27. 9. 2013

Hej, SerialZoňáci, mám koukat na The Crazy Ones?

Sezóna 2013/2014 je tady. Přemýšlíte, jaké novinky přidat do watchlistu? Poradíme vám! V našem podzimním seriálu se zaměříme na piloty velké pětky, které si dopodrobna rozebereme. Dnes společně budeme šílet z The Crazy Ones.

The Crazy Ones je komedie od CBS, kterou stanice zařadila do svého komediálního čtvrtečního bloku. Seriál poběží od půl deváté a předskokana mu bude dělat novinka The Millers.

Jak jistě všichni víte, čtvrtek je jedním z nejnabitějších dnů. Crazy Ones to rozhodně nebude mít ve svém časovém slotu jednoduché. Musí čelit konkurenci ve formě Grey's Anatomy (Chirurgové) (ABC), Reign (CW), Glee (FOX) a Sean Saves the World (NBC).

V naší tipovačce převažují pozitivní názory. Čtyři z pěti skupin věří, že se komedie dočká obnovení pro druhou sérii. Osaměle proti nám všem stojí pouze neXtWeek. Také vy Crazy Ones poměrně věříte, pro druhou sérii hlasovalo 73 procent všech tipujících.

Název zní šíleně, o co jde?

Nejen název, šílený je celý seriál. Simon a Sydney jsou otec a dcera, kteří společně vedou reklamní agenturu. Spolu s nimi zde pracuje také zamlklý Andrew, života (a žen) si užívající Zach a sekretářka Lauren.

V pilotu musí Simon a Sydney řešit pořádnou prekérku. Jejich největší klient McDonald totiž chce přejít jinam. Firma má pouze den na to, aby našla slavného zpěváka nebo zpěvačku, který/á by byl/a ochotný/á nazpívat písničku v podstatě o mase (ale jinak hlavně o rodině). Po pár neúspěšných pokusech se jim podaří zajistit Kelly Clarkson, ale nic se samozřejmě neobejde bez zádrhelů…

A co postavy, jsou tak šílené, jak to název napovídá?

Jo, a ještě tisíckrát tolik. V tomhle seriálu nenajdete vůbec nikoho normálního. Začněme pěkně popořadě. Tatík Simon je největší kvítko. Ten člověk je v jedné vteřině vtipálkem, v další mluví něco úplně nesmyslného, v další je smutný a v další z něj čiší láska ke své dceři. Než se v něm stihnete zorientovat, už je zase někde úplně jinde, prostě ho nedohoníte.

Naopak Sydney v sobě nemá ani trošku vtipu. Je vážná a hrozně moc se všeho bojí, všechno strašně prožívá. Vypadá to, že náplní její práce je především dohlédnout na to, aby její tatík neudělal nějakou blbost… a taky ho víceméně držet při smyslech. Ovšem i Sydney musí občas urvat řetěz a začít se chovat tak divně, jako všichni ostatní kolem ní.

Hlavní dvojku doplňuje spolupracovník Zach, který je nadržené prase, které mrká po všech ženách kolem něj, nehledě na jejich věk. Asi nebude překvapením, že si Zach báječně rozumí se Simonem, který je jeho spiklenec, a naopak nedokáže vůbec zaujmout Sydney. Sekretářka Lauren je „crazy“ naprosto vším, co dělá (například dává svému šéfovi čichat ke svým vlasům).

Dobře, obsah pilotu vím, postavy znám, ale kam to půjde dál?

To kdybychom věděli. Pilot zatím nenaznačil žádnou dějovou linku, která by se dál mohla rozvíjet. Pravděpodobně se každý týden dočkáme nového reklamního klienta, pro který bude naše parta vymýšlet nějakou reklamní kampaň. Pokud to ale chcete vědět s jistotou, mrkněte za týden na další díl.

Třeba tam najdu nějaký spojovací prvek, ukažte mi trailer…

Jak je libo, hodně štěstí v hledání :-)

Nevypadá to úplně špatně, najde se tady něco, z čeho fakt budu šílet?

Jako většina dalších pilotů, Crazy Ones mají jak dobré, tak špatné prvky. Postavy už jsme si rozebrali výše, uznejte sami, jak se vám bude líbit koukat na ně 22 minut týdně.

Vtípků tady pár najdete, ovšem nečekejte, že se budete válet smíchy po podlaze. Pár scén je k tomu určeno a svůj účel plní, ovšem většinu času budete jen koukat a snažit se stíhat číst titulky.

