23. 4. 2015

5 nejočekávanějších seriálů května 2015

Novinky, premiéry sérií, finálové epizody... Týdny a měsíce jsou plné událostí, na které seriáloví fanoušci s napětím čekají. V této rubrice se na ně podíváme podrobně a přehledně!

5 nejočekávanějších seriálů května 2015

Ani se nechce věřit, že už je květen! Tento měsíc je pro seriálové fanoušky neodmyslitelně spojen s koncem sezóny. S tím souvisí napjaté očekávání Upfronts týdne, kdy televizní stanice Velké pětky oficiálně oznamují, které seriály se dočkaly obnovení, a které na podzim již neuvidíme. Kromě toho jsou také vypouštěny informace o nově objednaných seriálech a jejich trailery. Je tedy nejvyšší čas pro další díl z naší pravidelné rubriky. Máte rádi ve svých seriálech přehled? Zajímá vás, kdy vám co začíná a kdy se těšit na finálové epizody? Pak je pro vás tato série našich článků přesně to pravé ořechové.

Na konci každého měsíce pro vás připravíme článek, ve kterém se zaměříme na hlavní seriálové události. V první části článku se podíváme na zoubek pěti největším premiérám, na které se většina z nás třese nedočkavostí. Ve druhé části pak vytvoříme kompletní přehled toho, co nás čeká a nemine.

Tento měsíc není ani tak o premiérách, jako spíš o finálových dílech. S koncem sezóny přichází řada cliffhangerů a šokujících momentů, které můžete postupně odhalovat v naší každoroční hádance, kterou každý den aktualizujeme. Zvolit pět očekávaných premiér tedy nebylo složité, jelikož výběr nestál za moc :-) Naopak volit nejočekávanější finále by bylo za trest! Pokud vám článek nestačí a stále hledáte inspiraci na to, co nového sledovat, určitě vám pomůže žebříček nejočekávanějších seriálů. Jsou to novinky, které zde na SerialZone sklízejí nejvíce pozornosti, nejvíce lidí si je přidává do svých watchlistů. Pokud tedy nechcete být pozadu ve všeobecném přehledu, seriály zde na předních příčkách by vám neměly uniknout :-)

Dost už ale úvodních řečí, jde se odpočítávat, na co se v květnu můžeme nejvíce těšit:

5
Beauty and the Beast

Beauty and the Beast

Kdy a kde

od 21. května 11. června každý čtvrtek na The CW

O co jde

Moderní zpracování slavné disneyovské pohádky o Krásce a zvířeti. Televizní diváci seriál již dobře znají, jelikož se vysílá nejen v USA, ale také na českých obrazovkách. Stanice CW uvede v premiéře třetí sérii, která, přiznejme si, je pro všechny velkým překvapením. Sledovanost seriálu už dva roky nepřeje, stanice ale očividně nehodlá nad tímto dramatem lámat hůl.

Proč to sledovat

Pokud máte rádi seriály od CW a nenáročné oddechovky, tak jste u správného seriálu. Beauty není ničím zvláštní, přesto si k vám dokáže najít cestičku. Sympatické herecké obsazení, na které se dá dívat celý den (však jsme na CW!), žádný složitý příběh a fakt, že seriál nezruší po pár dílech (čtyři série už je slušné číslo) je dostatečné množství důvodů, proč tomu dát šanci!
4
Aquarius

Aquarius

Kdy a kde

od 28. května každý čtvrtek na NBC

O co jde

Píše se rok 1967, éra volné lásky, experimentů s drogrami a Vietnamu. Když se začne pohřešovat dcera prestižního advokáta, Sam Hodiak začne klást otázky. Brzy objeví, že dospívající hippies děti nemají policisty moc v lásce, zvlášť když ti policisté mají tak krátké vlasy jako Sam. Hrdina se spojí s poldou v utajení Brianem, který má však mnoho vlastních skrytých démonů. Sam začne také věřit mladé policistce Charmain, která se snaží vydobyt respekt v profesi, ve které s převahou dominují muži. Trio během vyšetřování dojde k vůdci kultu, který vyhledává zranitelné ženy a přesvědčuje je, aby se k němu přidaly. Jeho stopa je dovede do králičí nory plné drog, sexu, vražd a kulturní revoluce. Hrdinové zatím neví, že z tohoto muže se poté vyklube známý vrah Charles Manson, který se v 60. letech zoufale snažil prosadit na hudební scéně, až se v něm jednoho dne něco zlomilo.

