejlepší série vůbec.
4A, opravdu jsem docela zděšeně čekala, jak zapojí Frozen do příběhu, nakonec to kluci šikovní vymysleli a vypiplali do všech detailů a hodně ten svět rozvinuli. Elsa i Anna jsou z masa a kostí úplně stejné, jako když jsou kreslené, to samé platí i pro ostatní postavy. To se nedá popsat, to by se mělo vidět.

4B, královny temnoty jsou na scéně. Co více dodat, opět série plná napětí, opět se speciálním finálem.

Pátá série.
Ta pětka je asi nějaké smolné číslo, protože se mi zdá, že tu kvalita začala celkem upadat, krom nové Emmy tu asi nebylo moc, co by mě bavilo, možná zapojení Meridy z Rebelky. Legenda je přetočená až moc, jako zapojit by to šlo a fungovalo to, ale vadilo mi, co provedli s postavou, která je v každé interpretaci příběhu vždy kladná.

5B, taky jsem trošku funěla, když jsem se hodně bála o jednu z mých nejmilejších postav, ale šlo to, ačkoliv kvalita opravdu hodně klesla, přesto tu byly jedny z nejemotivnějších epizod. Musím uznat, že některé epizody byly opravdu vaření z vody, seriál začíná vrávorat na tom, že se začíná opakovat. Ačkoliv si seriál do čtvrté série udržoval nějakou kvalitu, pětka je momentálně určitě nejhorší. Emma je hrozně měkká a vypadá spíše unaveně, Hook nemá na práci nic jiného, než běhat za Emmou, Regina se nechce smířit s tím, že nikdy nebude úplně hrdinka, Snow a David nemají pořádnou linku a spíše jsou tak jako hrdinové na okrasu. Kdo začal více překvapovat byl dospívající Henry. Gold/Ramplestiltskin je pořád postava, co nemá dost. Nejdřív chce moc, pak chce Belle a štastný život, pak Belle stejně jakým způsobem podrazí, kvůli moci a to se opakuje neustále. Opakovaná věc bohužel nedokáže vyvolat stejné emoce, jako když to zaznělo poprvé.

Šestá série.
Začíná pomalu, ale jistě chytat druhý dech. Zatím ještě není konec série, ale prozatím je to opět skvělé, v něčem připomíná i první sérii, takže jen tak dál. Prozatím lepší série, než ta předchozí.

Postavy.
Tak myslím, že každý našel svého favorita v Rampelstiltskinovi, nicméně moje největší favoritka je Regina/Zlá královna. Postava má takový správný, úderný sarkasmus, tvrdou a neústupnou povahu, její přístup se mi zamlouvá. Dále je tu Ruby/Červená Karkulka, ačkoliv je vedlejší postavou, tak já si jí nemohla zamilovat, protože se v mnohém vidím. Hlavní hrdinka Emma má někdy moc velký spasitelský komplex, ale je to moje favoritka, později bohužel hrozně vyměkne. Další favorit je určitě Hook, protože jeho poznámky miluju, celkově mi byl vždy sympatický a není to ani kvůli vzhledu, jako díky tomu, jak je napsán a ano, je pravda, že jeho vzhled je taková třešínka na dortu.
Charmingovi, tedy Sněhurka a David... hodně lidí si na ně stěžuje, ale abych pravdu řekla, tak mě by tam chyběli, ač jsou někdy sebevíc otravní a nezajímaví, tak tvoří jakousi konstantu, aby poměry dobra a zla byly vyvážené, vždycky budou dobří, vždycky budou hrdinové. Mě osobně nevadí, mám ráda to, jaké hodnoty uznávají a vždycky bojují za to, co je správné. A Snow s Charmingem v Začarovaném lese si nemohu vynachválit. Mojí velkou favoritkou se stala i Prohnaná čarodějka, nazývaná Zelena, která mě hodně překvapila a at už je hodná, či zlá, já jí zkrátka žeru. Pro Seana Maguira jsem si oblíbila i Robina Hooda.
A taky jsem asi jedna z mála, komu nikdy nevadil Henry.
Další oblíbenci : Cruella (fantasticky zahraná, totální libovka s božím stylem), Belle(někdy velice naivní, ale je to prostě cinnamon roll postava, kterou mám hodně ráda), Tinkybell, Frankenstain, Leroy, Blue Fairy, Peter Pan, Baelfire, Graham/Lovec, August, Maleficent, Mulan, Jafar, Jasmína, Aladin, Elsa, Anna.
Postavy, co jsem si zrovna neoblíbila: Dorothy, Tamara, Owen.

