7. 10. 2013

Hej, SerialZoňáci, mám koukat na Welcome to the Family?

Sezóna 2013/2014 je tady. Přemýšlíte, jaké novinky přidat do watchlistu? Poradíme vám! V našem podzimním seriálu se zaměříme na piloty velké pětky, které si dopodrobna rozebereme. Na řadě je rodinná komedie Welcome to the Family.

Welcome to the Family běží na stanici NBC ve čtvrtek večer. O půl deváté večer navazuje na Parks and Recreation a je první ze tří po sobě jdoucích novinek (následuje Sean Saves the World a The Michael J. Fox Show). Bude tak stát proti X Factoru (a od zimy American Idolu), novince OUaTiW, další novince The Millers a TVD.

Konkurence je to poměrně velká, ovšem přesto se v naší tipovačce našla skupinka, která této komedii věří. CW Zone tedy držíme palce, ať se nám ostatním můžou smát. Překvapivě u vás uživatelů taky nebylo rozhodování úplně jednoduché. V konečném důsledku jste seriál odsoudili, ale poměr hlasů byl docela natěsno – 58:42.

O čem to je?

Komedie o dvou rodinkách a sotva dospělých dětech, kteří omylem počali své vlastní. Dan a Katrina spolu mají dceru Molly. Jsou nadšení, že konečně odmaturovala a vypadne z domu a oni budou mít čas sami pro sebe. Junior je synem Chueyho a Lisette. Oba jsou na svého kluka moc pyšní a taky aby ne, vždyť je to nejlepší student ročníku, který má stipendium na Standford.

Pak ale přijde ledová smršť. Molly je těhotná. Už se s tím nedá nic dělat a tak dojde na seznámení rodičů. Jaká to náhodička, že Dan a Chuey se nevidí poprvé; oba se totiž před pár dny nepohodli v Chueyho tělocvičně a dá se říct, že se bytostně nenávidí.

Jejich děti se ale chtějí vzít a tak se snaží své rodiče udobřit. Ti nakonec opravdu odhodí neshody stranou, když je bezpečnost jejich vnoučete ohrožena. Aby toho všeho nebylo málo, Katrina na konci epizody zjistí další zajímavou novinku…

Zní to jako další z miliardy rodinných komedií, ale třeba trailer ukáže originalitu

Doufat můžete :-D

Rodinné komedie se mi líbí, nepodobá se to na něco, co znám?

Není tam špetka novoty. Naposled se téma dvou odlišných rodin objevilo předloni v Robovi. Těhotnou dceru s přítelem, kteří bydlí u rodičů, jsme zase mohli vidět v Rebě a v Last Man Standing.

Pokud hledáte originalitu, tady se jí určitě nedočkáte.

Je to tedy celé okoukané?

V podstatě ano. Oba rodičovské páry si vůbec nerozumí, pochází z jiného kulturního zázemí a zastávají jiné hodnoty. Navíc se vzájemně obviňují z toho, kdo jak vychoval své nezodpovědné dítě.

Samotné děti jsou případem samy o sobě. Dcera je feministka na sto procent, ovšem hned jak něco nejde podle jejího plánu, běží s brekem za tatínkem, který to za ni vyřeší. Synek je naopak chytrý a milý, chce udělat vše správně a má se svou láskou nekonečnou trpělivost.

Vtipů tady moc nenajdete, nebo jsou tak skryté, že si je neuvědomíte. Seriál se ale ani nesnaží hrát na city, takže vlastně nevíte, co jeho prostřednictvím chce autor vlastně sdělit. Chce pobavit, moralizovat, nebo snad oboje? Pokud odpověď objevíte, určitě nám dejte vědět.

Ale snad tam musí být něco, kvůli čemu se lidi koukat budou, ne?

Dobrá otázka. Možná pokud máte rádi zdejší herce: Mike O'Malley hrál v Glee, Mary MCCormack v In Plain Sight, Justina Machado v Six Feet Under, Ricardo Chavira v Desperate Housewives a Ella Rae Peck v Gossip Girl.

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

ragelly

Trailer vypadal ještě obstojně, ale pilot to zabil. Za celých dvacet minut se zasmějete asi tak jednou – hned v první minutě a půl. Potom už jen sedíte a kontrolujete čas, kolik zbývá do konce.

