8. 10. 2014

Hej, SerialZoňáci, mám koukat na The Flash?

CWčko konečně začíná sezónu! Tento týden se kromě očekávaných starých známých představí i nejnovější superhrdina, bleskový Flash.

The Flash je novinka od CW, která se vysílá v úterý večer v osm. Za ním poté následuje veterán Supernatural.

A jakou že má seriál v úterý konkurenci? Na ABC běží Selfie a Manhattan Love Story, na CBS NCIS, na Foxu Masterchef Junior a na NBC The Voice.

tipovačce je to jasné. My všichni věříme v prodloužení, vy nás sekundujete drtivou většinou 95 procenty hlasů.

No konečně

Každý se jednou dočká. The Flash unikl na internet už během léta, přesto jsme s jeho ne/recenzí počkali. Rozhodně vám radíme, ať se na pilot podíváte znovu. Když už nic jiného, budete tam mít extra tři minuty dalšího materiálu ke kochání. I kdyby vás tato lákavá nabídka nezaujala, kdo by tak vydařený kousek nechtěl vidět ještě jednou? A pak znovu? A za pár měsíců zase znovu?

Flash… to mi ale nic neříká

To se nám ani nechce věřit. Pokud jste totální neznalec komiksů, Sheldona Coopera a Arrowa, tak nám dovolte vám Flashe přiblížit.

Barry Allen je obyčejný kluk. Pomáhá policii při zkoumání těl mrtvých obětí zločinů. Všude chodí pozdě, věčně nestíhá. V dětství se Barry musel vyrovnat s těžkou ztrátou; zemřela mu matka a jeho otec byl usvědčen jako její vrah. Barry však nevěří, že je vinen.

Jednoho dne dojde v místní továrně k vážné nehodě, nechybí ani výbuch. Shodou všemožných okolností do Barryho právě v tom okamžiku zasáhne blesk. Barry je dlouho v komatu. Když se probudí, začne si uvědomovat, že něco není v pořádku. Zdánlivě dokáže zastavit čas – je to tím, že se Barry dokáže hýbat tak rychle, že to vypadá, jako by se svět kolem něj zastavil. Mladík se rozhodne, že svou novou schopnost bude využívat k boji proti zločinu ve svém milovaném městě.

Další superhrdina, jo?

Jako byste nevěděli, že těch není nikdy dost, zvlášť pro fanoušky televizních seriálů. Tenhle je ale opravdu zábavný. Přítomnost nadpřirozených prvků seriál odlišuje od svého kolegy Arrowa a naopak ho přibližuje ke Smallville, seriálu, který na této stanici běžel celou dekádu.

Kdo tam hraje?

Pokud znáte Arrowa, už víte, kdo je Barry, jelikož se představil v předchozí sérii. Ztvárnil ho Grant Gustin, který se objevil jako záporácký kanárek v Glee.

To mi asi nic moc neřekne

Tak mrkněte na trailer :-)

Dost nadupané! Tomu asi šanci dám

Nebudete litovat. Seriál se nese ve stylu své stanice, je tedy velmi líbivý, s pěknými herci a „barevným“ prostředím. Zároveň ale také nejde o lacinou telenovelu, dočkáte se slušné zápletky s uspokojivým zpracováním.

Grant v hlavní roli působí přirozeně, věříte mu. Vedlejší postavy chtějí trošku více propracovat, ale pilot úspěšně plní cíl s nimi diváka seznámit, věříme, že za pár dílů už vám budou připadat jako členové rodiny.

Příjemným bonusem je obsazování herců, kteří hráli hlavní role v původním seriálu.

Kde že?

Pardon, to jsme vám zapomněli říct. Tento Flash není prvním seriálem o Barrym. Stejnojmenný seriál už běžel na CBS v letech 1990–91. V hlavní roli se představil John Wesley Shipp, který nyní vzal na svá bedra roli Barryho otce.

Podobné seriály, prosím!

Tak původní Flash, bratrský Arrow, kterému chybí nadpřirozená složka, Smallville, The Cape (ten je ovšem i se Summer Glau oproti Flashi suchý) a v podstatě všechny ostatní superhrdinské seriály s postavami z DC komiksů.

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

ragelly

Já jsem spokojená. To, co mi slíbil trailer, jsem dostala v první epizodě. Těším se na pokračování.