Proč to sledovat

Očekávaná minisérie, ve které se herec David Duchovny ujal první hlavní role od skončení Californication. Příběh vychází ze skutečných událostí o sériovém vrahovi Charlesovi Mansonovi, který byl v roce 1971 shledán vinným za vraždu sedmi lidí. Lehká tematika na horké letní dny, co říkáte? :-)
3
Wayward Pines

Wayward Pines

Kdy a kde

od 14. května každý čtvrtek na Foxu

O co jde

Thriller, ve kterém nic není takové, jak se na první pohled může zdát. Tajný agent Ethan Burke přijíždí do městečka Wayward Pines. Byl vyslán na misi s cílem najít dva ztracené federální agenty. Místo odpovědí však Ethanovo vyšetřování vyvolává další a další otázky. Každý krok blíže k odpovědím hrdinu stále více vzdaluje od života, který znal, od jeho role manžela a otce. Na konci musí Ethan čelit hrůzostrašné realitě toho, že se z Wayward Pines možná nikdy nedostane živý.

Proč to sledovat

Wayward Pines v současnosti vévodí našemu žebříčku nejočekávanějších novinek! Jde o minisérii, která je adaptací bestsellerového románu Pines od Blakea Crouche. V hlavní roli zazáří Matt Dillon, který má na svém kontě nominaci na Oscara. Rozhodně se můžeme těšit na silně serializovaný děj a jelikož se jedná o minisérii, je jasné, že se dočkáme nějakého rozuzlení a zakončení. Trailer navíc vypadá luxusně, napětí by se dalo krájet!
2
Penny Dreadful

Penny Dreadful

Kdy a kde

od 3. května každou neděli na Showtime

O co jde

Životy těch nejděsivějších postav literatury, mezi kterými nechybí doktor Frankenstein a jeho stvůra, Dorian Gray a další, se spolu propojí ve viktoriánském Londýně. A to vše je pouze začátek. Toto temné hororové drama nenechá žádného z diváků v klidu. Měli byste se připravit, protože se budete bát… V této sezóně se Vanessa a Ethan ještě více semknou spolu se Sirem Malcolmem, Dr. Frankensteinem a Sembenem, aby společně porazili síly zla, které je ohrožují.

Proč to sledovat

Pomalu se dostáváme ke květnovým dezertům. Penny Dreadful má premiéru 3. května, i když stanice Showtime nabídla fanouškům první epizodu online již dva týdny předem. Pokud jste dosud neviděli, určitě byste to měli rychle napravit. Luxusní herecké výkony doplněné scénářem na úrovni. Celkově štáb odvádí úžasnou práci, od kamery přes střih až po grafické a hudební oddělení. Atmosféra, která na vás ze seriálu dýchne, ve spojení s postavami, které známe ještě ze středoškolských lavic, to je něco, co si musí každý vyzkoušet na vlastní kůži!
1
Halt and Catch Fire

Halt and Catch Fire

Kdy a kde

od 31. května každou neděli na AMC

O co jde

Děj seriálu se odehrává v 80. letech minulého století a popisuje boom osobní výpočetní techniky očima vizionáře, inženýra a génia, jejichž inovace podstupují přímý souboj s technologiemi tehdejších korporátních gigantů. Jejich osobní i profesní vztahy jsou vystaveny těžké zkoušce v podobě touhy po bohatství a slávě… Druhá série naváže na začátku roku 1985 a bude se soustředit na start nové společnosti Mutiny od Cameron a Donny, která staví na nejbouřlivější myšlence nové éry – internetu. Joe, Gordon a Bosworth pojednou na vlastní „online“ vlně ve snaze zahojit rány a přestát události z první série.

Proč to sledovat

Pokud jsme u Penny Dreadful psali, že jde o herecký koncert, tak u Halt & Catch Fire to platí dvojnásob. Nejen výkony herců, ale samotné charaktery postav jsou vytvořeny na výbornou. Ačkoliv všichni mají své temné stránky, jsou svým způsobem jedineční a nelze si je neoblíbit. Příběh je komplexní, dokáže zaujmout jak absolutní technologické neználky, tak i počítačové experty. Seriál má u nás pouze lehce přes 100 hodnocení a je to škoda, zaslouží si mnohem větší pozornost, než která se mu dosud dostává. A to jsme ještě ani nezačali pět ódy na Intro! Rozhodně jedna z nejlepších úvodních znělek mezi současnými seriály.