Na závěr. Once Upon a Time je opravdu seriál, který tu ještě nebyl, ačkoliv ho někdo rád srovnává s Arabelou. Seriál vás bud pohltí natolik, že s ním vydrží až do konce a bude občas promíjet nějakou tu botičku, či to vzdáte potom, co vás to přestane, bavit, či vás to nemusí vůbec zaujmout, to už je holt na vás.

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
71 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
90 %
plakát
Invaze buranů
22. listopadu 2016
další názory k seriálu

Invaze buranů do světa mastnáků.

Tenhle seriál jsem viděla úplně náhodou, kdysi dávno na prima COOL a už od pilotu jsem se nemohla dočkat dalšího dílu.

Co mě nejvíce fascinuje je drzost a vyčůranost dvou hlavních postav, manželského páru. Já nevím, ale přijít někdy do jejich situací, tak mám žaludek až v krku, ale oni vždy s klidem z fleku vymysleli neskonale věrohodnou lež a ani se jim od pusy neprášilo. Dahlia mi od začátku přišla docela divná, ale za to mě zajímalo, co se s ní stalo, že je pořád tak sklíčená, i když zlodějka a lhářka je to špičková.
Největší tahoun byl Eddie Izzard jako Wayne. Ten chlap je přímo geniální zločinec, z každého průseru se dokáže vykroutit, vždycky vymyslí nějaký podvod.
Děti jsou takové, že nenadchnou, ale podle mě ani neurazí, protože to nejsou takový typičtí spratci, ale mají plno reálných a dost závažných problému, ve kterých se dají pochopit, třeba krize identity.

Seriál je plný černého humoru, sarkasmu, má čím zaujmout. Nechápu, že se neosvědčil, protože mě rozhodně bavil a byla jsem naštvaná, když jsem zjistila, že další epizody nebudou, protože neustále se soustředit na to, co na naší rodinku vybafne a jak se s tím poperou, jak pěkně všechny napálí, či jak se vykroutí z problémů, to prostě mělo grády.

Je to totiž zvláštní pocit, když jsou hlavní postavy těmi špatnými, ale vy jim prostě musíte fandit.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Star Trek: Enterprise
9. listopadu 2016
další názory k seriálu

Vesmírné "startrekovské" dobrodružství trochu jinak.

Ano, tento seriál je taková růže mezi trním, protože se zcela vymyká tomu, jak Star Trek začal. Star Trek vždycky jede dopředu, málokdy hodí zpátečku, ale to už od uvedení filmů J.J Abramse moc neplatí.
Tento prequelový seriál se zpočátku nemusí vůbec na typický Star Trek podobat a podle mě je to dobře. Seriál nabízí v tomhle mnohem více realismu, viděli jsme, jak se teprve vyvíjí technologie, které jsou v budoucnu samozřejmá věc, navazují se tu první kontatky s doposud neznámými civilizacemi. Seriál je prostě taková kolébka celého Star Treku, postavy tu nejsou tak vyumělkované a šablonovité, spíše připomínají tým SG-1 ze Stargate, než typickou "startrekovskou" posádku chytrých hlav. Nemají na všechno odpověd, nenosí těsné, sexy, ale účel neplnící uniformy(teda vyjma sexy vulkánky).

Děj svižně ubíhá už od pilotu, posádka je sympatická, každý její člen našel své uplatnění a když tu někdo umře, opravdu není moc šancí na jeho návrat, což přiznejme si, v těch starých dílech si vždycky našli nějakou škvíru, jak tam danou postavu vrátit.
Nechybí zde zajímavé epizody, skvělé dialogy, efekty. Nenechte se zmást tím, že je to ST trochu na jiný způsob, pořád si udržuje kvality, díky kterým lidi ST baví.

Upřímně, kdykoliv kapitán Picard(nebo klasik Kirk) zmínil toho úžasného, ukázkové kapitána Archera, kterým otevřel cestu tomuto vesmírnému objevování, přepadla mě nechutná zvědavost, jaký vlastně byl a nakonec jsem dostala tento seriál. Musím říct, že mě nezklamal. Archer je sympatický, moudrý, vůdčí, úplně tak, jak jsem si ho představovala a dobře pochopila, proč byl pro všechny takovým vzorem.

Z posádky jsem si musela zamilovat T'Pol, půvabná vůlkanka, co se mi zprvu zdála jako taková "obnova" Spocka, nakonec z toho vyšla úplně jinak a měla vazby na jiné věci. Komandér Tucker též obstál v mých sympatíích, protože jemně připomínal Kirka, dokáže svést i vůlkánku T'Pol a věci, co se mu občas dějí, ty jsou mnohdy velice komické. Celkově jeho gesta a mluva jsou takové zábavnější vsuvky do seriálu.