Postavy jsou otřesné. Nejvíc mi leze na nervy feministická těhotná dcera, ale ani její vyvolený není o nic lepší. Ten jeho přihlouplý úsměv typu „všechno bude v pořádku, postarám se o tebe“, navíc doplněný přesně stejnými řečmi, mě nutil zavírat oči. Rodičovstvo není o nic lepší. Samozřejmě jde o čtyři úplně protichůdné lidi, kteří se (zpočátku) na ničem neshodnou, ale nakonec se usmíří pro dobro svých dětí.

Beztak v dalších dílech zase najdou něco, o čem se budou hádat, ať už půjde o jméno dítěte nebo o to, kde bude mladá rodinka bydlet. Úplně to vidím.

+ proslov synka
+ závěrečná scéna pilotu

- přehnaně feministická a blbá dcera
- bláhový a debilně se usmívající synek
- oba otcové
- obě matky

Moje hodnocení pilotu: 20 %
Fruiko

Další letošní nemastná neslaná komedie. Z celého pilotu si víceméně pamatuji jen úvodní scénu s projevem a pak to, že těhule nemůžou na horskou dráhu. Zbytek mezi tím je jen nudná výplň. Alespoň, že zatím nezabředli do vtipů cílených na etnické stereotypy. Ale na to určitě také časem dojde.

Oba otcové jsou nesnesitelní, ale pořád nemají na matky, které je strčí do kapsy. Co se týče zatím nesezdaných dětí, tak ty taky nemusím. Hlavně netuším, jak se ti dva mohli dát dohromady, když jsou tak rozdílní s úplně jinými životními cíli.

Smutné je, že i přes všechny mé výhrady to je pořád seriál z té lepší půlky mezi letošními komediálními piloty.

+ informace o těhulích nemohoucích na horské dráhy

- předvidatelnost
- imbecilní postavy

Moje hodnocení pilotu: 50 %
Seraphine313

Je možné natočit seriál, kde vám není sympatická ani jedna postava? Je! Je možné natočit komedii, při které se zasmějete jen jednou? Je! A je možné k tomu natočit trailer tak, aby bylo zbytečné se na tu komedii dívat? No samozřejmě!

Ne, nedělám si legraci. Tohle byl jeden z nejhorších seriálů, co jsem kdy viděl. A to se ještě chystám na Super Fun Night. Tady mám chuť všem postavám nafackovat. Otec idiot, dcera idiot, tchán megaidiot, synek idiot, co mluví jak prezident, to jako fakt? Fakt mám věřit, že jenom dospělé ženské jsou ty rozumné, větší klišé jste vytáhnout nemohli?

Vtipy nefungují, snad jen jeden ve čtrnácté minutě. Občas jsem se dokonce přistihl při tom, že jsem ani netušil, jak se k některým věcem dostali (Latinoameričané jsou asi poměrně citliví). Mimochodem, jestli otec Juniora (to je fakt jméno?) vede svou tělocvičnu tímhle stylem už sedm let, docela se divím, že ještě neumřel hlady. Chemie mezi postavami nefunguje, vypadá to spíš jako z nějaké podivné reality show, než z rodinného života. Nejhorší na tom fakt je to, že všechno člověk už viděl v traileru. V pilotu není nic, absolutně NIC, co by člověk už nevěděl; mohl jsem si ušetřit dvacet minut života.

+ posledních deset sekund. Ale ty byly v traileru taky.

- nesympatické postavy (všechny)
- scénář
- těhotenství na horské dráze? možná tak v 35. týdnu
- totální absence vtipů
- že se to vůbec vysílá…

Moje hodnocení pilotu: 10 %
Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
Exredaktorka

Exredaktorka

to sis asi trošku nepřesně vyložila. já nemyslím, že nejste objektivní nebo tak, ale že si spíš kladete...
před 10 roky
Fruiko

Fruiko

Názor nikdy nemůže být objektivní. ;-) Ale proto tam píšeme ty pocitově/námětově podobné, aby si člověk...
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

řekněme objektivní do určité míry.
před 10 roky
Další články k tématu