Kompletní přehled

Premiéry:
3. 5. 2015 Penny Dreadful (Showtime, 2. série)
8. 5. 2015 Grace and Frankie (Netflix, celá 1. série)
11. 5. 2015 Girl Meets World (Disney Channel, 2. série)
14. 5. 2015 Maron (IFC, 3. série)
14. 5. 2015 Wayward Pines (Fox, 1. série)
18. 5. 2015 The Bachelorette (ABC, 11. série)
20. 5. 2015 Masterchef (Fox, 6. série)
21. 5. 2015 Beauty and the Beast (The CW, 3. série) – posunuto na 11. 6.
21. 5. 2015 Rookie Blue (Global, 6. série)
21. 5. 2015 Between (Netflix, 1. série)
25. 5. 2015 Texas Rising (History, minisérie)
25. 5. 2015 The Island (NBC, 1. série)
26. 5. 2015 America's Got Talent (NBC, 10. série)
26. 5. 2015 Extreme Weight Loss (ABC, 5. série)
28. 5. 2015 Aquarius (NBC, 1. série)
30. 5. 2015 The Secret Life of Marilyn Monroe (Lifetime, minisérie)
31. 5. 2015 Halt & Catch Fire (AMC, 2. série)

Po pauze se vrací:
4. 5. 2015 Stalker (CBS) – posunuto na 27. 4.