Znělka je podle mě absolutně v pohodě, protože to odráží ty začátky lidského objevování vesmíru. Všechno nějak začalo.

Co mě celkem šokovalo bylo to finále, které mi přišlo moc rychle napresované v jedné epizodě. Nicméně to neubíralo té emotivnosti a jako opravdu podstatný bonus se tam objevilo něco, co by jste opravdu nečekali. Co to bylo, to si zjistěte sami.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Firefly
3. listopadu 2016
další názory k seriálu

Začátek toho, jak začal Fox rušit dobré seriály.

Upřímně, ono i kecat Jossovy do práce mi přijde jako kecat Da Vincimu do toho, jak má malovat Monu Lisu, natož nějaký jeho tvůrčí skvost postavit před zed a nekopromisně vystřelit, přesně jako to udělal Fox.

Joss přišel s novým žánrem space-westernu a ve své podstatě to funguje jako svůdný mix Star Treku a Stargate. Každý díl se odvíjí v nějakém jiném prostředí a řeší se nějaké patálie, takže výběr je tu opravdu pestrý. Zde se ovšem nekoná nějaké objevování pro lidstvo, zkoumání vesmíru, kdepak. Posádka je parta zlodějíčků, co kradou pro přežití, skrývají se před Aliancí a rozhodně nemají v plánu honit se za objevováním civilizací.

Co předčí rozmanitost a komplexnost příběhu jsou postavy a herci. Líbí se mi, jak jsou hlavními hrdiny různé odrudy vzhledů a povah, každý má jiný talent, každý je prostě svůj. Kapitán Malcolm Reynolds je takový Han Solo a Jack O'Neill v jednom. Vždy má v zásobě nějakou tu povedenou hlášku, Nathan Fillion byl tehdy fakticky fešák, k tomu fakt, že je to opravdu skvělá vůdčí osobnost, co se na svůj post dokonale hodí. Celkově je to jeden z charakterů, který by byl hotovou šablonou pro zrod dalších.
Wash a Zoe jsou skvělý, sehraný pár, tvoří takový typický jing a jang a to se mi na nich nejvíce líbilo. Zoe byla drsnačka, která pro ránu nešla daleko, Wash si naopak každý svůj krok pečlivě rozmyslel.
Dále se nám tu představil Simon Tam, velice pohledný a inteligentní doktůrek, na kterém bych mohla oči nechat. Hrozně se mi líbilo to jeho poštuchování s Malcolmem i to, jak se snažil najít svojí sestru a pomoct jí. To mě dostává k Summer Glau, pro kterou byla River Tam první velkou rolí, která fungovala jako odrazový můstek v její kariéře a ihned předvedla opravdu špičkový, herecký výkon, a to i, co se týče fyzičky. Předvedla to tak dokonale, že v té postavě vůbec nejde číst, vůbec nelze poznat, co za chvíli udělá a takový byl účel, aby to správně vystihlo to, jak je její psychicka naprosto roztříštěná a poškozená natolik, že se nedá určit, jaká vlastně je.
Jayne v podání Adama Baldwina je typický drsnák s velkými svaly a hrubým hlasem, který rozdává rány i cynické perly.
Kaylee byla sympatická holka, co vždy všechno spraví a mě osobně moc nezajímala, nicméně, koho by urazila holka, co má po ruce vždy šroubovák a poradí si s každou technikou.
Inara až na svůj půvab a vývoj vztahu s Malcolmem moc nepřevedla. V příběhu prostě musí být nějaká postava, co svatouškovsky moralizuje před děláním určitých věcí, ale moc mi to nesedělo od něhoho, jehož největší pýcha bylo to, že prodává své tělo na sex. Ale zase je tam krásný kontrast té velké různorodosti postav, proto si zde vybere opravdu každý, pro ten účel je tu i pastor, který určitě nebyl vždy svatý. :D

Nemůžu hodnotit série, protože nám Fox nadělil pouze jednu. Co se mě týče, mánie na tento seriál mě chytla od prvního dílu a má zvědavost a hrozná potřeba vidět další a další epizodu dobrodružství posádky lodě Serenity rostla a rostla.
Po žánrové stránce je to originální, spojení westernu a sci-ffi perfektně funguje, jednotlivé příběhy mají občas překvapivé rozuzlení, chemie mezi herci pracuje dokonale, co zde nechybí je typický Whedonovský humor, kterého se nejde nabažit. Scénaristické prsty Josse prostě opět stvořily skvost, v režisérské židly tomu vdechl život, ale bohužel. Tehdejší sledovanost a ředitelé Foxu toto nadčasové téma prostě zabili.



U mě je hodnocení jasné, dávám plným počet, byl by hřích, abych dala méně.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
100 %