23. 3. 2014

Hej, SerialZoňáci, mám koukat na Mind Games?

Sezóna se pomalu, ale jistě blíží ke konci, ale přísun nových seriálů neustává. Dneska jsme se zblízka podívali na Mind Games. Má smysl si ji přidat do watchlistu, nebo ne? Napoví naše představovačka...

Mind Games – plakát

Mind Games je nové drama ABC. Běží v úterý od desíti hodin po novince Trophy Wife. Konkurenci má v podobě Person of Interest na CBS a Chicago Fire na NBC.

tipovačce to není úplně jednoznačné. V obnovení věří neXtWeek a vy, i když to bylo velmi těsné. Pro obnovení hlasovalo jen 52 % z vás. Ostatní týmy jsou pro zrušení.

Mind Games, to zní jako něco děsně chytrýho…

No, nebojte, žádný magazín Mensy to není. Je to drama o bratrech, kteří mají díky svým znalostem a talentu skvělou schopnost své oběti podstrčit myšlenku, kterou si zaplatí objednatel. Nelíbí se vám jako otci krásné dcerušky ten buran, co s ním chodí a co si ho chce vzít? No problem, zaplaťte si jejich služby a dceruška se s ním ještě ráda rozejde. A ani nebude tušit, že v tom měl prsty někdo cizí.

Hustý, takže něco jako film Inception, jo.

V podstatě. Akorát bez Leonarda DiCapria, bez toho spaní a hlavně bez těch drahých efektů. V podstatě zůstalo jen u toho nápadu „vnuknutí“.

Takže když tam není Leo, tak kdo tam hraje?

Hlavní roli má Christian Slater (Breaking In, My Own Worst Enemy) a sekunduje mu Steve Zahn ("Tremeů.https://www­.serialzone.cz/se­rial/treme/), takže celkem známá jména. Za samotným seriálem stojí Kyle Killen, tvůrce Awake a Lone Star.

Awake a Lone Star?!

Varovná kontrolka se vám spustila správně. Je to ten chlápek, co mu všechno hnedle zruší. Navíc, Christian Slater taky začíná chytat nebezpečnou chorobu „nevydržím u seriálu dýl jak dva roky“, kterou již dlouhodobě trpí Tyler Labine.

Raději mi ukažte trailer, než to stihnou zrušit…

Nějaké tipy na něco náhradního, kdyby to teda zrušili?

Při troše fantazie Leverage a House of Lies.

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Fruiko

Nevím jestli to je mým přehnaným očekáváním nebo čím, ale s tímhle seriálem jsem si teda vůbec nesedl. Čekal jsem něco jako Hustle, či Leverage a bohužel ani jedno se nekonalo. O manipulaci se spíš víc mluví, než aby se prováděla, a vůbec pilot se spíš soustředí na tým a jeho problémy než na objekt manipulace. Dokonce by řekl, že si toho na svá bedra naložil příliš a snaží se nám naservírovat tolik chodů jako při francouzské večeři. Bohužel, všechny jsou tak hutné, že nestíháte trávit.

Obsazení je skvělé, ale herecké výkony zaniknou pod neustálým hádáním se někoho s někým. V podstatě 90 % pilotu se jen řve. Osobně mi to přišlo neuvěřitelně otravný a neustále mě to rozptylovalo od sledování toho, co se děje na obrazovce.

+ už je to prakticky zrušený, tak to nebude zabírat místo lepší seriálům

- všichni pořád řvou

Moje hodnocení pilotu: 30 %
ragelly

Souhlasím s Fruikem. Ten řev byl šílený. Seriál celkově nebyl úplně špatný, ale to, jak se tam pořád jen křičelo, mi ho dokonale pohřbilo. Možná u dvacetiminutovky by se to dalo přežít, ale u klasicky dlouhé epizody z toho začne rychle bolet hlava.

Ale jak říkám, ne vše je na Mind Games špatné. Celkově ten nápad o ovládání myslí mi přijde hodně zajímavý. Sice ten první díl byl na můj vkus až moc přehnaný, z obsahového hlediska jsem hodně zvědavá na to, co tvůrci vymyslí dál. Pilot můžeme brát jako takové oťukávátko, nakonec se z toho můžou vyklubat docela zajímavé případy, stejně jako v Lie to Me.

Co mi ale hodně vadilo, to byly postavy. Slater je úžasný, ale to je asi tak všechno. Všechny ostatní bych s klidem vyhodila. Naprosto nejhorší je jeho brácha. Chápu, že spousta lidí má různé nemoci, za své chování mnohdy nemůžou, ale ani to mi nedovolilo mu tu jeho neustálou nervozitu, těkavost a prostě celkově chování, mluvení a vzhled odpustit. Nikdo další ani nestojí za zmínku, všichni splynuli v jednu mlhavou šedou čáru, kterou si den po zhlédnutí už vůbec nevybavuju.

+ dobrý nápad
+ Christian Slater

- ostatní herci a jejich postavy
- řev
- zbytečně natažené na 40 minut

Moje hodnocení pilotu: 50 %

Jak se líbil pilot vám? Vsugerovali vám Mind Games, ať se ji přidáte do watchlistu?

Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Lill

Lill

Som si myslela, že to je úplne nové, preto ma komentár od Lemonie trochu zmiatol :D Ale už som si pozrela...
před 10 roky
Clear

Clear

Pilot jsem viděla a není to zase tak špatné, jak říkáte. Sice jsem od seriálu měla jiná a větší očekávání,...
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Jako v pilotu se samotnému "případu" věnovali dohromady asi 5 minut. Pokud by to tak bylo...
před 9 roky
Další články k tématu