Každopádně seriál má velký potenciál. Reklamní agentura může mít jak klasické známé klienty jako McDonald, který jsme viděli v pilotu, ovšem také nějaké divné firmy nebo jednotlivce. Toto široké spektrum může potenciálně nabídnout spoustu reklamní zábavy v nadcházejících epizodách.

Tak já tomu teda asi šanci dám. Můžete mi to k něčemu přirovnat, ať vím líp, co vlastně čekat?

Řekněme to takhle: Nedá se to přirovnat k Buffy, dokonce ani k Ringer. Upřímně je to tak šílené, že to snad ve své kategorii nemá konkurenci. Kdybychom ale měli pomyslet na nějaký seriál, tak by to pravděpodobně byl asi Better off Ted, který se veze na podobné absurdní vlně.

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

ragelly

I po pilotu jsem pořád docela na rozpacích. Moc bych chtěla mít tento seriál ráda, ale pořád mi tam toho docela dost vadí.

Určitě musím vyzdvihnout děj epizody. Cameo Kelly Clarkson bylo výborné, moc se mi líbilo, že pilot byl plný zpěvu, i když šlo buď o sex, nebo o maso :D Příběh byl konstruován chytře, byla tam klasická zápletka a překvapivé, leč mírně trapné rozuzlení (fakt jsem se SMG trpěla v té restauraci, bych umřela :D ). Tady se mi líbil mega obrázek taťky s žárovkou, která tlesknutím zhasla, na to jsem vysazená už pár let, supr.

Ale na druhou stranu mi bohužel vadí herci. Možná je to jen o zvyku, ale postavy jsou natolik vyhraněné, že mnohým lidem bude chvíli trvat, než jim přijdou na chuť. Táta je šílený až nepříjemně na můj vkus. Dost mi vadilo to jeho žvatlání o naprostých kravinách, polovině věcí jsem ani nerozuměla, jak to blekotal. Sarah naopak vypadá jako upnutá kráva bez špetky vtipu, která se pořád jen něčeho bojí, hlavně toho, že to její otec podělá. No a logicky k úspěchu vede zlatá střední cesta, on se musí trošku uklidnit, ona musí trošku začít bláznit. Zatím mě to nenadchlo.

Určitě seriálu šanci dám, už jen kvůli SMG. Jen vážně doufám, že si brzy její postavu oblíbím. Jsem zvědavá, jak se příběh bude vyvíjet dál. Zatím mi to přijde jako takové Better Off Ted bez těch super cool techniků a jejich vynálezů.

+ dějová linka
+ cameo Kelly Clarkson
+ záblesky geniálního humoru – u songu chlapů v restauraci jsem se řechtala nahlas
+ potenciální šance na ukázku nových geniálních reklam

- nesympatické obě hlavní postavy
- moc megarychlého mluvení o ničem

Moje hodnocení pilotu: 60 %
Fruiko

Abych se přiznal, tak jsem tomuhle projektu po traileru vůbec nevěřil. Ale pilot mě příjemně překvapil. Ne, že bych se musel smát od začátku do konce, ale celková atmosféra byla neskutečně fajn. Robin neuvěřitelně perfektně funguje s Jamesem Wolkem a jejich scény byly prostě hereckým koncertem. Co na tom, že celý díl je víceméně reklamou na McDonald, ale do seriálu o reklamní agentuře prostě nějakou značku potřebujete.

Překvapivě největší problém nastává, když má Williams fungovat jako otec. V tu chvíli se promění na podivného šaška, kterého by měli zavřít do blázince pro jeho dobro, stejně tak jako pro dobro ostatních. A přitom v „civilnějších“ momentech jim to se Sarah Michelle Gellar funguje skoro stejně dobře jako s Jamesem.

+ James Wolk a Robin Williams ve společných scénách
+ zkažený záběr (protože zase duo JW+RW)
+ snesitelné zpívající scénky

- Robin Williams jako parodie na otce
- málo vtipů, co vás donutí se smát

Moje hodnocení pilotu: 70 %

Tak co, dáte Crazy Ones šanci dostat se do vašeho wathlistu? A pokud už jste viděli, tak jaké jsou vaše klady a zápory pilotu?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře18zobraz všech 18 příspěvků
Illyria

Illyria

Druhý díl byl už lepší :)
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

po traileru se mi to nelíbilo, ale kvůli sarah jsem si řekla, že to zkusím. a moje předpovědi se potvrdily...
před 10 roky
Yellow

Yellow

Byla to nuda, já na to koukla kvůli Williamsovi a Gellar, ale pořád jsem si říkala "Nemá to být...
před 4 roky
Další články k tématu