27. 10. 2014

Hej, SerialZoňáci, mám koukat na Marry Me?

S romantickými komediemi se letos roztrhl pytel. Dokáže Marry Me vyčnívat z davu?

Marry Me je novinka od NBC, která se vysílá v úterý v devět večer. Do desáté ho poté doplňuje druhá série About a Boy.

A jakou že má seriál v úterý konkurenci? Na ABC běží Agents of S.H.I.E.L.D., na CBS NCIS: New Orleans, na CW Supernatural a na Foxu New Girl.

tipovačce věří v prodloužení pouze Gorilla. Všechny ostatní týmy se přiklání ke zrušení a lid je podporuje s 65 procenty hla­sy.

To zní jako další slaďárna

A taky že je. Marry Me se přidává k letošní záplavě romantických komedií. Narozdíl od několika jiných však do této novinky vkládají kritici větší naděje, ačkoliv pilot podle nich neukázal celý potenciál.

O co jde?

V centru dění je opět mladý pár. Na rozdíl od Manhattan Love Story nebo A to Z se ale ústřední dvojka nepoznala nyní, ale pár je spolu už šest let. Annie se snaží nedat na sobě nic znát, ale být ve 32 letech a po šesti letech vztahu stále svobodná, ji hodně trápí. Netuší, že ji chce Jake požádat o ruku a vybuchne. Ve svém výlevu stihne urazit všechny přátelé, známé a příbuzné, které s Jakem mají. Všichni dotyční jsou přitom v bytě schovaní a čekají, až budou moct zvolat „Překvapení!“ a pogratulovat čerstvě zasnoubenému páru.

První pokus o zásnuby tedy příliš nevyjde, ale Annie se rozhodne vše napravit a požádat Jakea sama… což skončí jeho vyhazovem v práci.

Páru nezbývá nic jiného, než začít přemýšlet o tom, zda tato znamení nenaznačují, že je na čase vztah ukončit. Nakonec ale usoudí, že jsou pro sebe stvořeni, a zasnoubí se.

To zní jako pěkný film, ale o čem to bude dál?

O strastech plánování svatby? Kdo ví, pilot nenaznačil, kam dál by se celý seriál mohl ubírat. Samozřejmě víme, že směřujeme ke svatbě, ale obsah jednotlivých dalších epizod si příliš odhadovat netroufáme.

Ti lidi na posteru ale nejsou začátečníci, ne?

Zdaleka ne! Oba herci v hlavních rolích jsou ostřílení seriáloví veteráni. Casey Wilson strávila tři roky v nedoceněné komedii Happy Endings. Ken Marino má za sebou snad víc rolí, než Tyler Labine – Eastbound and Down, Children's Hos­pital, Burning Love, Party Down, Reaper, Veronica Mars, Dawson's Creek a mnoho dalších.

Seriál vytvořil David Caspe, který stojí také za již zmíněným Happy Endings.

Trailer by bodnul

Pořád nevím. Stojí to za to?

Za 20 minut nic nedáte. Vtipy se zde vyskytují poměrně dost, stejně jako romantické chvilky. Ústřední dvojka je skvělá, dynamická a má rozhodně chemii. Také vedlejší postavy dokážou zaujmout, především taťkové Kevinové a mamka Myrna. Seriál má velmi příjemný nádech, nenáročný, pozitivní tón.

To zní až moc pozitivně…

Jistě, pár věcí by se zlepšit dalo. První epizoda je silně zaměřená na hlavní duo, až vám přijde, že se jimi za chvíli předávkujete – stále opakující se výlevy těchto povah vám po čase začnou připadat jako opakování, resp. vykrádání sebe sama, což v rámci 20 minut určitě není dobré znamení. Toto ale půjde lehce napravit v dalších epizodách, přece jen pilot slouží k představení hlavních postav a jejich příběhů.

Nějaká zvláštnost?

Flashbacky. Není zde sice takové to klasické napětí, kdy fanoušci doufají, že se pár dá nakonec dohromady, ale seriál ozvláštňují návraty do doby před šesti lety, kdy se Annie a Jake seznámili. Očekáváme, že flashbacky budou i nadále pokračovat a tak postupně budeme odhalovat, jak se jejich vztah formoval až do současné podoby.

Podobné seriály?

Podobné téma má třeba Dharma a Greg, jistou podobnost Annie byste našli také s Rachel z Glee. Ale nebojte, zpěvu se tady nedočkáte, stejně jako bude chybět středoškolské drama :-)

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

ragelly

Líbilo se mi to. Vlastně ani nevím, co říct negativního, jsem dost spokojená. Líbily se mi hlavní i vedlejší postavy, děj, vtipy pro mě fungovaly, asi dvakrát jsem vybuchla smíchy :)

Možná bych omezila ty flashbacky. Obecně nemám ráda skoky do minulosti a tady mi to přijde trošku zbytečné. Tvůrci si s tím sice vyhráli a propojili první setkání s dějem z přítomnosti, ale myslím, že v budoucnosti by se seriál mohl obejít i bez nich. Spíš mě zajímá, co je čeká dál během plánování svatby, ne to, co už prožili, když stejně víme, že všechny problémy jejich vztah přežil.

Herci jsou sympatičtí. Casey znám z Happy Endings, kde byla mírně šílená a tuto povahu si přenesla i sem. Je to ale šílenost v rámci vtipných mezí, neměla jsem nutkání jí vrazit, což je určitě plus :D U Kena Marino si myslím, že každá role bude lepší než jeho šílený Ron v Party Down. Jake je pro Annie skvělým protikladem, který je sám o sobě dost šílený, ale zároveň dokáže stát nohama pevně na zemi a usměrňovat svou snoubenku.

Seriál má určitě potenciál. Podle mě jde o jednu z lepších komedií letošní sezóny, která si určitě zaslouží šanci.

+ vtipy, obsazení

- přehnaný výskyt flashbacků
- není jasné, kam by měl seriál obsahově směřovat

Moje hodnocení pilotu: 80 %
Fruiko

Tohle bylo docela příjemné překvapení. I když většina nepovedených žádostí (a tím i vtipů) už byla vyspoilerována v traileru, tak jsem se docela dobře bavil. Vedlejší postavy už byly tradičně nesnesitelné a gay rodiče mi přišli už hodně za hranou, co se týče, nutnosti nacpat si do seriálu nějaké to cool téma.

Problém je, že to je zase to staré známé. Dokonce díky Casey to vypadá jako Happy Endings 2. Jako by už všechny nápady na komedie byly pro tohle století už vystřílené. Tvůrci prostě jen recyklují to, co už jsme několikrát viděli a pár flashbacků to opradu nevytrhne (když jsme u toho, tak letošek je nějakou érou hromadného flashbackování v komediích).

Marry me prostě neurazí, ale ani ani dech vám nevyrazí.

+ pár nečekaných vtipů

- gay otcové
- slovo fuck nejen vypípané, ale i vykostičkované
- karaoke
- joga scéna

Moje hodnocení pilotu: 60 %

Dáte Marry Me šanci? Líbil se vám pilot a další epizoda?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Lill

Lill

Nevidela som a ani neplánujem, ale.. "Vinnie" z VM mi príde na tej článkovej foto nejaký...
před 9 roky
Elža

Elža

Mně se pilot vážně líbil. Doufám, že další díly budou jen a jen lepší!
před 9 roky
lilas

lilas

Nie, nemam rada romanticke komedie a sitkomi.
před 9 roky
Další články k tématu