Finále:
1. 5. 2015 Blue Bloods (CBS, o 6. sérii dosud nerozhodnuto)
3. 5. 2015 Madam Secretary (CBS, seriál prodloužen pro 2. sérii)
3. 5. 2015 Secrets & Lies (ABC, o 2. sérii dosud nerozhodnuto)
3. 5. 2015 The Last Man on Earth (FOX, seriál prodloužen pro 2. sérii)
4. 5. 2015 Gotham (FOX, seriál prodloužen pro 2. sérii)
4. 5. 2015 New Girl (FOX, seriál prodloužen pro 5. sérii)
4. 5. 2015 Weird Loners (FOX, o 2. sérii dosud nerozhodnuto)
4. 5. 2015 Person of Interest (CBS, o 5. sérii dosud nerozhodnuto)
5. 5. 2015 Forever (ABC, o 2. sérii dosud nerozhodnuto)
6. 5. 2015 Criminal Minds (CBS, o 11. sérii dosud nerozhodnuto)
7. 5. 2015 The Big Bang Theory (CBS, seriál prodloužen pro 9. sérii)
7. 5. 2015 Scandal (ABC, o 5. sérii dosud nerozhodnuto)
7. 5. 2015 Dig (USA Network, minisérie)
7. 5. 2015 The Red Road (Sundance Channel, o 3. sérii dosud nerozhodnuto)
8. 5. 2015 Hawaii Five-0 (CBS, o 6. sérii dosud nerozhodnuto)
10. 5. 2015 Once Upon a Time (ABC, o 5. sérii dosud nerozhodnuto)
10. 5. 2015 The Good Wife (CBS, o 7. sérii dosud nerozhodnuto)
10. 5. 2015 Revenge (ABC, o 5. sérii dosud nerozhodnuto)
11. 5. 2015 The Originals (CW, seriál prodloužen pro 3. sérii)
11. 5. 2015 Jane the Virgin (CW, seriál prodloužen pro 2. sérii)
11. 5. 2015 Bates Motel (A&E, o 4. sérii dosud nerozhodnuto)
11. 5. 2015 The Returned (A&E, o 2. sérii dosud nerozhodnuto)
11. 5. 2015 Castle (ABC, o 8. sérii dosud nerozhodnuto)
12. 5. 2015 NCIS (CBS, o 13. sérii dosud nerozhodnuto)
12. 5. 2015 NCIS: New Orleans (CBS, seriál prodloužen pro 2. sérii)
12. 5. 2015 Agents of S.H.I.E.L.D. (ABC, o 3. sérii dosud nerozhodnuto)
12. 5. 2015 Chicago Fire (NBC, seriál prodloužen pro 4. sérii)
13. 5. 2015 American Idol: The Search for a Superstar (FOX, o 15. sérii dosud nerozhodnuto)
13. 5. 2015 Arrow (CW, seriál prodloužen pro 4. sérii)
13. 5. 2015 The Middle (ABC, o 7. sérii dosud nerozhodnuto)
13. 5. 2015 The Goldbergs (ABC, o 3. sérii dosud nerozhodnuto)
13. 5. 2015 CSI: Cyber (CBS, o 2. sérii dosud nerozhodnuto)
13. 5. 2015 Nashville (ABC, o 4. sérii dosud nerozhodnuto)
14. 5. 2015 The Vampire Diaries (CW, seriál prodloužen pro 7. sérii)
14. 5. 2015 The Blacklist (NBC, seriál prodloužen pro 3. sérii)
14. 5. 2015 The Odd Couple (CBS, o 2. sérii dosud nerozhodnuto)
14. 5. 2015 Reign (CW, seriál prodloužen pro 3. sérii)
14. 5. 2015 Grey's Anatomy (ABC, o 12. sérii dosud nerozhodnuto)
14. 5. 2015 American Crime (ABC, o 2. sérii dosud nerozhodnuto)
14. 5. 2015 Elementary (CBS, o 4. sérii dosud nerozhodnuto)
15. 5. 2015 The Amazing Race (CBS, o 27. sérii dosud nerozhodnuto)
15. 5. 2015 Grimm (NBC, seriál prodloužen pro 5. sérii)
15. 5. 2015 The Simpsons (FOX, seriál prodloužen pro 27. sérii)
17. 5. 2015 The Royals (E!, seriál prodloužen pro 2. sérii)
17. 5. 2015 Brooklyn Nine-Nine (FOX, seriál prodloužen pro 3. sérii)
17. 5. 2015 Family Guy (FOX, o 14. sérii dosud nerozhodnuto)
17. 5. 2015 Mad Men (AMC, finále seriálu)
18. 5. 2015 The Following (FOX, o 4. sérii dosud nerozhodnuto)
18. 5. 2015 2 Broke Girls (CBS, seriál prodloužen pro 5. sérii)
18. 5. 2015 Mike and Molly (CBS, seriál prodloužen pro 6. sérii)
18. 5. 2015 Stalker (CBS, o 2. sérii dosud nerozhodnuto)
18. 5. 2015 NCIS: Los Angeles (CBS, o 7. sérii dosud nerozhodnuto)
18. 5. 2015 The Night Shifrt (NBC, o 3. sérii dosud nerozhodnuto)
19. 5. 2015 The Flash (CW, seriál prodloužen pro 2. sérii)
20. 5. 2015 The Voice (NBC, o 9. sérii dosud nerozhodnuto)
20. 5. 2015 Dancing with the Stars (ABC, o 21. sérii dosud nerozhodnuto)
20. 5. 2015 Survivor (CBS, seriál prodloužen pro 31. a 32. sérii)
20. 5. 2015 The Mysteries of Laura (NBC, o 2. sérii dosud nerozhodnuto)
20. 5. 2015 Law & Order: SVU (NBC, seriál prodloužen pro 17. sérii)
20. 5. 2015 Supernatural (CW, seriál prodloužen pro 11. sérii)
20. 5. 2015 Modern Family (ABC, o 7. sérii dosud nerozhodnuto)
20. 5. 2015 Chicago PD (NBC, seriál prodloužen pro 3. sérii)
20. 5. 2015 Black-ish (ABC, o 2. sérii dosud nerozhodnuto)
23. 5. 2015 Outlander (Starz, seriál prodloužen pro 2. sérii)
24. 5. 2015 Battle Creek (CBS, o 2. sérii dosud nerozhodnuto)
24. 5. 2015 The Lizzie Borden Chronicles (Lifetime, minisérie)
25. 5. 2015 Remedy (Global, o 3. sérii dosud nerozhodnuto)
28. 5. 2015 Louie (FX, o 6. sérii dosud nerozhodnuto)
28. 5. 2015 The Comedians (FX, o 2. sérii dosud nerozhodnuto)


Teď se ozvěte vy! Na které seriály se těšíte nejvíce? Které tvoří vaši Top 5? A u kterých vám bude líto, až skončí, ať už úplně, nebo na dalších pár měsíců do začátku další série?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře32zobraz všech 32 příspěvků
ragelly

ragelly

Premiéra Beauty and the Beast byla posunuta až na 11. června.
před 9 roky
rastaman1

rastaman1

Už se nemůžu dočkat Halt and Catch Fire, první série mě opravdu dostala, IMHO jeden z nejlepších seriálů.
před 9 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Jenom 100 hodnocení? Co byste chtěli po první řadě?
před 8 roky
Další články k tématu