Jsem ráda, že můžu říct, že letní hype kolem tohoto seriálu nebyl přehnaný. I my na SZ jsme Flashe označovali jako budoucí hit a po zhlédnutí prvního dílu jsem svůj názor určitě nezměnila. Seriál mi neskutečně připomíná dospělou verzi Smallville, když už Clark nebyl na střední, ale přestěhoval se do Metropolis a chránil ulice od zlounů. Arrowa neznám, ale myslím, že to připodobnění se Smallville je kvůli přítomnosti nadpřirozených prvků více logické.

Hlavní hrdina je velký sympaťák. Pořád mám Granta v paměti jako záporáka v Glee, kde mi možná seděl víc než tady, to ale nemění nic na tom, že jsem s jeho obsazením spokojená a určitě si ho budu na obrazovce užívat, až se k seriálu dostanu. Ani ostatní herci nejsou k zahození, spoustu z nich znám už z jejich předchozích seriálových projektů a vždycky uvítám, když někoho známého vidím v nové roli. Navíc jak to tak vypadá, může se z toho stát nová ikonická role, protože Flash má šanci udržet se na obrazovkách následující dekádu.

To mi připomíná, že to byl od tvůrců pěkně mazaný tah, dát na konec epizody datum 2024 :-) Jako by naznačovali, jak dlouho se seriálem chtějí pokračovat. Pokud vydrží a udrží si kvalitu, nemůžu se dočkat, až se začne příběh propojovat a když budeme koukat zpětně, uvidíme, jak vše směřovalo právě k tomuto datu a tomu finále, které v roce 2024 s trochou štěstí uvidíme.

Za mě maximální spokojenost. Od dob Smallville mi příjemný oddychový nadpřirozený superhrdinský seriál chyběl. CWčko tenhle žánr prostě umí.

+ téma
+ CW pojetí ve stylu Smallville
+ sexy hlavní hrdina

- od CW nemůžeme očekávat dokonalost ve všech směrech, je jasné, že teenagerovskému nádechu se prostě nevyhneme, ale to je mínus asi jen pro ty největší seriálové fajnšmekry, mně to určitě nevadí

Moje hodnocení pilotu: 80 %
Fruiko

Musím se přiznat, že po nadupaném traileru tohle bylo trochu zklamání. Sice jsme se dočkali všech slíbených scén, ale úplně se utopily ve spoustě informací v pilotní epizodě. Barryho to-do list je totiž dlouhý, jak užovka přejetá parním válcem. Musí zjistit jak jeho schopnosti fungují, přijít na to, jak to bylo s vraždou jeho matky, jen tak mimochodem odhalit, že jeho láska už má jiného, rozházet si to s jejím taťkou drsným podlou, odskočit si za Arrowem do Starling City na kurz sebepoznání, chytit bankovního lupiče ovládajícího počasí a ještě zaskočit za taťkou do vězení.

Barry toho má prostě na krku tolik, že divákům, kteří nedosahují jeho rychlosti brzy dojde dech a nestíhají s ním držet krok. A tak jim nemá ani čas přirůst k srdci, odhalit vnitřní já. Takže v podstatě je vám pak jedno jestli Barry souboj s tornádem vyhraje, nebo ho vcucne.

Ale abych nebyl jen negativistický. Pořád to je slušný seriál s pár skvělými momenty a vzhledem k závěrečnému megaspoileru, který odkazuje na jisté věci z DC vesmíru, se máme na co těšit. I když přiznejme si, že v seriálu k nim nikdy nebude moci dojít vzhledem k tomu, že Warner nikdy ze svých spárů nepustí Supermana a další potřebné superhrdiny…

Rozhodně držím seriálu palce, aby alespoň do té doby vydržel na obrazovkách. Prostě: „Run Barry, run!“

+ jakákoliv scéna začínající monologem „My name is Barry Allen…“
+ relativně dobré efekty

- uspěchaný „přeplněný“ pilot
- šmatlání po skle ve vězení
- herecké výkony v bitce dětí na začátku

Moje hodnocení pilotu: 70 %
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře14zobraz všech 14 příspěvků
Vachisek

Vachisek

»SPOILER«
před 9 roky
Locke

Locke

Není to špatný ale tak nadšený jako všichni ostatní nejsem. Gotham se mi líbil mnohem víc.
před 9 roky
Ragnarok8

Ragnarok8

No...tak to bylo bleskový :D Hodně pěkný pilot a rozhodně hit sezóny, jak se asi už očekávalo. I když...
před 9 roky
Další články k tématu